Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντώνης Σαμαράς: Βραβεύθηκε ως εξέχουσα προσωπικότητα των αποφοίτων του Harvard – «Το πολιτικό του αποτύπωμα είναι ιστορικό»

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς βραβεύτηκε από το Harvard Business School, ως μία από τις πέντε εξέχουσες προσωπικότητες των αποφοίτων της σχολής.

Κατά την απονομή ο κοσμήτορας της Οικονομικής Σχολής του Harvard, Strikant Datar αναφέρθηκε στην ακαδημαϊκή πορεία του, σημειώνοντας: «Υιός ενός καρδιολόγου ο Α. Σαμαράς, αναμενόταν να ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του. Μία μέρα όμως ένας φίλος τον κάλεσε σε ένα εργαστήριο χημείας στο κολλέγιο Αμχερστ για να ακούσει μία ομιλία του Τζων Κένεθ Γκαλμπρέιθ. Ενθουσιασμένος ο Αντώνης άλλαξε το αντικείμενο των σπουδών του και ακολούθησε τα οικονομικά».

Ο κοσμήτορας Datar, σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι βραβεύονται απόφοιτοι που έδρασαν στη σταδιοδρομία τους ως πραγματικοί ηγέτες κάνοντας την διαφορά στον κόσμο και «διατηρώντας τα υψηλότερα κριτήρια και αξίες σε οτιδήποτε έπραξαν».

«Λίγες καριέρες είναι τόσο δύσκολες και τόσο απρόβλεπτες όσο η πολιτική. Ο Αντώνης όμως, από την αρχή συνέχισε να εστιάζει την προσοχή του σε αυτό που τον κινητοποιούσε. Δηλαδή στην αγάπη για τον λαό και στην αγάπη για επίλυση των προβλημάτων (της πατρίδας). Είναι το καθήκον και ο σεβασμός που ενσαρκώνει ο Αντώνης υπηρετώντας τον Ελληνικό λαό, κάτι που θα καθορίσει και την πολιτική του κληρονομιά, δημιουργώντας έναν λαμπρό φάρο για τις μελλοντικές γενεές των ηγετών» ανέφερε συγκεκριμένα.

Ενώ πρόσθεσε: «Πιστός ηγέτης εργάσθηκε ακούραστα για να υπηρετήσει τον Ελληνικό λαό. Το πολιτικό του αποτύπωμα είναι ιστορικό. Παρ’ όλα αυτά παρέμεινε προσγειωμένος και σεμνός, πάντοτε απευθυνόταν σε όλους, τείνοντας ευήκοα ώτα με ανοικτή καρδιά».

Στην σχετική ανακοίνωση του πανεπιστημίου σημειώνεται ότι «για πάνω από 50 χρόνια το βραβείο Alumni Achievement Award έχει απονεμηθεί σε προσωπικότητες των οποίων το στρατηγικό όραμα καθοδηγεί την εργασία τους, και η ηγεσία τους είναι παράδειγμα προς μίμηση». Στο γεύμα που ακολούθησε ο πρύτανης χαρακτήρισε «ιστορικό» το αποτύπωμα του Α. Σαμαρά για την χώρα του.

Σημειώνεται ότι ο Αντώνης Σαμαράς ήταν ο μόνος Ευρωπαίος πολίτης που τιμήθηκε σε αυτή την διακεκριμένη απονομή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αύριο 28 Μαΐου στις 18:00, μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα, θα παραστεί στην τελετή...

ΕΛΛΑΔΑ

Δεύτερη στον κόσμο – μετά την Ισπανία- ως προς το δυναμικό παραγωγής ρεύματος από φωτοβολταϊκά κατατάσσεται η Ελλάδα σύμφωνα με έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αύξηση της λειτουργικής και της καθαρής κερδοφορίας, των επενδύσεων και των έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που βρίσκονται στο στάδιο κατασκευής ανακοίνωσε η ΔΕΗ για...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πάνω από 6.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις πρόκειται να λάβουν χρηματοδότηση μέσω των τριών νέων προγραμμάτων της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας καθώς οι τράπεζες ενέκριναν τις αιτήσεις...