Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου: Απομονωμένος ο Τσίπρας με «κυβέρνηση ειδικού σκοπού» και κλείσιμο ματιού σε Κασιδιάρη

«Στις εκλογές της Κυριακής θα ζητήσουμε από τους ψηφοφόρους ένα τέτοιο ποσοστό που, πρώτα και πάνω από όλα, θα τερματίσει κάθε πιθανότητα μιας κυβέρνησης παραλυσίας, μιας κυβέρνησης που θα μας οδηγήσει πάλι πίσω, μιας κυβέρνησης Βαβέλ, που η μόνη συνεκτική ουσία της θα είναι το μένος απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη», δήλωσε σε συνέντευξή του ο υφυπουργος παρά τω πρωθυπουργω Γιάννης Οικονόμου.

Ο ίδιοςπρόσθεσε: Βλέπω ένα ποσοστό που σε περιβάλλον ενισχυμένης αναλογικής θα εξασφαλίσει στη χώρα μια σταθερή και αυτοδύναμη κυβέρνηση. Δεν πηγαίνουμε στη δεύτερη κάλπη προτού διεκδικήσουμε το υψηλό ποσοστό και τη μεγάλη νίκη στην πρώτη κάλπη».

Ενώ σημείωσε: «Δεν πηγαίνουμε στις κάλπες με υποθέσεις, πηγαίνουμε με προϋποθέσεις. Η Νέα Δημοκρατία στη δεύτερη κάλπη θα πάρει αυτοδυναμία. Εάν μιλάμε με πιθανότητες, το πιο πιθανό, με βάση όσα βλέπουμε τώρα, είναι ότι σε περιβάλλον ενισχυμένης αναλογικής η Νέα Δημοκρατία θα λάβει αυτοδυναμία. Εάν θέλετε να μιλήσουμε για τις λιγότερες πιθανότητες, νομίζω ότι θα είναι τέτοιο το ποσοστό και τόσο κοντά στην αυτοδυναμία που από μόνα τους τα πράγματα θα πάρουν το δρόμο τους, χωρίς η χώρα να κινείται σε αλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις.

Η κάλπη που έχουμε μπροστά μας είναι η κάλπη της Κυριακής και σήμερα, τέσσερις ημέρες πριν από τις εκλογές, οι πολίτες έχουν μια καθαρή πρόταση διακυβέρνησης που λέει αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία, σταθερή ανοδική πορεία της χώρας».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του στον τηλεοπτικό σταθμό Star, ο κ. Οικονόμου ανέφερε: «Δεν υπάρχει άνθρωπος που μπορεί να πιστέψει τον κ. Τσίπρα. Λέει τα ίδια και τα αντίθετά τους μέσα σε μια φράση, όχι μόνο όσο ήταν πρωθυπουργός, αλλά και κατά τη διάρκεια όλης αυτής της περιόδου. Ο ελληνικός λαός θα δώσει τις απαντήσεις με το αποτέλεσμα που θα μας δώσει την Κυριακή στην πορεία προς τις εκλογές. Μια πορεία που δείχνει ότι η νίκη της Νέας Δημοκρατίας γίνεται μεγάλη νίκη γιατί, επί της ουσίας, η μοναδική πρόταση διακυβέρνησης που υπάρχει στο τραπέζι -όταν συζητάμε για κρίσεις έχει σημασία για παράδειγμα ότι ο Τσίπρας όταν ήρθε στην κυβέρνηση ήξερε ότι υπάρχει μνημόνιο, ο Μητσοτάκης όταν ήρθε στην κυβέρνηση δεν ήξερε ότι θα έρθει πανδημία, ότι θα έρθει εισβολή στην Ουκρανία – είναι η δική μας. Για αυτό είναι σημαντικό αντί να έχεις μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού ή μια «κυβέρνηση Βαβέλ» από εκείνους που θα χάσουν τις εκλογές, να έχεις έναν πρωθυπουργό που θα είναι εκεί όταν χρειαστεί να διαχειριστεί αυτές τις κρίσεις».

Και πρόσθεσε: «Βλέπουμε τα λόγια και τη στάση των κομμάτων που υποτίθεται ότι θα συγκροτούσαν αυτήν την κυβέρνηση. Όταν σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου δεν μπορούν να βρουν έναν κοινό παρονομαστή, θα τον βρουν σε 2,5 μέρες; Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας γνωρίζει πόσο απομονωμένος είναι. Φαίνεται με τα περί κυβέρνησης ειδικού σκοπού, με το κλείσιμο του ματιού στο κόμμα Κασιδιάρη. Η άρνησή του να συνταχθεί με τις υπόλοιπες δυνάμεις στον αποκλεισμό του κόμματος αυτού δεν σταμάτησε εκεί, είχε και συνέχεια».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Τον θρίαμβο της Ορθοδοξίας τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Βελγίου και φέτος, με το καθιερωμένο διορθόδοξο συλλείτουργο την Κυριακή 24 Μαρτίου 2024, στον Ιερό Μητροπολιτικό...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι επαγγελματίες οδηγοί χρειάζονται ειδικές γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες αυτών των θωρακισμένων οχημάτων, τα οποία...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το σχέδιο της Nissan επικεντρώνεται σε ευρύτατη παρουσίαση νέων προϊόντων, αυξημένο εξηλεκτρισμό, νέες προσεγγίσεις στον σχεδιασμό και την κατασκευή, στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας επίσημου φορέα του της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Joint Research Centre (JRC), που δημοσιεύθηκε από το Publications Office of the...