06/03/2021

Πανεπιστήμια, τηλεργασία και 5G στη διαδικτυακή ημερίδα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

«Σύντομα πολλά πανεπιστήμια θα δίνουν ψηφιακά αντίγραφο του πτυχίου μέσα από πλατφόρμα», ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης κατά τη διαδικτυακή ημερίδα που οργάνωσε η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Academy με θέμα «Ψηφιακές προκλήσεις για το σύγχρονο ελληνικό πανεπιστήμιο».

Όπως χαρακτηριστικά είπε «το πανεπιστήμιο θα αλλάξει πολύ τα επόμενα χρόνια» και μίλησε για την από κοινού προσπάθεια με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

«Είμαστε προ των πυλών της 4ης βιομηχανικής επανάστασης και ο πλανήτης λόγω πολλών νέων τεχνολογιών θα βιώσει τεράστιες και ξαφνικές αλλαγές» ανέφερε.

Ειδικότερα, ο υπουργός αναφερόμενος στο 5G τόνισε ότι σε λιγότερο από τρία χρόνια η κάλυψη του δικτύου στην χώρα μας θα φτάσει το 60%.

Ραγδαίες αλλαγές που θα μείνουν μόνιμα, ειδικά στον τρόπο που λειτουργεί η εργασία, όπως η τηλεργασία, σε εργασία από απόσταση, ανέφερε επίσης ο κ.Πιερρκάκης.

«Νομίζω ότι σίγουρα ό,τι έχει το πρώτο συνθετικό τηλε τότε έχει έρθει για να μείνει στην ζωή μας».

Την έναρξη του ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Academy κήρυξε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, η οποία συνομίλησε με τους συμμετέχοντες για τις τελευταίες εξελίξεις και αλλαγές που φέρνει το νέο σχέδιο νόμου στο χώρο της Παιδείας.

Επίσης, αλλαγές έρχονται και στην τηλεκπαίδευση, σχετικά με την παρακολούθηση μαθημάτων που θα μπορεί να γίνεται εξ αποστάσεως. «Ο κάθε καθηγητής θα έχει μια προσέγγιση ως προς το πόσο μπορεί να χρησιμοποιεί την τηλεκπαίδευση και να κάνει μάθημα από απόσταση. Νομίζω αυτό θα αξιοποιηθεί ως εργαλείο πολύ περισσότερο απ’ ό,τι στο παρελθόν».

Στην πέμπτη θεματική συζήτηση με θέμα «Βασικές Αρχές Στρατηγικού Σχεδιασμού», μίλησε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, επισημαίνοντας την ανάγκη εναρμόνισης των παραμέτρων του στρατηγικού σχεδιασμού. «Δομές, άνθρωποι, διαδικασίες και κουλτούρα αποτελούν αυτό που λέμε πόρους και δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να αναπτυχθούν οι οργανωσιακές ικανότητες που θέλουμε ώστε να υλοποιηθεί το στρατηγικό πλάνο και να ικανοποιηθεί ο θεμελιώδης σκοπός», ανέφερε και εξήγησε ότι τα συστήματα διοίκησης εκφράζουν την αξιολόγηση που πρέπει να γίνεται για βελτίωση και επιβράβευση και όχι για τιμωρητικούς λόγους.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Πολιτική, την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο editorial.gr.