Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πανεπιστήμια, τηλεργασία και 5G στη διαδικτυακή ημερίδα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

«Σύντομα πολλά πανεπιστήμια θα δίνουν ψηφιακά αντίγραφο του πτυχίου μέσα από πλατφόρμα», ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης κατά τη διαδικτυακή ημερίδα που οργάνωσε η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Academy με θέμα «Ψηφιακές προκλήσεις για το σύγχρονο ελληνικό πανεπιστήμιο».

Όπως χαρακτηριστικά είπε «το πανεπιστήμιο θα αλλάξει πολύ τα επόμενα χρόνια» και μίλησε για την από κοινού προσπάθεια με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

«Είμαστε προ των πυλών της 4ης βιομηχανικής επανάστασης και ο πλανήτης λόγω πολλών νέων τεχνολογιών θα βιώσει τεράστιες και ξαφνικές αλλαγές» ανέφερε.

Ειδικότερα, ο υπουργός αναφερόμενος στο 5G τόνισε ότι σε λιγότερο από τρία χρόνια η κάλυψη του δικτύου στην χώρα μας θα φτάσει το 60%.

Ραγδαίες αλλαγές που θα μείνουν μόνιμα, ειδικά στον τρόπο που λειτουργεί η εργασία, όπως η τηλεργασία, σε εργασία από απόσταση, ανέφερε επίσης ο κ.Πιερρκάκης.

«Νομίζω ότι σίγουρα ό,τι έχει το πρώτο συνθετικό τηλε τότε έχει έρθει για να μείνει στην ζωή μας».

Την έναρξη του ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Academy κήρυξε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, η οποία συνομίλησε με τους συμμετέχοντες για τις τελευταίες εξελίξεις και αλλαγές που φέρνει το νέο σχέδιο νόμου στο χώρο της Παιδείας.

Επίσης, αλλαγές έρχονται και στην τηλεκπαίδευση, σχετικά με την παρακολούθηση μαθημάτων που θα μπορεί να γίνεται εξ αποστάσεως. «Ο κάθε καθηγητής θα έχει μια προσέγγιση ως προς το πόσο μπορεί να χρησιμοποιεί την τηλεκπαίδευση και να κάνει μάθημα από απόσταση. Νομίζω αυτό θα αξιοποιηθεί ως εργαλείο πολύ περισσότερο απ’ ό,τι στο παρελθόν».

Στην πέμπτη θεματική συζήτηση με θέμα «Βασικές Αρχές Στρατηγικού Σχεδιασμού», μίλησε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, επισημαίνοντας την ανάγκη εναρμόνισης των παραμέτρων του στρατηγικού σχεδιασμού. «Δομές, άνθρωποι, διαδικασίες και κουλτούρα αποτελούν αυτό που λέμε πόρους και δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να αναπτυχθούν οι οργανωσιακές ικανότητες που θέλουμε ώστε να υλοποιηθεί το στρατηγικό πλάνο και να ικανοποιηθεί ο θεμελιώδης σκοπός», ανέφερε και εξήγησε ότι τα συστήματα διοίκησης εκφράζουν την αξιολόγηση που πρέπει να γίνεται για βελτίωση και επιβράβευση και όχι για τιμωρητικούς λόγους.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Πολιτική, την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο editorial.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας επίσημου φορέα του της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Joint Research Centre (JRC), που δημοσιεύθηκε από το Publications Office of the...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το σχέδιο της Nissan επικεντρώνεται σε ευρύτατη παρουσίαση νέων προϊόντων, αυξημένο εξηλεκτρισμό, νέες προσεγγίσεις στον σχεδιασμό και την κατασκευή, στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στο ειδικά διαμορφωμένο stand της μάρκας θα βρίσκονται όλα τα νέα μοντέλα BMW του 2024, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να τα γνωρίσουν από...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι επαγγελματίες οδηγοί χρειάζονται ειδικές γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες αυτών των θωρακισμένων οχημάτων, τα οποία...