Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«H πρόληψη σώζει» – Το μήνυμα του πρωθυπουργού στο Tik Tok για το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά»

Mέσα από το λογαριασμό του στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο Tik Tok o πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανήρτησε μήνυμα προς τις γυναίκες για τη σημασία της υλοποίησης δωρεάν προληπτικών εξετάσεων μαστογραφίας μέσω του προγράμματος «Φώφη Γεννηματά».

Ο ίδιος αναφέρθηκε στο δωρεάν πρόγραμμα, προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του μαστού. Απευθυνόμενους στους νέους που είναι οι πιο συχνοί χρήστες του δημοφιλούς μέσου επικοινωνίας στο διαδίκτυο, είπε χαρακτηριστικά.

«Θέλω να ζητήσω από εσάς να κάνετε αυτή την υπενθύμιση στις γυναίκες του περιβάλλοντός σας. Τις μητέρες σας, τις γιαγιάδες. Γυναίκες ηλικίας από 50 έως 69 ετών λαμβάνουν πλέον αυτόματα sms (γραπτό μήνυμα) στο κινητό τους εάν έχουν άυλη συνταγογράφηση με το παραπεμπτικό για να κάνουν μαστογραφία δωρεάν, είτε σε δημόσιο είτε σε ιδιωτικό φορέα.

Αν δεν έχουν άυλη συνταγογράφηση μπαίνουν στην ιστοσελίδα mastografia.gov.gr, βλέπουν τα συνεργαζόμενα διαγνωστικά κέντρα και κλείνουν αυτόματα ραντεβού δίνοντας μόνο το ΑΜΚΑ τους».

Έχουν εντοπιστεί 7.500 περιστατικά σε πρώιμο στάδιο

Όπως είπε ο πρωθυπουργός στο μήνυμά του από την Κέρκυρα όπου βρέθηκε, μέχρι τώρα έχουν γίνει 120.000 έλεγχοι και κυρίως έχουν εντοπιστεί πάνω από 7.500 περιστατικά σε πρώιμο στάδιο με πολύ καλή πρόγνωση θεραπείας.

«Ξέρω ότι οι εξετάσεις προκαλούν πάντα άγχος αλλά ξέρω ότι η πρόληψη σώζει. Στόχος μου μας είναι να επεκτείνουμε τον προσυμπτωματικό έλεγχο και σε άλλες ασθένειες» σημείωσε ο πρωθυπουργός στο μήνυμά του.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Την απόφαση για διοργάνωση κινητοποίησης την Τρίτη 30 Απριλίου στη 1μμ ανακοίνωσε η ομάδα πρωτοβουλίας γονέων και πασχόντων Μεσογειακής Αναιμίας Παίδων «Αγία Σοφία», στο...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εντείνουν την προεκλογική τους δραστηριότητα οι αρχηγοί των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης. Την αναγέννηση του ΕΣΥ έθεσε ως προτεραιότητα ο Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Κάθε χρόνο, ο κόσμος παράγει περίπου 400 εκατομμύρια μετρικούς τόνους πλαστικών απορριμάτων. Τουλάχιστον 14 εκατομμύρια μετρικοί τόνοι καταλήγουν στους ωκεανούς, με τα πλαστικά μιας...

LIFESTYLE

“Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα ούτε να φανεί η Ελλάδα πιο άσχημη ούτε πιο κάτι από αυτό που είναι” εξηγεί η Μαρίνα Σάττι. Στον...