Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περιοδείες και αντιπαραθέσεις με ορίζοντα στις κάλπες (video)

Ο κύβος ερρίφθη, καθώς ο ίδιος ο πρωθυπουργός προανήγγειλε το κλείσιμο της Βουλής και την προσφυγή στις κάλπες της 21ης Μαΐου. “Οι πολίτες θα μας εμπιστευτούν, γιατί τηρήσαμε τις δεσμεύσεις μας” δήλωσε από την Κέρκυρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ ο Αλέξης Τσίπρας από τη Δράμα ζήτησε ευκαιρία να κυβερνήσει χωρίς την τρόικα. Ο Νίκος Ανδρουλάκης κάλεσε τους πολίτες να ενισχύσουν το ΠΑΣΟΚ για να υπάρχει σταθερή κυβέρνηση.

Κατά την επίσκεψή του στην Κέρκυρα, ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε 260 έργα υποδομής, ύψους 1,8 δισ. ευρώ, για τα Επτάνησα του 2030. Δήλωσε πως: «Η κυβέρνηση τήρησε όλες τις προεκλογικές της δεσμεύσεις. Η 21 η Μαΐου θα είναι η Κυριακή της μεγάλης αυτοδύναμης Ελλάδας». Eνώ είπε πως «οι αντίπαλοί μας αν οι αριθμοί βγαίνουν δεν θα διστάσουν να συμμαχήσουν, ανεξάρτητα από όσα λένε προεκλογικά, καθώς «τους ενώνει μίσος για τη ΝΔ και εμένα προσωπικά». «Ας είναι. Οι επιθέσεις τους, τα παράσημά μας», συμπλήρωσε.

Πρώτος σταθμός της περιοδείας του, το εμβληματικό κτίσμα της Villa Rossa. Επισκέφθηκε επίσης την Πινακοθήκη της Κέρκυρας, φωτογραφίζοντας ένα κείμενο του Ιωάννη Καποδίστρια, ενώ νωρίτερα, στο Αρχαιολογικό Μουσείο, μίλησε για τα έργα που έχουν ήδη δρομολογηθεί με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περπάτησε στη Σπιανάδα, επισκέφθηκε την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα και συνομίλησε με κατοίκους και επισκέπτες.

Δεν έλειψαν όμως και οι αναφορές του Πρωθυπουργού στην πρόσφατη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο νησί, για τις διακοπές του Πάσχα.

Το δίλημμα των επερχόμενων εκλογών: «Μητσοτάκης ή αλλαγή» επανέλαβε, από τη Δράμα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας και τόνισε: «Ως εδώ με τη διαφθορά, με την καθεστωτική φαυλότητα, την ανασφάλεια, την ακρίβεια, την αδικία και την οικογενειοκρατία. Και το “ως εδώ” μπορεί να γίνει από αγανάκτηση, πολιτική δυναμική αλλαγής. Στις 21 Μαΐου τελειώνει το δράμα του ελληνικού λαού».

Ο κ. Τσίπρας την Παρασκευή θα συναντηθεί με τον Καγκελάριο της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψής του στο Βερολίνο.

Στις μετεκλογικές συνεργασίες αναφέρθηκε -μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ- ο Νίκος Ανδρουλάκης, απαντώντας στις αιτιάσεις για τον «άγνωστο Χ» Πρωθυπουργό. «Τα παιχνίδια της αστάθειας εκπορεύονται από την εξουσιομανία των κυρίων Μητσοτάκη και Τσίπρα», σημείωσε δεικτικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ: «Με ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό ξεκινάμε προγραμματικές συζητήσεις βάσει των προτεραιοτήτων, που έχουμε για να αλλάξουμε την Ελλάδα. Τα πρόσωπα τα οποία θα πρωταγωνιστήσουν σε αυτή την κυβέρνηση, πρέπει να είναι κοινής αποδοχής. Δεν θα πω εγώ ποιος θα είναι ο Πρωθυπουργός ή ο Υπουργός Εξωτερικών ή ο Υπουργός Οικονομίας».

Στο Λαύριο αναμένεται να βρεθεί ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας για να μιλήσει με εργαζόμενους για τα προβλήματα στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και τη δημιουργία δημόσιου νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική.

Πυρά για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης εξαπολύει ο Κυριάκος Βελόπουλος, με τρία βίντεο που ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφήνοντας αιχμές και για πιθανή συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ . Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης βρέθηκε σε λαϊκή αγορά στον Κολωνό, σε δηλώσεις του ανέφερε: «Συστήνω στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, στον Πρωθυπουργό και σε όλους τους υπουργούς να περάσουν μία βόλτα από εδώ χωρίς φρουρά και χωρίς ΜΑΤ. Θα δουν πώς η ακρίβεια μαστίζει την αγορά, πώς τα πλατιά λαϊκά στρώματα δεν μπορούν να αγοράσουν τα αυτονόητα και τα απαραίτητα».

Στα κόκκινα δάνεια εστιάζει την κριτική του ο Γραμματέας του ΜέΡΑ 25, Γιάννης Βαρουφάκης:«Καλά κρατά ο χορός εκατομμυρίων των αρπακτικών που βγάζουν σπίτια στο σφυρί & κέρδη στα Κέιμαν. Την ώρα που ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ εγγυώνται τα κέρδη τους, το ΜέΡΑ25, 5 χρόνια τώρα προτείνουμε την μόνη λύση – τον Οδυσσέα».

Οι τόνοι της αντιπαράθεσης θα ανεβαίνουν στον δρόμο προς την κάλπη της 21ης Μαΐου.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Γκάτσιος, Γιάννης Φασουλάς, Μαρίνα Παπαδάκη

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

LIFESTYLE

Η Κατερίνα Γκαγκάκη μίλησε στο «Happy Day» για την πρεμιέρα του «TV Queen» και τα αρνητικά σχόλια, με την ίδια να αναφέρει μεταξύ άλλων...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το έγγραφο IEEP καθιστά σαφές ότι οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και οι μη βιώσιμες γεωργικές πρακτικές μειώνουν ήδη την παραγωγή ελιών, πατάτας και...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Φαρμακονήσι μετέβη ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, όπου συναντήθηκε με στελέχη και οπλίτες στο φυλάκιο. Στην επίσκεψή του, ο Νίκος Δένδιας συνοδεύθηκε από...

ΔΙΕΘΝΗ

Αν και η θεραπεία με κύτταρα CAR-T έχει ερευνηθεί εδώ και δεκαετίες, τα φάρμακα χορηγούνται στην Ισπανία για μόλις τέσσερα χρόνια, ανοίγοντας ορίζοντες για...