Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ: Καταδικάζουμε την εκτόξευση μεγάλου αριθμού πυραύλων κατά του Ισραήλ

Στο πλευρό του Ισραήλ για τον μεγάλο αριθμό πυραύλων που εκτοξεύτηκαν εναντίον του, στέκεται το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του.

Το Ελληνικό ΥΠΕΞ αναφέρει στην ανακοίνωσή του πως «υπογραμμίζουμε εκ νέου τη θέση της Ελλάδας για ανάγκη σεβασμού και διαφύλαξης του status quo των Ιερών Προσκυνημάτων των Ιεροσολύμων».

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου, επικεφαλής μιας από τις πιο δεξιές κυβερνήσεις στην ιστορία της χώρας, δήλωσε πως «θα πλήττουμε τους εχθρούς μας και θα πληρώνουν το τίμημα για κάθε επίθεση», ανοίγοντας συνεδρίαση του υπουργικού του συμβουλίου σε στενή σύνθεση, με τη συμμετοχή μόνο υπουργών αρμόδιων για ζητήματα ασφαλείας. Η ατμόσφαιρα είναι εξαιρετικά τεταμένη στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου, όπου μαχητές της Χεζμπολάχ έγινε γνωστό πως τέθηκαν σε συναγερμό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών για το Ισραήλ:

«Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα την εκτόξευση μεγάλου αριθμού πυραύλων κατά του Ισραήλ.

Καλούμε όλες τις πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση για την αποφυγή περαιτέρω κλιμάκωσης της βίας, η οποία δυστυχώς έχει προκαλέσει την απώλεια ανθρώπινων ζωών για την οποία εκφράζουμε τη βαθιά μας λύπη.

Ιδιαίτερα κατά την τρέχουσα περίοδο των θρησκευτικών εορτών, υπογραμμίζουμε  εκ νέου τη θέση της Ελλάδας για ανάγκη σεβασμού και διαφύλαξης του status quo των Ιερών Προσκυνημάτων των Ιεροσολύμων».

Νετανιάχου: «Οι εχθροί θα πληρώσουν για τις επιθετικές ενέργειες»

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσεότι η κυβέρνησή του θα απαντήσει δυναμικά σε μια σειρά επιθέσεων με ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ, που εξαπολύθηκαν νωρίτερα σήμερα. Ο Νετανιάχου υποσχέθηκε στρατιωτική απάντηση, λίγες ώρες μέτα την εκτόξευση 34 ρουκετών από τον Λίβανο, την οποία το Ισραήλ απέδωσε σε Παλαιστίνιους μαχητές.

«Θα πλήξουμε τους εχθρούς μας και θα πληρώσουν το τίμημα για όλες τις επιθετικές ενέργειες» δήλωσε ο Νετανιάχου κατά την έναρξη της συνεδρίασης του ολιγομελούς συμβουλίου ασφαλείας στην Ιερουσαλήμ, σε ένα σύντομο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σειρά από σημαντικές διμερείς συναντήσεις πραγματοποίησε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών,  Κωστής Χατζηδάκης, στο πλαίσιο της Υπουργικής Διάσκεψης του ΟΟΣΑ που διεξήχθη στο...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μεγάλη Παρασκευή σήμερα και τα καταστήματα μένουν ανοιχτά έως τις 19:00 για τις τελευταίες αγορές του Πάσχα. Τα σούπερ μάρκετ παραμένουν επίσης ανοιχτά με άλλα...

ΔΙΕΘΝΗ

Σε νέες συλλήψεις διαδηλωτών κατά του πολέμου στη Γάζα προχώρησε η αστυνομία της Νέας Υόρκης σε δύο ακόμα πανεπιστημιακά ιδρύματα της πολιτείας. Είχε προηγηθεί αίτημα...

ΔΙΕΘΝΗ

Το βρετανικό αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα κέρδισε μια κοινοβουλευτική έδρα στη βόρεια Αγγλία σήμερα (3/5/24), προκαλώντας βαριές απώλειες για τους κυβερνώντες Συντηρητικούς και σηματοδοτώντας την...