Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Οικονόμου: Δεν θα αφήσουμε τα ψέματα να νοθεύσουν τη βούληση των πολιτών

«Το νερό ήταν είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό (…) Είμαστε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε τα fake news του ΣΥΡΙΖΑ να νοθεύουν τη λαϊκή βούληση», επισήμανε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στην καθιερωμένη ενημέρωση των συντακτών.

Επισήμανε σχετικά: «Αν ο πολιτικός διάλογος γίνεται στη βάση της παραπληροφόρησης, τότε νοθεύεται η λαϊκή βούληση. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να τροφοδοτεί συνεχώς την κοινή γνώμη με fake news. Παρά την κατηγορηματική δήλωση του πρωθυπουργού ότι το νερό ήταν, είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό, ο κ. Τσίπρας επιμένει.

Ποιοι λένε τα απίστευτα ψέματα για το νερό: είναι αυτοί που είχαν υπάγει ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο υπερταμείο για 99 χρόνια. Πόσο ψεύτες. Η ΝΔ δεν έκανε καμία κίνηση για ιδιωτικοποίηση του νερού. Ηταν είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό. Το θέμα έχει να κάνει με τη στρατηγική των ψεμάτων. Δεν θα αφήσουμε τα ψέματα να νοθεύσουν τη βούληση των πολιτών. Οι πολίτες έχουν πικρή πείρα από τις τακτικές του ΣΥΡΙΖΑ. Επιμένουν στο δρόμο του ψέματος και της εξαπάτησης. Θα αποδικιμαστούν και πάλι. Η Δημοκρατία μας είναι ισχυρή, η ψευδολογία του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να την πλήξει. Η Ελλάδα ακολουθεί άλλη κατεύθυνση, σταθερά, τολμηρά και μπροστά».

Αναφερόμενος στην αύξηση του κατώτατου μισθού, μεταξύ άλλων σημείωσε: Σταδιακά η χώρα μας συγκλίνει όλο και περισσότερο με την Ευρώπη στο θέμα των νέων, αυτή η πορεία δεν πρέπει να ανακοπεί με επικίνδυνες επιλογές.

Μίλησε για μια σειρά δράσεων της κυβέρνησης για τη στήριξη των νέων, όπως η αύξηση του κατώτατου μισθού, η οποία, όπως σημείωσε, σταδιακά από το 2019 φθάνει σε ποσοστό της τάξης του 20%.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην έναρξη, από σήμερα Δευτέρα, των αιτήσεων για το πρόγραμμα χορήγησης στεγαστικών δανείων για πολίτες έως 40 ετών. «Το πρόγραμμα αυτό δίνει μια πρώτη απάντηση στο πρόβλημα στέγασης των νέων πολιτών» σημείωσε ανάμεσα σε άλλα.

Ο κ. Οικονόμου παρέθεσε και μια σειρά από κυβερνητικές πολιτικές, όπως η αναβάθμιση της εκπαίδευσης. «Η παιδεία στο σύνολό της αναβαθμίστηκε για το πέρασμά της στην ψηφιακή εποχή» παρατήρησε.

«Επιμένει ο κ. Τσίπρας στα ψέμματα για δήθεν νεκρά παιδιά στον Έβρο;» ήταν ένα από τα ερωτήματα που απηύθυνε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για την αξιωματική αντιπολίτευση, κατά την ενημέρωση.

Συγκεκριμένα, τόνισε:

«Να επαναλάβω προς τον κ.Τσίπρα τα ερωτήματα που εγείρονται από τη στάση των στελεχών του για τον φράχτη στον Εβρο και τη μεταναστευτική πολιτική: Τι θα έκανε, θα ακύρωνε τη σύμβαση, θα γκρέμιζε τον φράχτη; Παραβιάζει ο φράχτης τη διεθνή νομιμότητα;  Τι λέει ο κ.Τσίπρας για τους ευρωβουλευτές του κόμματός του που ρωτούσαν για push backs που δήθεν κάνει η χώρα μας; Τι λέει για τους ισχυρισμούς ότι Λιμενικοί δήθεν πετούσαν ανθρώπους στη θάλασσα; Τι λέει για το θέμα «μικρή Μαρία»; Σχεδιάζει να επαναφέρει την κατάσταση από το 2015- 2019; Θεωρεί υπεύθυνη πολιτική τις εικόνες της Μόριας και της Ειδομένης; Επιμένει ακόμη ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα; Η πολιτική μας θωρακίζει τα σύνορα της πατρίδας μας και σώζει ζωές. Ο φράχτης θα γίνει ακόμη και με εθνικούς πόρους. Είναι κορυφαια εθνική πολιτική».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Ένας νεκρός και δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός της φονικής συμπλοκής με πυροβολισμούς που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Απριλίου, έξω από γνωστό...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε «εξάχρονο παιδί» τον αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, στην ομιλία του...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Βασίλης Σπανούλης έχει βγάλει εδώ και χρόνια τα σορτς και τις φόρμες έχε φορέσει κοστούμι και γράφει ιστορία ως προπονητής. Οδήγησε το Περιστέρι...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 13 Μαϊου και το τι περιμένουμε από αυτή,...