Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μηταράκης από τον Έβρο: Συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα, με γνώμονα το γενικό συμφέρον του ελληνικού λαού

Ομιλία απεύθυνε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και Βουλευτής Χίου με την Νέας Δημοκρατία κ. Νότης Μηταράκης στην εκδήλωση για την υπογραφή της επέκτασης του φράχτη στον Έβρο.

Ο κ. Μηταράκης μεταξύ άλλων στην ομιλία του ανέφερε πως η Κυβέρνηση δεσμεύθηκε να αντιμετωπίσει την παράνομη μετανάστευση, ειδικά σε περιπτώσεις εργαλειοποίησής του ανθρώπινου πόνου ενώ υπενθύμισε για ακόμα μια φορά προς πάσα κατεύθυνση πως η Ελλάδα εφάρμοσε μια αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική.

Όπως είπε ο κ .Μηταράκης «φυλάξαμε τα σύνορα, αλλά αντιμετωπίσαμε και αποτελεσματικά τους αιτούντες άσυλο εντός Επικράτειας, με ταχύ διαχωρισμό των προσφύγων από τους οικονομικούς μετανάστες, όπως είχαμε δεσμευθεί, με την λειτουργία των Κλειστών Ελεγχόμενων Δομών, με τις απελάσεις όσων δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας».

Διαβάστε αναλυτικά την τοποθέτηση του Νότη Μηταράκη: 

Κύριε πρόεδρε, αγαπητοί συνάδελφοι στη Βουλή και στην κυβέρνηση, κυρίες και κύριοι,

Η Κυβέρνηση δεσμεύθηκε να αντιμετωπίσει την παράνομη μετανάστευση, ειδικά σε περιπτώσεις εργαλειοποίησής του ανθρώπινου πόνου. Εφαρμόσαμε μια αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική.

Θέσαμε δύο στόχους με μετρήσιμα αποτελέσματα. Πρώτον την ουσιαστική μείωση των ροών και δεύτερον τον δραστικό περιορισμό των επιπτώσεων της κρίσης στις τοπικές κοινωνίες. Φυλάξαμε με αποτελεσματικότητα τα σύνορα και θέλω να εκφράσω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στους άνδρες και στις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας για την υπεράνθρωπη προσπάθεια που κατέβαλαν τα προηγούμενα χρόνια.

Φυλάξαμε τα σύνορα, αλλά αντιμετωπίσαμε και αποτελεσματικά τους αιτούντες άσυλο εντός Επικράτειας, με ταχύ διαχωρισμό των προσφύγων από τους οικονομικούς μετανάστες, όπως είχαμε δεσμευθεί, με την λειτουργία των Κλειστών Ελεγχόμενων Δομών, με τις απελάσεις όσων δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας.

Διεθνοποιήσαμε την κρίση. Η Ελλάδα θεσμοθέτησε την αλληλεγγύη των κρατών πρώτης υποδοχής, τους MED5, με στόχο την υποχρεωτική μετεγκατάσταση αιτούντων άσυλο σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, και πρόσφατα με τη Διακήρυξη των Αθηνών του Φεβρουαρίου του 2023, 15 κράτη μέλη έδωσαν μήνυμα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι πρέπει να χρηματοδοτήσει τα αποτρεπτικά έργα εδώ στον φράχτη του Έβρου.

Με τα ευρωπαϊκά ταμεία χρηματοδοτούμε την πρόσληψη των συνοριοφυλάκων, εξοπλισμό κι άλλα αποτρεπτικά μέσα. Σήμερα σε εκτέλεση σχετικής απόφασης του ΚΥΣΕΑ ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη προχώρα στην επέκταση του φράχτη του Έβρου. Συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα, με γνώμονα το γενικό συμφέρον του ελληνικού λαού. Σας ευχαριστώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το σχέδιο της Nissan επικεντρώνεται σε ευρύτατη παρουσίαση νέων προϊόντων, αυξημένο εξηλεκτρισμό, νέες προσεγγίσεις στον σχεδιασμό και την κατασκευή, στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας επίσημου φορέα του της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Joint Research Centre (JRC), που δημοσιεύθηκε από το Publications Office of the...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι επαγγελματίες οδηγοί χρειάζονται ειδικές γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες αυτών των θωρακισμένων οχημάτων, τα οποία...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στο ειδικά διαμορφωμένο stand της μάρκας θα βρίσκονται όλα τα νέα μοντέλα BMW του 2024, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να τα γνωρίσουν από...