Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε προεκλογική τροχιά κυβέρνηση και κόμματα: Οι περιοδείες Μητσοτάκη και Τσίπρα

Τις περιοδείες τους ξεκινούν σταδιακά οι πολιτικοί αρχηγοί, καθώς μπαίνουμε σε προεκλογική τροχιά. Τη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί στη Λαμία, ενώ ήδη ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στην ακριτική Τήλο.

Με βασικά προτάγματα την οικονομία και την πορεία της χώρας προς την επενδυτική βαθμίδα, την σύγκρουση με το βαθύ κράτος αλλά τον απολογισμό των πεπραγμένων της κυβέρνησης και την σύγκριση με την διακυβέρνηση της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ θα κινηθεί από εδώ και πέρα η κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός έδωσε μια πρώτη γεύση από την στρατηγική που θα ακολουθηθεί από τις Βρυξέλλες και την Σύνοδο Κορυφής όπου εξέφρασε την πεποίθηση ότι εντός του 2023 με σταθερή διακυβέρνηση η χώρα θα αποκτήσει την επενδυτική βαθμίδα, αναδεικνύοντας την οικονομία σε ισχυρό «χαρτί» στον δρόμο προς τις κάλπες.

Όσον αφορά στην σύγκρουση με τα κατεστημένα συμφέροντα και διαχρονικές παθογένειες στο Δημόσιο από το Μέγαρο Μαξίμου ξεκαθαρίζουν ότι δεν θα κάνουν πίσω στη μάχη με το βαθύ κράτος που κρατά τη χώρα πίσω. Και εδώ βάζουν απέναντί τους τον ΣΥΡΙΖΑ δείχνοντας ότι «οι συντεχνιακές αντιλήψεις και η άρνηση στην αξιολόγηση είναι από τα βασικά χαρακτηριστικά της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Μπαίνοντας λοιπόν σε προεκλογική τροχιά ο πρωθυπουργός ξεκινά και πάλι τις περιοδείες στο πλαίσιο της επαφής με τους πολίτες με πρώτη στάση την Δευτέρα 27 Μαρτίου την Λαμία όπου θα επιθεωρήσει έργα που έχουν γίνει εκεί αλλά και θα παρουσιάσει το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Στερεάς Ελλάδας ενώ θα μιλήσει και σε κομματική συγκέντρωση.

Επόμενος σταθμός του πρωθυπουργού θα είναι τα Ιωάννινα στις αρχές Απριλίου για μεγάλα έργα που έχουν ξεκινήσει ή θα δρομολογηθούν στην Ήπειρο. Εξορμήσεις θα γίνουν και εντός Αττικής καθώς η κλεψύδρα μέχρι τις εκλογές έχει αρχίσει να αδειάζει.

Αλ. Τσίπρας από την Τήλο: Πρέπει να διεκδικήσουμε μια πατρίδα που τα παιδιά της δεν θα χάνονται στα Τέμπη

Στο περιθώριο της επίσκεψης του στην Τήλο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συζήτησε με κατοίκους τις αγωνίες του νησιού τις αγωνίες τους, ενώ επισκέφθηκε μονάδα ανακύκλωσης και το στρατόπεδο, δηλώνοντας ότι είναι «δίπλα στις ένοπλες δυνάμεις».

Στο δρόμο για τις εθνικές εκλογές τα μηνύματα του Αλέξη Τσίπρα είχαν στο επίκεντρο τη δικαιοσύνη και την αξιοκρατία. «Πρέπει να διεκδικήσουμε μια πατρίδα που τα παιδιά της δεν θα χάνονται στα Τέμπη. Δεν θα ξενιτεύονται.
Δεν θα είναι καταδικασμένα να φυτοζωούν ανάμεσα στην ανεργία και την απλήρωτη εργασία», τόνισε και πρόσθεσε:.

«Διεκδικούμε μια πατρίδα όπου όλοι θα αισθάνονται και θα είναι ασφαλείς. Δεν θα γίνονται οι πολίτες «στόχοι» παρακρατικών μηχανισμών. Δεν θα αντιμετωπίζεται το κράτος ως λάφυρο. Δεν θα τη δυναστεύουν ο κομματισμός, το ρουσφέτι. Αυτά έχουμε δικαίωμα και να θέλουμε και να διεκδικούμε», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Το επόμενο διάστημα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα πυκνώσει τις περιοδείες του ανά την Ελλάδα και θα ξεδίπλωσει μέσα από ειδικές θεματικές το «κυβερνητικό του πρόγραμμα», με την αισιοδοξία στο ΣΥΡΙΖΑ να είναι μεγάλη ότι θα κόψει πρώτος το νήμα στις εκλογές της απλής αναλογικής.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με τις πιο πρόσφατες σχεδιαστικές μελέτες του, την BMW Vision Neue Klasse sedan και την BMW Vision Neue Klasse X SAV, το BMW Group...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Για τον “πολιορκητικό κριό” της MG, το οικονομικό και καθόλα αξιόλογο SUV που ακούει στο όνομα ZS, η πολυφωνία των εκδόσεων μακροσκοπικά, απλά αποτελεί...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Τον θρίαμβο της Ορθοδοξίας τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Βελγίου και φέτος, με το καθιερωμένο διορθόδοξο συλλείτουργο την Κυριακή 24 Μαρτίου 2024, στον Ιερό Μητροπολιτικό...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι επαγγελματίες οδηγοί χρειάζονται ειδικές γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες αυτών των θωρακισμένων οχημάτων, τα οποία...