Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ο συνταξιούχος σταθμάρχης που «ξενάγησε» τον Τσίπρα στο «γιαπί» της τηλεδιοίκησης Λάρισας

Στη Λάρισα βρέθηκε σήμερα, Δευτέρα (20/3) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τη Γραμματέα του κόμματος, Ράνια Σβίγκου, όπου μαζί με μηχανοδηγούς και σταθμάρχες επισκέφθηκε το κέντρο τηλεδιοίκησης του σιδηροδρομικού σταθμού της πόλης.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε «δριμύ κατηγορώ» προς την κυβέρνηση αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Γιατί ο σταθμός τηλεδιοίκησης της Λάρισας, που τέθηκε εκτός λειτουργίας τον Ιούλιο του 2019 μετά από μία πυρκαγιά, δεν αποκαταστάθηκε ποτέ, δεν ξαναλειτούργησε ποτέ και είναι σήμερα αυτό το γιαπί;».

Οι δηλώσεις αυτές όμως προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Γιώργου Γεραπετρίτη ο οποίος, απαντώντας σήμερα στα ερωτήματα που έθεσαν οι εισηγητές των κομμάτων της αντιπολίτευσης, κατήγγειλε ότι «ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στη Λάρισα και αντί να πάει στον σταθμό της τοπικής τηλεδιοίκησης, στον κεντρικό σταθμό που λέτε εσείς, πήγε και είδε την οικοδομή που θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο του 2023 και θα είναι εκεί το σύστημα της υπερτοπικής τηλεδιοίκησης». Παράλληλα, ο νέος υπουργός Μεταφορών χαρακτήρισε τις κινήσεις του κ. Τσίπρα «πολιτικές».

Λίγη ώρα αργότερα ανακοίνωση εξέδωσε και η Νέα Δημοκρατία η οποία αναφέρει πως ο Αλέξης Τσίπρας «προσπαθεί χτίσει fake news ακόμα και πάνω σε αυτή την τραγωδία».

Η Νέα Δημοκρατία στην ανακοίνωση της αναφέρει:

Ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε σήμερα το παλιό κέντρο τηλεδιοίκησης της Λάρισας, πού έχει πάψει πρακτικά να λειτουργεί από τον Ιούλιο του 2015 και είναι γιαπί, για να στήσει μια παράσταση ντροπής συνοδευόμενος από έναν συνταξιούχο υπάλληλο του ΟΣΕ τον οποίο ρωτούσε για το συγκεκριμένο κέντρο. Ο συνοδός του κ. Τσίπρα έχει συνταξιοδοτηθεί από το 2010, δηλαδή 5 χρόνια πριν πάψει να λειτουργεί το συγκεκριμένο κέντρο τηλεδιοίκησης (σύμφωνα με την από την απο 6/3/22 επίσημη ανακοίνωση του ΟΣΕ).

και 12 χρόνια πριν παραδοθεί το νέο τοπικό σύστημα τηλεδιοίκησης που λειτουργεί σήμερα και λειτουργούσε το μοιραίο βράδυ του δυστυχήματος, χρησιμοποιήθηκε από τους προηγούμενους σταθμάρχες, αλλά όχι στο μοιραίο δρομολόγιο από τον συγκεκριμένο σταθμάρχη. Ο προ πολλού συνταξιούχος υπάλληλος του ΟΣΕ, που υποτίθεται ενημέρωνε τον κ.Τσίπρα για την λειτουργία των συστημάτων σήμερα, παρότι συνταξιοδοτήθηκε το 2010, είναι κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ όχι στη Λάρισα, αλλά στην Ξάνθη. Η προσπάθεια του κ. Τσίπρα να χτίσει fake news ακόμα και πάνω σε αυτή την τραγωδία είναι χυδαία και πέρα από κάθε όριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το 7ο Ελληνικό Συνέδριο Ογκολογίας με τίτλο “Ανθρώπινο άγγιγμα στη ψηφιακή εποχή” διοργανώνεται από την Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ) και την Ελληνική Εταιρεία...

ΔΙΕΘΝΗ

Στις πανεπιστημιουπόλεις της Αμερικής μεταφέρεται ο πόλεμος στη Γάζα. Στο Κολούμπια, έχουν συλληφθεί περισσότεροι από εκατό φοιτητές που διαδηλώνουν υπέρ των Παλαιστινίων και η...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη, να κάνει λόγο για «εθνικό στόχο που επιδιώχθηκε με πολλές προσπάθειες και από μεγάλους ηγέτες της χώρας εδώ...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρωτοφανές σκηνικό ξυλοδαρμού έξω απο την αίθουσα της Ολομέλειας. Μετά από έναν έντονο διαπληκτισμό, ο πρώην «Σπαρτιάτης» και νύν ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος ξυλοκόπησε τον...