Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου: Σταδιακή επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου από την Τετάρτη 22 Μαρτίου με μέτρα ασφαλείας

Στην τραγωδία των Τεμπών, την αύξηση του κατώτατου μισθού, τα μέτρα στήριξης της κοινωνίας, αλλά και στην επάνοδο του Π. Πολάκη στο προσκήνιο, αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στη διάρκεια ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι η κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στη ρητή της δέσμευση να διερευνήσει μέχρι τέλους τα αίτια της τραγωδίας των Τεμπών, να μάθουν οι πολίτες την αλήθεια και να αποδοθεί δικαιοσύνη και να μην ξανασυμβεί κάτι ανάλογο.

Τόνισε πως άμεση προτεραιότητα είναι η στήριξη συγγενών των θυμάτων και των τραυματιών με σειρά μέτρων, οικονομικών και άλλων, καθώς και με ψυχολογική υποστήριξη. Ακολούθως ανέφερε πως από την Τετάρτη 22 Μαρτίου ξεκινούν σταδιακά τα σιδηροδρομικά δρομολόγια και ανά πενθήμερο θα προστίθενται νέες γραμμές.

Επίσης δήλωσε ότι θα εφαρμοστούν σειρά μέτρων για την ασφάλεια των δρομολογίων, όπως δύο σταθμάρχες ανά σταθμό, κάμερες στις σήραγγες, συντονιστικό όργανο για όλα τα συστήματα ασφαλείας, προχώρημα της τηλεδιοίκησης, κλπ.

Ακολούθως αναφέρθηκε στο θέμα του κατώτατου μισθού, αναφέροντας πως έγινε η τρίτη διαδοχική αύξησή του με ποσοστό 9,4% που θα ισχύσει από την 1η Απριλίου και θα συμπαρασύρει προς τα πάνω δώρα, άδειες, επιδόματα, παροχές, αναφέροντας ως παράδειγμα το επίδομα ανεργίας που από 438 ευρώ θα φτάσει στα 479.

Επίσης τόνισε ότι θα ενισχυθούν οι συνταξιούχοι που είχαν μικρό ή καθόλου όφελος από την προσωπική διαφορά, με εφάπαξ παροχή 200 έως 300 ευρώ και συμπλήρωσε ότι η στήριξη της κοινωνίας συνεχίζεται με ρυθμίσεις για το θέμα των οφειλών σε τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία, την καταβολή των τελών κυκλοφορίες, κλπ.

Ο κ. Οικονόμου δήλωσε ότι αναστέλλονται οι οικοδομικές άδειες στη Μύκονο για τις περιοχές εκτός σχεδίου εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων.

Κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι «θέλει να μας κρατήσει στην Ελλάδα του χτες», αναφέρθηκε στις εξελίξεις στο θέμα Πολάκη, και τόνισε ότι εκφράζει «έναν επικίνδυνο αχταρμά» που τον καλύπτει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, αποδεχόμενος και καλύπτοντας τον «Πολακισμό».

Μιλώντας για την υπόθεση της Ρωσίδας κατασκόπου, είπε ότι εξετάζονται τα ευρήματα της υπόθεσης αυτής από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας επίσημου φορέα του της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Joint Research Centre (JRC), που δημοσιεύθηκε από το Publications Office of the...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το σχέδιο της Nissan επικεντρώνεται σε ευρύτατη παρουσίαση νέων προϊόντων, αυξημένο εξηλεκτρισμό, νέες προσεγγίσεις στον σχεδιασμό και την κατασκευή, στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στο ειδικά διαμορφωμένο stand της μάρκας θα βρίσκονται όλα τα νέα μοντέλα BMW του 2024, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να τα γνωρίσουν από...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι επαγγελματίες οδηγοί χρειάζονται ειδικές γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες αυτών των θωρακισμένων οχημάτων, τα οποία...