04/03/2021

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα μπορεί να επεκτείνει τα χωρικά ύδατα και στην Κρήτη και αλλού

Πρόκειται για καθαρό μήνυμα σε όσους προσπαθούνε μα απειλές και λεονταρισμούς να στερήσουν από την Ελλάδα όσα δικαιούται βάσει του διεθνούς δικαίου

«Η Ελλάδα μπορεί να επεκτείνει τα χωρικά ύδατα και στην Κρήτη και αλλού όμως σε χρόνο και με τρόπο και υπό συνθήκες που θα το επιλέξει η ίδια« είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής.

«Πρόκειται για καθαρό μήνυμα σε όσους προσπαθούνε μα απειλές και λεονταρισμούς να στερήσουν από την Ελλάδα όσα δικαιούται βάσει του διεθνούς δικαίου» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Όπως είπε ξεκινώντας την παρέμβασή του, «η Ελλάδα μεγαλώνει ξανά. Για πρώτη φορά μετά την προσάρτηση των Δωδεκανήσων η εθνική επικράτεια μεγενθύνεται κατά περίπου 10% όχι με απόσπαση εδαφών ούτε σε βάρος άλλων χωρών αλλά με την άσκηση κυριαρχικών δικαιωμάτων στη θαλάσσια ζώνη και με διαδικασίες απόλυτα θεμελιωμένες στους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου».

«Στην αυγή του 2021 κάνουμε το δεύτερο μεγάλο ουσιαστικό βήμα, η χώρα μας επεκτείνει στα 12ν.μ. την κυριαρχία της στο Ιόνιο» είπε ακόμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπενθυμίζοντας ότι «την επέκταση την είχα αναγγείλει από τον Αύγουστο».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Πολιτική, την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο editorial.gr.