Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολιτική αντιπαράθεση για το δυστύχημα – Την Πέμπτη Υπουργικό για τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου 

Με αποκλειστικό αντικείμενο την αναδιοργάνωση και τον εκσυγχρονισμό των ελληνικών σιδηροδρόμων θα συνεδριάσει την Πέμπτη το Υπουργικό Συμβούλιο, ενώ ο Πρωθυπουργός θα επισκεφτεί την Παρασκευή την ΠτΔ. Οι τόνοι της πολιτικής αντιπαράθεσης ανεβαίνουν, με μπαράζ δηλώσεων από την αντιπολίτευση για τις κυβερνητικές ευθύνες. Σε ανακοίνωσή – παρέμβαση, η Ένωση Δικαστών & Εισαγγελέων, εκφράζει την ανησυχία της για την πολιτική εκμετάλλευση της τραγωδίας.

Παρέμβαση στην πολιτική αντιπαράθεση για τις κινήσεις της δικαιοσύνης από την Ένωση Δικαστών & Εισαγγελέων, που εκφράζει την ανησυχία της για την πολιτική εκμετάλλευση της τραγωδίας, όπως σημειώνει, από εκπροσώπους του πολιτικού συστήματος και την προσπάθειά τους να καταστήσουν μέρος του προβλήματος και την Δικαιοσύνη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: «Διαβεβαιώνουμε, ότι οι Έλληνες Δικαστικοί Λειτουργοί θα πράξουν το καθήκον τους με ευσυνειδησία, όπως πράττουν μέχρι σήμερα, αυστηρά στα πλαίσια της ανεξάρτητης λειτουργίας τους, με τις προβλεπόμενες εγγυητικές της ανεξαρτησίας αυτής διαδικασίες και εντός του πλαισίου, που καθορίζουν το Σύνταγμα και οι Νόμοι της Ελληνικής Πολιτείας».

«Θα τα εξετάσουμε όλα, χωρίς καμία διάθεση συγκάλυψης», είναι το μήνυμα που εκπέμπουν κυβερνητικά στελέχη, εν αναμονή του υπουργικού συμβουλίου της Πέμπτης, στη διάρκεια του οποίου θα συζητηθούν θεσμικές κινήσεις και παρεμβάσεις για να καταστεί ασφαλές και λειτουργικό το σιδηροδρομικό δίκτυο.

Για ασέβεια προς τις οικογένειες των θυμάτων εγκαλεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Έχεις έναν άπειρο σταθμάρχη, ο υπουργός ή η κυβέρνηση τον έβαλε βάρδια στη Λάρισα; […] Φταίει η παρούσα κυβέρνηση; Φταίει στο μέτρο που δεν κατάφερε να τελειώσει σε 4 χρόνια αυτό που δεν κατάφεραν οι προηγούμενοι σε 25, ναι φταίμε είναι η απάντηση και να ζητήσουμε συγνώμη από τους Έλληνες πολίτες και από τους γονείς…» τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Την ώρα που η ελληνική κοινωνία, οι νέοι άνθρωποι ζητούν απαντήσεις για την τραγωδία, για την κυβέρνηση φταίνε ο σταθμάρχης, η ρυθμιστική αρχή, οι προηγούμενες κυβερνήσεις… Ο αρμόδιος υπουργός κ. Καραμανλής, – που άλλαξε τις συμβάσεις με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε βάρος του Δημοσίου αλλά και της ασφάλειας των σιδηροδρόμων- σαν να μη συνέβη τίποτα, θα είναι και πάλι υποψήφιος. Το επιχείρημα ότι για όλα φταίνε οι άλλοι και ποτέ η κυβέρνηση, εκτός από εξοργιστικό είναι και ασέβεια προς τις οικογένειες των θυμάτων» υπογράμμισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Πόπη Τσαπανίδου.

«Η πολιτική ευθύνη είναι ένα πράγμα, η οποία ανελήφθη από τον πρώην υπουργό, τον κ. Καραμανλή. Ο Πρωθυπουργός και η ΝΔ δεν θα διορίσουν βουλευτή τον κ. Καραμανλή, θα του δοθεί η δυνατότητα να κριθεί σε πολιτικό επίπεδο από τους ψηφοφόρους, από τον ελληνικό λαό[…] Υπάρχουν και κάποιοι που μας κουνούν το δάχτυλο…έχουν καταδίκες από ανώτατα ειδικά δικαστήρια, αμετάκλητες και ομόφωνες, υπάρχουν κάποιοι που δεν τολμούν να τους βγάλουν από τα ψηφοδέλτια και κουνούν το δάχτυλο σε εμάς» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στον Real FM.

Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την τραγωδία στα Τέμπη κατέθεσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ζητώντας αν ισχύει ότι η Ελλάδα ζήτησε το Μάρτιο του 2022 τριετή παράταση στην εγκατάσταση του ευρωπαϊκού συστήματος διαχείρισης της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας στο σημείο της τραγωδίας.

«Κύριε Μητσοτάκη αποτύχατε. Δεν μπορείτε να προστατέψετε τους πολίτες. Γιατί έχετε συναισθηματική απόσταση από τα μεγάλα προβλήματα των ανθρώπων της εποχής» είπε μιλώντας στη Βουλή ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης.

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη όσων έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών κράτησε η Ολομέλεια της Βουλής, στην πρώτη της συνεδρίαση μετά το τριήμερο εθνικό πένθος.

Η Βουλή των Ελλήνων, οφείλει πλέον να κάνει το χρέος της απέναντι σε ένα τεράστιο χάσμα που άνοιξε εκείνη την βραδιά, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας.

Βολές στην κυβέρνηση από τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

«Έχουμε να κάνουμε με ένα έγκλημα που έγινε στα Τέμπη…Το συγκεκριμένο έγκλημα έγινε στο βωμό του κέρδους» τόνισε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος.

«Πόσες συγγνώμες πρέπει να πει κάποιος για να σηκωθεί να φύγει και να παραιτηθεί[…]Όλοι οι υπουργοί μεταφορών θα έπρεπε από το 2010 να βγουν, με πρωτοβουλία των αρχηγών, από τις λίστες των κομμάτων δήλωσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

«Είναι πλήρης η συνεργασία σας, Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, σε βάρος του σιδηρόδρομου…» τόνισε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.

Πεδίο έντασης και η αναφορά του Νίκου Φίλη για ενδεχόμενο δόλο στην τραγωδία των Τεμπών.

Σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, με την ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας, ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή για ένταση των ελέγχων ασφαλείας στα πλοία. Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την Παρασκευή την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο πλαίσιο των τακτικών μηνιαίων συναντήσεών τους.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Μια νέα θεραπεία με αντισώματα μπορεί να επιβραδύνει την εξέλιξη των κινητικών προβλημάτων σε ορισμένα άτομα με νόσο του Πάρκινσον, όπως δείχνουν τα πρώτα...

ΕΛΛΑΔΑ

Το 2002, το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών, μαζί με μια ομάδα ευρωπαϊκών οργανώσεων πολιτών, συνέταξε τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Δικαιωμάτων των Ασθενών, ο οποίος έχει μεταφραστεί...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την 29η Απριλίου 2024 προσδιόρισε ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης ως καταληκτική ημερομηνία για την τακτοποίηση ρυθμίσεων οφειλών, επ’ ευκαιρία της...

ΔΙΕΘΝΗ

Περιορισμένο πλήγμα αλλά μέσα στο έδαφος του Ιράν. Αυτό έχει αποφασίσει το Ισραήλ ως αντίποινα για την ιρανική επίθεση, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους. Ανώτατος...