Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λοβέρδος για την τραγωδία στα Τέμπη: Ο κόσμος είναι οργισμένος με όλους – Άλλο σύγκρουση κι άλλο εκτροχιασμός

«Ο κόσμος είναι οργισμένος με όλους. Αυτή είναι μια πεποίθηση πια που διαμορφώνω και με την εμπειρία και το κριτήριο και το αισθητήριο μου, αλλά και με αυτά που ακούω στον δρόμο», επισήμανε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στην εκπομπή «Στο Κέντρο» και τον Γιώργο Κουβαρά στη σκιά της φονικής σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη.

Ο ίδιος μεταξύ άλλων πρόσθεσε ακόμη, σχετικά:

«Όπως μας διδάσκει η ιστορία από το Μάτι, οι ποινικές ευθύνες αργούν πάρα πολύ. Συνεπώς, αν κανείς πιστεύει ή λέει, όπως άκουσα, ορισμένους συναδέλφους της ΝΔ, να λένε σήμερα, ότι πηγαίνοντας και για εκλογές πίσω, θα έχουμε και μια εικόνα των ποινικών ευθυνών, δεν νομίζω ότι έχουν δίκιο. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να έχει ολοκληρωθεί αυτή η ποινική διαδικασία που μόλις ξεκίνησε» (…)

(…) Είμαι υποχρεωμένος να πω ότι την κύρια ευθύνη την αποδίδει ο κόσμος τους νυν κυβερνώντες. Γιατί; Διότι έχουν τέσσερα χρόνια. Αν είχανε ένα ή δύο χρόνια, θα έβρισκαν εξηγήσεις. Οι άνθρωποι τώρα μετά από τέσσερα χρόνια, δεν βρίσκουν. Η δε παραίτηση Καραμανλή, ήταν μια πράξη πολιτικής ευθύνης. Χαρακτηρίζει τον άνδρα. Είναι η πρώτη φορά μετά από χρόνια που στην Ελλάδα ένας πολιτικός είπε “Έχω πολιτικές ευθύνες”» (…)

«Το πρόβλημα σε ό,τι αφορά τα 400 χιλιόμετρα της σιδηροδρομικής γραμμής Αθηνών – Θεσσαλονίκης ήταν -από πλευράς ηλεκτρονικής- ακάλυπτα. Αυτό σημαίνει ότι οι διαγωνισμοί που έπρεπε να έχουν γίνει έγκαιρα, δεν έγιναν. Και εδώ φαίνεται η συλλογική ευθύνη που έχει αυτή η κυβέρνηση.

«Διότι, για να έχεις επιτάχυνση διαδικασιών χρειάζεται η συμβολή και της δικαιοσύνης, η οποία δεν φημίζεται για την ταχύτητά της λόγω γραφειοκρατίας. Εκεί και η διοίκηση, η οποία αποθεώνει τη γραφειοκρατία (…)

Έχω τη φήμη του ανθρώπου που υπέγραφε. Αν οι υπουργοί μιας κυβέρνησης δεν υπογράφουν διότι ακούν τι λένε οι υπηρεσίες τους, που συνήθως δικαιολογούν αυτό που δεν πρέπει να γίνει και φοβούνται τι θα πει αντιπολίτευση και τα αντιτιθέμενα συμφέροντα, τότε δεν κάνουν να είναι υπουργοί».

Ως προς το άνοιγμα του φακέλου, από τον εισαγγελέα κ. Ντογιάκο, της υπόθεσης του εκτροχιασμού του τρένου το 2017 στο Άδενδρο, ανέφερε μεταξύ αλλων: «Ο εκτροχιασμός είναι Α, η σύγκρουση μετωπική είναι Β».

«Φαίνεται ότι ο Ερντογάν θα κερδίσει»

Σε ότι αφορά τις τουρκικές εκλογές, μεταξύ άλλων σημείωσε:

«Στις 14 Μαΐου στις 15 Μαΐου φαίνεται με τον Κιλιτσντάρογλου αντίπαλο, ότι ο Ερντογάν θα ξανακερδίσει (…) Δεν με απασχολεί η πρώτη δημοσκόπηση. Αναφέρομαι στην Τουρκία που έχει καθεστώς και όχι δημοκρατία. Τα καθεστώτα δεν πέφτουν με τις δημοσκοπήσεις».

Αναφορικά με τις ελληνικές εθνικές εκλογές, υπογράμμισε μεταξύ άλλων:

«Δεν ξέρω πότε θα γίνουν οι εκλογές και το θεματολόγιό τους. Αν δεν είχε γίνει το ατύχημα, την έβλεπα την ατζέντα, πως θα πηγαίναμε στις 9 Απριλίου. Με το ατύχημα που θα αφήσει ανοιχτό το θέμα της διαχείρισής του σε πολιτικό επίπεδο, δεν μπορώ να σας πω. Αυτά που ακούω στη Βουλή ότι θα γίνουν εξεταστικές επιτροπές, αντιλαμβάνεστε ότι αν η Βουλή πάρει λόγο για τα θέματα των πολιτικών ευθυνών, αυτό θέλει χρόνο. Αυτό θα διαμορφώνει κλίμα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Το 2002, το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών, μαζί με μια ομάδα ευρωπαϊκών οργανώσεων πολιτών, συνέταξε τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Δικαιωμάτων των Ασθενών, ο οποίος έχει μεταφραστεί...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Μια νέα θεραπεία με αντισώματα μπορεί να επιβραδύνει την εξέλιξη των κινητικών προβλημάτων σε ορισμένα άτομα με νόσο του Πάρκινσον, όπως δείχνουν τα πρώτα...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την 29η Απριλίου 2024 προσδιόρισε ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης ως καταληκτική ημερομηνία για την τακτοποίηση ρυθμίσεων οφειλών, επ’ ευκαιρία της...

ΔΙΕΘΝΗ

Περιορισμένο πλήγμα αλλά μέσα στο έδαφος του Ιράν. Αυτό έχει αποφασίσει το Ισραήλ ως αντίποινα για την ιρανική επίθεση, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους. Ανώτατος...