ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση του Ν. Δένδια με τον Γ.Γ. του «SICA» Β. Βάργκας – Υπογραφή συμφωνίας για συμμετοχή της Ελλάδας ως παρατηρητής

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα έχει συνάντηση, σήμερα, Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2023, με τον Γενικό Γραμματέα του «Συστήματος Ενσωμάτωσης» της Κεντρικής Αμερικής (SICA – Central American Integration System), Βέρνερ Βάργκας (Werner Vargas), στο πλαίσιο επίσκεψης του τελευταίου στη χώρα μας.

Οι διευρυμένες συνομιλίες θα ξεκινήσουν στις 12 το μεσημέρι ενώ μετά την ολοκλήρωσή τους, στις 12:45, θα λάβει χώρα η τελετή υπογραφής της Συμφωνίας συμμετοχής της Ελλάδας στο SICA με καθεστώς παρατηρητή.

Στη συνέχεια, στη 1 το μεσημέρι, ο Υπουργός Εξωτερικών και ο Γενικός Γραμματέας του SICA θα προβούν σε κοινές δηλώσεις προς τον Τύπο.

Ο ανωτέρω περιφερειακός Οργανισμός της Κεντρικής Αμερικής ιδρύθηκε το 1991 και τα κράτη – μέλη του είναι η Γουατεμάλα, η Δομινικανή Δημοκρατία, το Ελ Σαλβαδόρ, η Κόστα Ρίκα, το Μπελίζ,  η Νικαράγουα, η Ονδούρα και ο Παναμάς.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα έγινε δεκτή ομόφωνα στο SICA, με την ιδιότητα του παρατηρητή, στις 9 Δεκεμβρίου 2022, κατά τη Σύνοδο των Αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων των κρατών – μελών του Οργανισμού, στο Santiago De Los Caballeros της Δομινικανής Δημοκρατίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, πραγματοποίησε περιοδεία στη Νότια και στην Κεντρική Αμερική στις αρχές του τρέχοντος μηνός (06 – 10.02.2023).

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Την απόφαση για διοργάνωση κινητοποίησης την Τρίτη 30 Απριλίου στη 1μμ ανακοίνωσε η ομάδα πρωτοβουλίας γονέων και πασχόντων Μεσογειακής Αναιμίας Παίδων «Αγία Σοφία», στο...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Σεργκέι Μινγκαζόφ, δημοσιογράφος που εργάζεται για τη ρωσική έκδοση του Forbes, συνελήφθη ως ύποπτος για διάδοση ψευδών ειδήσεων σχετικά με τον ρωσικό στρατό,...

LIFESTYLE

“Δεν μπορείς να βαφτίζεις ένα παιδί επειδή έχεις κάνει μία αμαρτία και το κάνεις για εσένα για να ξεπλύνεις την αμαρτία σου και μετά...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 13 Μαϊου και το τι περιμένουμε από αυτή,...

Copyright © 2020 Editorial.gr

Exit mobile version