Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Κουτσούμπας: «Κέρδος» για το λαό, την επόμενη μέρα των εκλογών, θα είναι μόνο ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ

«Κέρδος» για τους εργαζόμενους, τους βιοπαλαιστές, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, για τη νεολαία και για τις λαϊκές οικογένειες «την επόμενη μέρα των εκλογών, θα είναι μόνο ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ», τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σε ομιλία του, στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.

«Και μη σας παρασύρει ο «τσακωμός» της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ, που παίρνει ξώφαλτσα και το ΠΑΣΟΚ, όλων αυτών δηλαδή, που κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια και ευθύνονται για όσα βασανίζουν τον λαό μας» υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας και πρόσθεσε: «Τρώγονται σαν τα κοκόρια, όμως ο καυγάς τους μοιάζει περίπου με οικογενειακό, αφού μοιράζονται κοινές δεσμεύσεις. Η μεγαλύτερη δέσμευση; Η υπεράσπιση των κερδών των λίγων, σε βάρος των δικαιωμάτων των πολλών».

Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στις επιδιώξεις των άλλων κομμάτων και στη διαφορά τους με το ΚΚΕ.

«Ο Μητσοτάκης θέλει και δεύτερη αυτοδύναμη κυβέρνηση, για να αποτελειώσει ό,τι άφησε όρθιο. Κι ο Τσίπρας πλασάρει ως δήθεν προοδευτική την πολιτική που μας γυρίζει χρόνια πίσω. Στο ΠΑΣΟΚ και το ΜΕΡΑ 25 λένε και ξελένε για το με ποιον θα τσοντάρουν και τα αντιλαϊκά σενάρια δίνουν και παίρνουν» σχολίασε ο κ. Κουτσούμπας και σημείωσε: «Όμως, το καλό σενάριο για το λαό, γράφεται μόνο με δυνατό ΚΚΕ. Κυβέρνηση θα φτιάξουν, μην έχετε καμιά ανησυχία, γιατί αυτά που τους ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που τους χωρίζουν. Απόδειξη, τα νομοσχέδια της ΝΔ, που έγιναν νόμοι με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ».

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ επέστησε την ευθύνη κομμάτων που κυβέρνησαν για την αυξανόμενη «εμπλοκή» της χώρας, όπως είπε, σε «ιμπεριαλιστικούς» σχεδιασμούς, αλλά και για πολιτικές που έπληξαν τους εργαζόμενους, τους αγρότες το λαό, τις λαϊκές οικογένειες και τόνισε:

«Πλήρης ταύτιση, λοιπόν, σε αυτά που άλλωστε τα έχουν υλοποιήσει όλοι, ως κυβέρνηση. Ας τους αφήσουμε, λοιπόν, όλους αυτούς να σπάνε το κεφάλι τους για το ποια θα είναι ακριβώς η σύνθεση της επόμενης αντιλαϊκής κυβέρνησης. Αν θα είναι δηλαδή, μονοκομματική ή συνεργασίας, αν θα είναι κυβέρνηση των «νικητών» ή των «ηττημένων», όπως τις λένε, αν και με ποιον από τους δυο θα πάει το ΠΑΣΟΚ -άλλος καημός κι αυτός- και πάει λέγοντας. Το ζήτημα για το λαό, όμως, είναι να αρχίζει να νιώθει αυτός νικητής, αυτός κερδισμένος. Κι αυτό μπορεί να συμβεί μόνο με ένα πιο δυνατό ΚΚΕ».

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ υπογράμμισε, ιδιαίτερα, τις ευθύνες, εκτός σημερινής, όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, που «άνοιξαν διάπλατα τον δρόμο» για την πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου, η οποία, όπως είπε. «επικαλείται ακριβώς τους νόμους του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ» και πρόσθεσε:

«Αέρας κοπανιστός και οι σημερινές εξαγγελίες Μητσοτάκη. Διευκολύνουν τις τράπεζες να εισπράξουν όσο γίνεται περισσότερα, είτε με την εκποίηση περιουσιακών στοιχείων είτε με την μετατροπή των δανειοληπτών σε νοικάρηδες στα ίδια τους τα σπίτια. Ντροπή. Αποδείχθηκε ότι τελικά τα σπίτια του λαού δεν τα σώζει καμία αστική κυβέρνηση, τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός, με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές».

Ο κ. Κουτσούμπας επεσήμανε ότι όντως είναι εφικτή μια ανάπτυξη «για να κερδίζουν πολλά, εφοπλιστές, βιομήχανοι, τραπεζίτες, μεγαλοξενοδόχοι», ή και για «να ευημερήσουν οι αριθμοί», σημείωσε, όμως, ότι αυτό «προϋποθέτει» απώλειες για το λαϊκά εισοδήματα, δικαιώματα και ανάγκες. Διερωτήθηκε, ποιό είναι το όφελος της «καπιταλιστικής ανάπτυξης» για την αγροτοκτηνοτροφία, που «σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ συρρικνώνεται», ή στη δημόσια υγεία, από τις «αποδυναμωμένες ΤΟΜΥ», ή από τις ρυπογόνες δραστηριότητες βιομηχανιών σε λαϊκές γειτονιές, ενώ αναφέρθηκε και στην ακύρωση του διαγωνισμού του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» για το νέο Παιδιατρικό Νοσοκομείο στο Φίλυρο, λέγοντας : «’Αραγε, με ποια τιμή κοστολογείται η ανθρώπινη ζωή, η προστασία της υγείας των μικρών παιδιών;». Επεσήμανε, επίσης, τη στέγαση του Ειδικού Σχολείου με τριάντα μαθητές σε «ακατάλληλο και επικίνδυνο» κτίριο, τις «πάνω από πενήντα υπόγειες αίθουσες» , τις «δεκατέσσερις προκάτ» και τις «πάνω από εκατό σχολικές αίθουσες με γυψοσανίδες» στο δήμο Ευόσμου – Κορδελιού, σχολιάζοντας:

«Τα εργοτάξια του Μετρό στη Θεσσαλονίκη λιγότερα είναι. Για να μη μιλήσουμε για τον προσεισμικό έλεγχο, σε όλα τα σχολεία, ο οποίος έπρεπε να γίνει χτες».

Ο κ. Κουτσούμπας υποστήριξε, ότι η ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΣΟΚ και Ελληνική Λύση, μιλούν «με τις ίδιες λέξεις» για την ανάπτυξη και για τα ΣΔΙΤ και, ειδικά, τα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ανταγωνίζονται για το «λεγόμενο, αναπτυξιακό σχεδιασμό» στη δυτική Θεσσαλονίκη, ενώ είναι «τα ίδια κόμματα που «με τις πολιτικές τους, οδήγησαν τον λαό της να επιβιώνει στην ανέχεια και στην ενεργειακή φτώχεια».

Για το μητροπολιτικό πάρκο στο Παύλου Μελά, σημείωσε ότι είναι σωστό να αξιοποιηθεί, αλλά «δε θα επικρατήσει κανένας εφησυχασμός», ώστε να μην μπει μπροστά το κέρδος, από τις ανάγκες της κοινωνίας. Για το μουσείο Εθνικής Αντίστασης σχολίασε ότι τελευταίως στο δημόσιο λόγο, αναφέρονται ως πρότυπα, μουσεία Κατοχής χωρών, όπως η Λετονία και Λιθουανία, που επικρίνουν την πρώην ΕΣΣΔ και επιχειρούν «συμψηφισμό» του κομμουνισμού με το φασισμό, «σύμφωνα με την ανιστόρητη θεωρεία των δύο άκρων» και πρόσθεσε ότι αν επιχειρηθεί κάτι ανάλογο «θα τρίζουν τα κόκαλα των εκτελεσμένων του στρατοπέδου Παύλου Μελά». Επεσήμανε, ακόμη, ότι «μόνο ο οργανωμένος λαός μπορεί να αντιμετωπίσει το φασισμό» και εγγύηση για αυτό αποτελεί «η ισχυροποίηση του ΚΚΕ».

Ο κ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι για «άλλη ανάπτυξη» μιλούν «ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και όλα τα κόμματα του συστήματος» και για άλλη το ΚΚΕ, επισημαίνοντας ότι το ΚΚΕ μιλά για μια ανάπτυξη «που συμφέρει το λαό και τη νεολαία», με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, με σύγχρονα δημόσια σχολεία και νοσοκομεία δομές φροντίδας, με προστασία της λαϊκής κατοικίας, με έργα υποδομών για την υγιεινή και την ασφάλεια του λαού και πρόσθεσε:

«Μόνο το ΚΚΕ καταθέτει στον λαό ένα πρόγραμμα εξουσίας – διακυβέρνησης που έχει σαν στόχο του μια τέτοια ανάπτυξη υπέρ του λαού. Γι’ αυτό και θα είναι μεγάλη υπόθεση, το ΚΚΕ να βγει όσο γίνεται πιο ενισχυμένο από την εκλογική μάχη που έχουμε μπροστά μας.

Ο κ. Κουτσούμπας παρουσίασε τους υποψηφίους των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ στην Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης, προτρέποντας τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες «να στείλουν περισσότερους κομμουνιστές βουλευτές στη νέα Βουλή για να αποτελέσουν τα μάτια και τη φωνή τους». Τόνισε, ότι το ΚΚΕ θα συνομιλήσει και με όσους «δεν το ψήφισαν», αλλά «αγανακτούν με τη βία, τη σαπίλα και διαφθορά του συστήματος» και θέλουν να αλλάξει και τους κάλεσε α συμπορευτούν με το ΚΚΕ, λέγοντας:

«Για να φτάσουν όλοι και όλες με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην κάλπη. Για να ανοίξουμε τον δικό μας δρόμο για τις δικές μας πραγματικές ανάγκες… Παλέψτε, λοιπόν, με το ΚΚΕ. Ισχυροποιήστε το ΚΚΕ σε όλες τις εκλογικές μάχες που έχουμε μπροστά μας…. Για το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό, τον σοσιαλισμό».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

«Έμφραγμα» αναμένεται να προκαλέσει στην Αθήνα και σε μεγάλο κομμάτι της χώρας η αυριανή απεργία, την οποία έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ. Η συμμετοχή συνδικάτων...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Μια νέα θεραπεία με αντισώματα μπορεί να επιβραδύνει την εξέλιξη των κινητικών προβλημάτων σε ορισμένα άτομα με νόσο του Πάρκινσον, όπως δείχνουν τα πρώτα...

ΕΛΛΑΔΑ

Το 2002, το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών, μαζί με μια ομάδα ευρωπαϊκών οργανώσεων πολιτών, συνέταξε τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Δικαιωμάτων των Ασθενών, ο οποίος έχει μεταφραστεί...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την 29η Απριλίου 2024 προσδιόρισε ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης ως καταληκτική ημερομηνία για την τακτοποίηση ρυθμίσεων οφειλών, επ’ ευκαιρία της...