Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εορτασμός των Θεοφανείων – Τα μηνύματα των πολιτικών

Από τον νησιωτικό προμαχώνα του ελληνισμού στο Αιγαίο, την ακριτική Λήμνο, ευχήθηκε χρόνια πολλά και καλή φώτιση η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, για τα Θεοφάνεια. Επίσκεψη υψηλού συμβολισμού του πρωθυπουργού, σήμερα, στη Γαύδο,  την ώρα που η Άγκυρα εμμένει σε προκλησεις και απειλές, εναντιον της χωρας μας. Ευχές με πολιτικά μηνύματα έστειλαν οι αρχηγοί των κομμάτων

«Η σημερινή ημέρα φέρνει το μήνυμα της νίκης του φωτός ενάντια στο σκοτάδι», τονισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, απο τη Λημνο οπου παρέστη στην Τελετή Αγιασμού των Υδάτων.

Μήνυμα στήριξης στις ακριτικές περιοχές της χώρας έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Γαύδο, όπου παρακολούθησε την τελετή αγιασμού των υδάτων. «Η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις για το πώς θα διεκδικήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα» είπε και κάλεσε «όλα τα γειτονικά κράτη της Ελλάδος να προσέλθουν σε μια γόνιμη και ουσιαστική διαπραγμάτευση»

«Περισσότερο φως. Το έχουμε ανάγκη στο σκοτάδι που περπατάμε» δήλωσε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, ο οποιος βρέθηκε στον Πειραιά και παρακολούθησε τη λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης βρέθηκε στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στο Φανάρι και, εν συνεχεία, στον Αγιασμό των Υδάτων στον Κεράτιο Κόλπο. Σε δηλώσεις του σημείωσε: «Εδώ από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, όπου είχα την τιμή και τη χαρά να εορτάσω τα Θεοφάνεια με τους Έλληνες της Πόλης, θέλω να ευχηθώ το νέο έτος να είναι ένα φωτεινό έτος, υγείας, χαράς, κοινωνικής δικαιοσύνης και ευημερίας για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες απανταχού της γης».

«Ο λαός να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων για να φωτίσει ένα καλύτερο σήμερα και αύριο, για όλους και όλες», ανεφερε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Σήμερα είναι μία από τις μεγαλύτερες εορτές της Ορθοδοξίας, σήμερα εμφανίστηκε ο τριαδικός Θεός μας », δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, ενώ ανακοίνωσε ότι την επόμενη εβδομάδα το κόμμα του θα ζητήσει από όλα τα κόμματα της Βουλής «να συμφωνήσουμε σε μία συγκεκριμένη πρόταση απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα. Να ομονοήσουμε, να ψηφίσουμε νόμο όπως έκαναν και αυτοί για casus belli».

«Χρόνια Πολλά σε όλες και όλους με την ελπίδα οι αγώνες του λαού μας να φωτίσουν την προοπτική για την ρήξη και την ανατροπή των πιο σκοτεινών, φτωχοποιητικών πολιτικών που από το 2010 και μετά συνεχίζουν να βυθίζουν το μέλλον των επόμενων γενιών στην ανέχεια και την μετανάστευση» ήταν το μήνυμα του εκπροσώπου Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλη Κριθαρίδη για την ημέρα των Φώτων.

«Χρόνια πολλά για τη σημερινή μεγάλη εορτή των Θεοφανίων!», αναφέρει σε μήνυμά του ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

«Η Βάπτιση του Κυρίου να μας φέρει υγεία και φώτιση. Χρόνια πολλά επίσης στις εορτάζουσες και τους εορτάζοντες», προσθέτει.

Στην τελετή Αγιασμού των υδάτων στο Περιστέρι παρέστη ανήμερα των Θεοφανείων ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής του Δυτικού Τομέα Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

«Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες παντού στον κόσμο. Καλή μας φώτιση!», αναφέρει ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης.

Με την ευκαιρία του σημερινού εορτασμού των Θεοφανίων, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter:

«Τι θα πει φως; Να κοιτάς με αθόλωτο μάτι όλα τα σκοτάδια.(Νίκος Καζαντζάκης)».Φως λοιπόν παντού! Στις σκέψεις, στις καρδιές και στις ζωές μας! Το φως πάντα θα νικάει τα σκοτάδια! Χρόνια πολλά! Φωτισμένα και ευλογημένα!».

Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στην πόλη των Αθηνών, παρουσία πλήθους πιστών. Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου και ακολούθησε ο αγιασμός των υδάτων παρουσία του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος συνοδευόταν από ένα από τα παιδιά του.

Μετά την ολοκλήρωση της τελετής, ιερείς και πιστοί κατευθύνθηκαν πεζή προς την Δεξαμενή όπου παραδοσιακά πραγματοποιείται η ρίψη του Σταυρού για τα Θεοφάνια. Το παρών έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Παιδείας, ‘Αγγελος Συρίγος, ο οποίος εκπροσωπούσε την κυβέρνηση, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, οι βουλευτές της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης και Όλγα Κεφαλογιάννη και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μάντζος.

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Την απόφαση για διοργάνωση κινητοποίησης την Τρίτη 30 Απριλίου στη 1μμ ανακοίνωσε η ομάδα πρωτοβουλίας γονέων και πασχόντων Μεσογειακής Αναιμίας Παίδων «Αγία Σοφία», στο...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εντείνουν την προεκλογική τους δραστηριότητα οι αρχηγοί των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης. Την αναγέννηση του ΕΣΥ έθεσε ως προτεραιότητα ο Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την...

LIFESTYLE

“Δεν μπορείς να βαφτίζεις ένα παιδί επειδή έχεις κάνει μία αμαρτία και το κάνεις για εσένα για να ξεπλύνεις την αμαρτία σου και μετά...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Σεργκέι Μινγκαζόφ, δημοσιογράφος που εργάζεται για τη ρωσική έκδοση του Forbes, συνελήφθη ως ύποπτος για διάδοση ψευδών ειδήσεων σχετικά με τον ρωσικό στρατό,...