Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή-Προϋπολογισμός 2023: Κόντρα με το «καλημέρα» μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης

Σε εξέλιξη βρίσκεται η δεύτερη ημέρα συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για τον προϋπολογισμό του 2023, διαδικασία που θα ολοκληρωθεί με ονομαστική ψηφοφορία.

«Η Ελλάδα αλλάζει πίστα στην οικονομία με τις επενδύσεις, την εξωστρέφεια και τις μεταρρυθμίσεις. Ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία» ήταν το σχόλιο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θόδωρου Σκυλακάκη.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο κ. Σκυλακάκης επιχείρησε μια σύγκριση ανάμεσα στη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2015-2018 με αυτή της ΝΔ. Για να υποστηρίξει το σκεπτικό του λέγοντας ότι «τότε οι συνθήκες ήταν ιδανικές και η μοναδική οικονομική κρίση προκλήθηκε από τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ με το τρίτο μνημόνιο»

Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Γιάννης Ραγκούσης καταλόγισε «Θράσος» στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, χαρακτηρίζοντας «ανήθικη και ανιστόρητη» τη στήριξη του παρελθόντος, που όπως σημείωσε «μας έβαλε η ΝΔ στα μνημόνια» με το «μεταμνημονιακό παρόν που ζούμε τώρα και το οποίο δεν θα υπήρχε εάν δεν είχε μεσολαβήσει η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που το 2018 μας έβγαλε από τα μνημόνια»

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος από το ΚΚΕ σχολίασε «δύο συμπαθή τετράποδα μάλωναν σε ξένο αχυρώνα»

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, αναφέρθηκε στο σκάνδαλο στο Ευρωκοινοβούλιο λέγοντας ότι «είναι απαραίτητη η θεσμική απάντηση, γιατί είναι αμφιλεγόμενος ο ρόλος συγκεκριμένων ΜΚΟ με άγνωστη πηγή χρηματοδότησης.

Η πενθήμερη συζήτηση του προϋπολογισμού θα ολοκληρωθεί το Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου, με τις ομιλίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και των άλλων πολιτικών αρχηγών.

Αμέσως μετά θα διεξαχθεί ονομαστική φανερή ψηφοφορία, η οποία είθισται να χαρακτηρίζεται ως ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

«Πρεμιέρα» για την πιλοτική εφαρμογή του συστήματος ανέπαφων πληρωμών με τραπεζική κάρτα και ψηφιακό πορτοφόλι, μέσω των ενεργοποιημένων συσκευών (smartphone, smartwatch) στα λεωφορεία των...

ΕΛΛΑΔΑ

Η πεζοπορία μίας τουρίστριας σε φαράγγι της Κρήτης, ήταν απρόβλεπτη καθώς τραυματίστηκε και χρειάστηκε να συνδράμουν οι αρχές για την διάσωσή της. Όλα συνέβησαν...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 ο Πανελλαδικός Τελικός Διαγωνισμός Κοινωνικής Καινοτομίας – Social Innovation Relay. Ο Διαγωνισμός Κοινωνικής Καινοτομίας  – Social...

ΕΛΛΑΔΑ

«Οι ευρωεκλογές είναι μια κρίσιμη εθνική κάλπη και ένα στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί», είναι το μήνυμα που εκπέμπει η κυβέρνηση. Η ΝΔ εστιάζει...