Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μητσοτάκη – Σιεν Λουνγκ: Ικανοποίηση για την επένδυση του GIC στον ελληνικό τουρισμό

Την ικανοποίησή του για τη μεγάλη επένδυση του κρατικού fund της Σιγκαπούρης GIC στον ελληνικό τουρισμό, εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συναντήθηκε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής ΕΕ-ASEAN, στις Βρυξέλλες, με τον ομόλογο του, της Σιγκαπούρης, Λι Σιεν Λουνγκ.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ιδιαίτερη αναφορά στις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας εν μέσω πρωτόγνωρων κρίσεων, αλλά και στην έξοδο της Ελλάδας από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας.

Ο Kυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να έχει διμερείς συναντήσεις και με τους πρωθυπουργούς της Ταϊλάνδης και του Βιετνάμ.  Στο επίκεντρο θα βρεθούν ζητήματα ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, διεθνή ζητήματα, ενώ έμφαση αναμένεται να δοθεί στο Διεθνές Δίκαιο και τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Η χώρα μας στηρίζει την εμβάθυνση της στρατηγικής συνεργασίας Ε.Ε.-ASEAΝ και την ανάπτυξη μιας ευρωπαϊκής στρατηγικής για συνεργασία στον Ινδο-Ειρηνικό, ενώ αποδίδει σημασία σε ζητήματα θαλασσίου εμπορίου, ελεύθερης ναυσιπλοΐας και θαλάσσιας ασφάλειας.

Της Συνόδου Κορυφής θα συμπροεδρεύσουν ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ και ο πρωθυπουργός της Καμπότζης που έχει την Προεδρία του ASEAN, ενώ στην ατζέντα των συζητήσεων θα βρεθούν οι προκλήσεις ασφαλείας, το εμπόριο, η πράσινη και ψηφιακή μετάβαση και η επισιτιστική ασφάλεια.

Αύριο συνεδριάζει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στην ατζέντα του οποίου θα βρεθούν: η συνέχιση της στήριξης στην Ουκρανία και η ενεργειακή κρίση.

H Eλλάδα θα συνεχίσει να διεκδικεί ευρωπαϊκή λύση στο θέμα των τιμών ενέργειας. Ταυτόχρονα η Ευρώπη πρέπει να κινηθεί στρατηγικά και ενωμένα στο ζήτημα των προμηθειών ενόψει του επόμενου χειμώνα” όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός στη Σύνοδο Κορυφής της EUMED9 στο Αλικάντε.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

«Πρεμιέρα» για την πιλοτική εφαρμογή του συστήματος ανέπαφων πληρωμών με τραπεζική κάρτα και ψηφιακό πορτοφόλι, μέσω των ενεργοποιημένων συσκευών (smartphone, smartwatch) στα λεωφορεία των...

ΕΛΛΑΔΑ

Η πεζοπορία μίας τουρίστριας σε φαράγγι της Κρήτης, ήταν απρόβλεπτη καθώς τραυματίστηκε και χρειάστηκε να συνδράμουν οι αρχές για την διάσωσή της. Όλα συνέβησαν...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 ο Πανελλαδικός Τελικός Διαγωνισμός Κοινωνικής Καινοτομίας – Social Innovation Relay. Ο Διαγωνισμός Κοινωνικής Καινοτομίας  – Social...

ΕΛΛΑΔΑ

Τα σχολεία κλείνουν κάθε χρόνο την Παρασκευή πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα και οι μαθητές επιστρέφουν στις σχολικές υποχρεώσεις μετά την Κυριακή του Θωμά...