ΝΕΑ

Δημοσκόπηση Pulse: Στις 14 μονάδες η διαφορά ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα 14 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η ΝΔ συγκεντρώνει 38,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24,5% και ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 7%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4%, το ΜέΡΑ25 με 3,5% και οι Έλληνες με 1%.

Στην πρόθεση ψήφου με όλες τις απαντήσεις, η ΝΔ διατηρεί το προβάδισμα με 13 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, με το κυβερνών κόμμα να συγκεντρώνει 36,5% και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 23,5%. Έπονται το ΚΙΝΑΛ με 6,5%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4%, το ΜέΡΑ25 με 3,5%.

 

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η παρουσίαση των δημοσκοπικών ποσοστών της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα δύο πρώτα χρόνια της κυβερνητικής τους θητείας, με τη ΝΔ να παρουσιάζει εικόνα ενίσχυσης.

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 18 μονάδες του Αλέξη Τσίπρα, συγκεντρώνοντας 43% έναντι 25% του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 28%.

Η πλειοψηφία (47%) δεν θεωρεί ότι η όποια αποκλιμάκωση καταγράφεται σήμερα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις θα διατηρηθεί ενόψει και της επικείμενης συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μοιρασμένες είναι οι απόψεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, καθώς στην ερώτηση αν θα υπάρξει βελτίωση της οικονομίας της χώρας μας στο δεύτερο εξάμηνο του 2021, το 45% των ερωτηθέντων δήλωσε «ναι» και το 46% «όχι».

Η πανελλαδική έρευνα έγινε τηλεφωνικά σε δείγμα 1.304 ατόμων, το διάστημα 31 Μαΐου- 2 Ιουνίου 2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Την απόφαση για διοργάνωση κινητοποίησης την Τρίτη 30 Απριλίου στη 1μμ ανακοίνωσε η ομάδα πρωτοβουλίας γονέων και πασχόντων Μεσογειακής Αναιμίας Παίδων «Αγία Σοφία», στο...

LIFESTYLE

“Δεν μπορείς να βαφτίζεις ένα παιδί επειδή έχεις κάνει μία αμαρτία και το κάνεις για εσένα για να ξεπλύνεις την αμαρτία σου και μετά...

ΕΛΛΑΔΑ

Ένας νεκρός και δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός της φονικής συμπλοκής με πυροβολισμούς που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Απριλίου, έξω από γνωστό...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 13 Μαϊου και το τι περιμένουμε από αυτή,...

Copyright © 2020 Editorial.gr

Exit mobile version