Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Επικίνδυνος και ανεπαρκής ο Κυρ. Μητσοτάκης – Δεν είναι βλαξ είναι συνένοχος

Με την επισήμανση “η Δικαιοσύνη στο Βέλγιο λειτουργεί” ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε το σκάνδαλο Qatar Gate και συνέδεσε την πολιτική διαχείριση της υπόθεσης με το θέμα των παρακολουθήσεων στην χώρα μας, καταδεικνύοντας για μία ακόμη φορά ανεπάρκεια και συγκάλυψη. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε “επικίνδυνο και ανεπαρκή” τον πρωθυπουργό και μίλησε για “δημοκρατική εκτροπή”.

«Οι θεσμοί στο Βέλγιο λειτουργούν» ήταν το πρώτο σχόλιο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, όταν ρωτήθηκε για την υπόθεση Καϊλή σε σχέση με όσα δεν έχουν γίνει στην Ελλάδα από τη δικαιοσύνη για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Νίκου Ανδρουλάκη για την υπόθεση είπε πως «τον Δούρειο ίππο θα έπρεπε ο κ. Ανδρουλάκης να τον ανακαλύψει νωρίτερα. Άργησε.”

Σε ό,τι αφορά στο θέμα των παρακολουθήσεων επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός είχε τη δυνατότητα να βγει και να πει ότι «υπάρχει μια σοβαρή υπόθεση, δεν τη γνώριζα και όχι να ψεύδεται και να συγκαλύπτει» Όπως ανέφερε «είναι αδιανόητο να μην έχει ενημερωθεί ο πρωθυπουργός εδώ και ένα χρόνο για κορυφαία πρόσωπα» και έθεσε το ερώτημα «μπορούμε να πάμε σε εκλογές με ανοιχτή αυτή την υπόθεση;» και συμπλήρωσε «κάποιο λάκο έχει η φάβα. Δεν είναι καθόλου βλαξ ο κ. Μητσοτάκης. Είναι ικανότατος αλλά συνένοχος»

Όσον αφορά στη δική του θητεία τόνισε πως «από το 2015 έως το 2019» ποτέ δεν ήλθε σε επαφή με κανέναν για την απόκτηση του παράνομου λογισμικού. Εμείς δεν κάψαμε ούτε καταστρέψαμε αρχεία της ΕΥΠ.

Για το θέμα των εκλογών είπε πως «οι εκλογές θέλω να γίνουν με αυτόν που έχει την ευθύνη. Τον κ. Μητσοτάκη» Απευθυνόμενος στη ΝΔ είπε πως «θα ήταν αυτονόητο, αντανακλαστικό μιας παράταξης που θέλει να επιβιώσει. Θα περίμενε κανείς από ένα κόμμα να έχει κάποια αντανακλαστικά αυτοσυντήρησης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Για τον “πολιορκητικό κριό” της MG, το οικονομικό και καθόλα αξιόλογο SUV που ακούει στο όνομα ZS, η πολυφωνία των εκδόσεων μακροσκοπικά, απλά αποτελεί...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Τον θρίαμβο της Ορθοδοξίας τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Βελγίου και φέτος, με το καθιερωμένο διορθόδοξο συλλείτουργο την Κυριακή 24 Μαρτίου 2024, στον Ιερό Μητροπολιτικό...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι επαγγελματίες οδηγοί χρειάζονται ειδικές γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες αυτών των θωρακισμένων οχημάτων, τα οποία...

ΕΛΛΑΔΑ

Με αφορμή ένα ακόμη σοβαρό περιστατικό τραυματισμού ανηλίκου -έπειτα από προσπάθεια πυροδότησης βεγγαλικών που είχε στην κατοχή του σε περιοχή της Αττικής- «Το Χαμόγελο...