Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στην ΕΥΠ

Με 156 ψήφους υπέρ έναντι 142 κατά, υπερψηφίστηκε επί της αρχής και επί των άρθρων του, από την Ολομέλεια της βουλής, μετά από ονομαστική ψηφοφορία που είχαν ζητήσει ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης «Διαδικασία άρσης του απορρήτου, κυβερνοασφάλεια και προστασία προσωπικών δεδομένων πολιτών».

Το νομοσχέδιο προκάλεσε μετωπική σύγκρουση μεταξύ του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ η ένταση κορυφώθηκε με αφορμή τις αιτιάσεις για παρακολούθηση στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει αν παρακολουθούνται πολιτικά πρόσωπα και οι αρχηγοί των ενόπλων δυνάμεων από την ΕΥΠ, με τον πρωθυπουργό να εστιάζει στις θεσμικές αλλαγές που επιφέρει το νομοσχέδιο θωρακίζοντας τον κρίσιμο ρόλο της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών, ζητώντας διακομματική αποδοχή.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στο MEGA, ανέφερε πως: «Το πρόβλημα είναι ότι ο κ. Τσίπρας έθετε ερωτήσεις και ήθελε, ταυτόχρονα, να πάρει την απάντηση που αυτός είχε στο μυαλό του ότι θα τον ικανοποιούσε. Ο Πρωθυπουργός και χθες ήταν πάρα πολύ σαφής και πάρα πολύ συνεπής με αυτό που είπαμε από την πρώτη στιγμή. Στο τέλος της ημέρας πρέπει να υπερασπίσουμε και να προστατεύσουμε και τη θεσμική σοβαρότητα και να αποφύγουμε όλοι και την τοξικότητα και τις συνθήκες διχασμού».

Η Έφη Αχτσιόγλου, τομεάρχης οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δήλωσε στο ACTION 24: «η άποψή μου είναι ότι είχαμε μία θλιβερή παρουσία του πρωθυπουργού. Ο Αλέξης Τσίπρας από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης εδώ και καιρό κάνει τον πρωθυπουργό να έρθει στη Βουλή έχει καταθέσει πέντε φορές την ερώτηση και ο κ Μητσοτάκης το απέφευγε. Ο πρωθυπουργός δεν απάντησε για μία ακόμα φορά επί της ουσίας σε κανένα κρίσιμο ερώτημα και στο τέλος τράπηκε σε άτακτη φυγή».

Πυρά από τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης

«Ο ελληνικός λαός έγινε θεατής άλλης μιας παράστασης διχόνοιας και τοξικού λόγου από τους δύο συνήθεις πρωταγωνιστές, τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Τσίπρα. Κανείς δεν απαντά καθαρά στα ερωτήματα. Μόνο τους εργαλείο ο συμψηφισμός και ο συναγωνισμός ποιος είναι χειρότερος από τον άλλον στην υπονόμευση των θεσμών», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ,Νίκος Ανδρουλάκης.

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Κουτσούμπας, Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ σχολίασε πως: «όχι μόνο προσπαθείτε να βάλετε ταφόπλακα στο σκάνδαλο των υποκλοπών και να βγει πρωθυπουργός λάδι, αλλά για να φέρετε και άλλα νέα αντιδραστικά μέτρα».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος δήλωσε: «Ήρθαν εδώ και οι δύο να κάνουν κομματική σπέκουλα και μετά φεύγουν επιδεικτικά από την αίθουσα».

«Έρχεστε να νομοθετήσετε την ανομία που έχετε χτίσει. Κάθε άρθρο του έχει στόχο να σας δίνει νομιμοφανή πρόσβαση στις ζωές των άλλων», τόνισε ο Γιάνης Βαρουφάκης Γραμματέας του ΜέΡΑ 25.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Το 2002, το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών, μαζί με μια ομάδα ευρωπαϊκών οργανώσεων πολιτών, συνέταξε τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Δικαιωμάτων των Ασθενών, ο οποίος έχει μεταφραστεί...

ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζονται σε πανελλαδική κλίμακα οι εξορμήσεις από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) με διενέργεια δωρεάν rapid test για όλους τους...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ερωτηθείς εάν θα άλλαζε κάτι στην προσέγγισή του για τον δεύτερο προημιτελικό, ο Πεπ Γκουαρδιόλα σχολίασε: «Θα προτιμούσα να νικήσω. Συγχαρητήρια στην Ρεάλ Μαδρίτης...

LIFESTYLE

Την Κατερίνα Στανίση υποδέχθηκε η Έλενα Παπαβασιλείου, τη νύχτα της Τετάρτης, στο νέο επεισόδιο για την εκπομπή EQ που προβλήθηκε στο πρόγραμμα του Action...