Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκηνικό έντασης προσπαθούν να δημιουργήσουν οι «συντονιστικές» επιτροπές στη Χίο

Σκηνικό έντασης προσπαθούν να δημιουργήσουν οι «συντονιστικές» που εκπροσωπούν κάποιες παρατάξεις της δημοτικής αντιπολίτευσης, έπειτα από ανακοίνωσή τους, στην οποία καλούν τους πολίτες της Χίου να ταχθούν απέναντι στην κεντρική κυβερνητική πολιτική του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, που έχει ως προτεραιότητα την προστασία των νησιών με τη δημιουργία νέων κλειστών και ελεγχόμενων κέντρων.

Ενώ η Κυβέρνηση έχει εκπληρώσει της δεσμεύσεις της, με τις μηδενικές ροές και την πλήρη αποσυμφόρηση του ΚΥΤ της ΒΙΑΛ, όπου ο αριθμός των διαμενόντων τείνει να μηδενιστεί, οι «συντονιστικές» δημιουργούν έντονο κλίμα στην περιοχή. Παράλληλα, η δύσκολη περίοδος της έξαρσης της πανδημίας, αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά με τη δημιουργία δομής καραντίνας, γεγονός που επέτρεψε στη χιακή κοινωνία να ζει και να δραστηριοποιείται με ασφάλεια στον τόπο.

Εντύπωση προκαλεί, επίσης, ότι οι «συντονιστικές» όχι μόνο προσπαθούν να διαταράξουν την ομαλή λειτουργία της κοινωνίας, αλλά παράλληλα στην εν λόγω ανακοίνωσή τους δεν αναφέρουν καθόλου στα αιτήματά τους την προστασία των συνόρων και τις απελάσεις, όπως είχε επισημάνει πρώτος ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης στην συγκέντρωση χαμηλής συμμετοχής στο λιμάνι της Χίου.

Τέλος, μεγάλα ερωτηματικά δημιουργεί το γεγονός ότι τηρούν «σιγή ιχθύος» για τη ΒΙΑΛ. Η μερίδα αυτών των πολιτών φαίνεται, συνεπώς, να «ενοχλείται» από την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει το ΚΥΤ της ΒΙΑΛ και ειδικά των διαμερισμάτων που μισθώνονται για την φιλοξενία των προσφύγων και μεταναστών.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Επιτροπής Αιρετών και Κατοίκων της Χίου:

«Χιώτες και Χιώτισσες. Βήμα το βήμα , η κυβέρνηση με τον υπουργό μετανάστευσης και τη χρηματοδότηση της ΕΕ, υλοποιούν την εγκληματική τους πολιτική , προκειμένου να μετατρέψουν όλοι αυτοί το νησί μας σε φυλακή, σε αποθήκη ανθρώπινων ψυχών. Ετοιμάζονται να ξεκινήσουν εργασίες στον πολύπαθο χώρο του Θόλους, να τον καταλάβουν, για να εγκλωβίσουν ες αεί και τη δική μας τη ζωή και των προσφύγων και μεταναστών. Ετοιμάζονται στο μάτι του κυκλώνα να γκριζάρουν το νησί.

Αρνούμαστε ρητά και κατηγορηματικά αυτή την προοπτική για τον τόπο μας.

Αρνούμαστε το ρόλο του δεσμοφύλακα για μας και τα παιδιά μας. Το οφείλουμε στις σημερινές και στις επόμενες γενιές! Το οφείλουμε στο όνομα του πολιτισμού όλων των ανθρώπων. ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΙΩΤΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ!

Είμαστε σίγουροι ότι δεν θα βρεθεί ούτε ένας Χιώτης επαγγελματίας που θα «βοηθήσει» στην καταστροφή του τόπου του. Του τόπου που θέλει να μεγαλώσουν τα παιδιά του και τα εγγόνια του, προσφέροντας ΓΗ ΚΑΙ ΥΔΩΡ στη νέα εισβολή της Κυβέρνησης και της ΕΕ στο νησί μας , εξαγοράζοντας , εκβιάζοντας, απειλώντας!

Η ιστορία είναι αδέκαστη, ας αποφασίσουν να γραφτούν στις λαμπρές της σελίδες και όχι στις μαύρες.

ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ! ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΑ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ !

• Η Συντονιστική μαζί με τα Τοπικά συμβούλια , γράφουν ξανά ένα μεγάλο ΟΧΙ στο χώρο του Θόλους αργά το απόγευμα της Δευτέρας!

• Ξεκινούν οι συνελεύσεις του Αγώνα στους οικισμούς!

• Ξεκινούν οι βάρδιες φύλαξης εντός του πεδίου! ΑΣ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΑΧΗ»

Πηγή: xiakoslaos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη, να κάνει λόγο για «εθνικό στόχο που επιδιώχθηκε με πολλές προσπάθειες και από μεγάλους ηγέτες της χώρας εδώ...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το 7ο Ελληνικό Συνέδριο Ογκολογίας με τίτλο “Ανθρώπινο άγγιγμα στη ψηφιακή εποχή” διοργανώνεται από την Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ) και την Ελληνική Εταιρεία...

ΔΙΕΘΝΗ

Στις πανεπιστημιουπόλεις της Αμερικής μεταφέρεται ο πόλεμος στη Γάζα. Στο Κολούμπια, έχουν συλληφθεί περισσότεροι από εκατό φοιτητές που διαδηλώνουν υπέρ των Παλαιστινίων και η...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρωτοφανές σκηνικό ξυλοδαρμού έξω απο την αίθουσα της Ολομέλειας. Μετά από έναν έντονο διαπληκτισμό, ο πρώην «Σπαρτιάτης» και νύν ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος ξυλοκόπησε τον...