Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επενδυτικές συναντήσεις Μητσοτάκη στο Λονδίνο – Απόψε η συνάντηση με τον Βασιλιά Κάρολο

Οι επενδύσεις και η οικονομία είναι στο επίκεντρο της επίσκεψης του πρωθυπουργού στο Λονδίνο. Στο περιθώριο του Ελληνικού επενδυτικού Συνεδρίου, που διοργανώνουν το Χρηματιστήριο Αθηνών και η Morgan Stanley, όπου και θα είναι κεντρικός ομιλητής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει επαφές με επενδυτές και επιχειρηματίες.

Τρεις είναι οι σταθμοί της σημερινής δεύτερης ημέρας παρουσίας του πρωθυπουργού στη βρετανική πρωτεύουσα. Αυτήν την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη το συνέδριο που διοργανώνουν το ελληνικό χρηματιστήριο και η morgan Stanley, με τον πρωθυπουργό να είναι κεντρικός ομιλητής. Στο συνέδριο δίνουν το «παρών» 240 επενδυτές, ενώ έχουν προγραμματιστεί περισσότερες από 300 επενδυτικές συναντήσεις.

Ο κ. Μητσοτάκης θα έχει συναντήσεις με σημαντικούς επενδυτές που είτε έχουν επενδύσει, είτε ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα. Και, σύμφωνα με πληροφορίες, σε αυτές τις συναντήσεις θα προτάξει:

  • Τις θετικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας
  • Τη μείωση της ανεργίας
  • Την αύξηση του ΑΕΠ
  • Τον διπλασιασμό των εξαγωγών
  • Τις μεταρρυθμίσεις

Στις 7:00 το απόγευμα ο πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη, θα γίνει δεκτός από τον βασιλιά Κάρολο στο κάστρο του Ουίνδσορ, γεγονός που, όπως σημειώνουν κυβερνητικά στελέχη, αποτυπώνει το ενδιαφέρον του βασιλιά της Αγγλίας για τη χώρα μας.

Πολλά τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος στην ατζέντα. Από την προστασία του περιβάλλοντος, μέχρι τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για την ανάπλαση στο Τατόι, που έχουν ως σημείο αναφοράς την έπαυλη Dumfries House στη Σκωτία. Μένει να φανεί επίσης κατά πόσο ο πρωθυπουργός και ο βασιλιάς της Αγγλίας θα συζητήσουν και το θέμα της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα σε μια συγκυρία άκρως θετική για τη χώρα μας, λόγω της στάσης της κοινής γνώμης στη μεγάλη Βρετανία.

Αργά το βράδυ, τέλος, ο κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει στο London School of Economics για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τόσο η Ελλάδα όσο και η Ευρώπη, τις μεταρρυθμίσεις που έχει προωθήσει η κυβέρνηση, το σχέδιό του ενόψει της διεκδίκησης μίας νέας κυβερνητικής θητείας και τις προκλήσεις στο δρόμο προς τις εκλογές.

Χθες, ο κ Μητσοτάκης μίλησε σε εκδήλωση μελών και στελεχών της Νέας Δημοκρατίας. Στην ομιλία του, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις επιτυχίες της ελληνικής οικονομίας, τις κινήσεις της κυβέρνησης για τη στήριξη της κοινωνίας και τη θωράκιση της χώρας, θέτοντας και πάλι τα διλήμματα της εκλογικής κάλπης.

Όταν έρθει η ώρα των εκλογών θα μπορούμε εύκολα να συγκριθούμε με την αντιπολίτευση και να προτάξουμε τι πετύχαμε εμείς αυτά τα τέσσερα χρόνια και τι πέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ ή τι δεν πέτυχε μάλλον τα τέσσερα χρόνια της δικής του διακυβέρνησης. Και τα διλήμματα πιστεύω ότι θα είναι πολύ απλά: θέλουμε να συνεχίσουμε σε αυτή την πορεία, ή να γυρίσουμε πίσω“, σημείωσε και πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Το 2002, το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών, μαζί με μια ομάδα ευρωπαϊκών οργανώσεων πολιτών, συνέταξε τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Δικαιωμάτων των Ασθενών, ο οποίος έχει μεταφραστεί...

ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζονται σε πανελλαδική κλίμακα οι εξορμήσεις από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) με διενέργεια δωρεάν rapid test για όλους τους...

LIFESTYLE

Την Κατερίνα Στανίση υποδέχθηκε η Έλενα Παπαβασιλείου, τη νύχτα της Τετάρτης, στο νέο επεισόδιο για την εκπομπή EQ που προβλήθηκε στο πρόγραμμα του Action...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ερωτηθείς εάν θα άλλαζε κάτι στην προσέγγισή του για τον δεύτερο προημιτελικό, ο Πεπ Γκουαρδιόλα σχολίασε: «Θα προτιμούσα να νικήσω. Συγχαρητήρια στην Ρεάλ Μαδρίτης...