Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Άρωμα εκλογών» — Διαρκής ανταλλαγή πυρών κυβέρνησης – αντιπολίτευσης

Η αποστροφή του πρωθυπουργού ότι το κλίμα ήδη μυρίζει εκλογές πυροδότησε εκ νέου τα σενάρια για την ημερομηνία που θα στηθούν οι κάλπες. Σε ανάρτησή του στο Facebook ο πρωθυπουργός κάνοντας τον απολογισμό των τελευταίων 7 ημερών παρουσιάζει τα «ενθαρρυντικά νέα για την ελληνική οικονομία», δίνοντας έμφαση και στις παρεμβάσεις που έχουν κοινωνικό αποτύπωμα.

«Για το 2023 ο Προϋπολογισμός προβλέπει νέες δημοσιονομικές παρεμβάσεις ύψους 4,2 δισ. ευρώ με μόνιμες καταργήσεις φόρων όπως η μνημονιακή εισφορά αλληλεγγύης, οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων και οι αυξήσεις συντάξεων ύψους 7,75% για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια», σημειώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η αντιπαράθεση συνεχίζεται με επίκεντρο και τις παρακολουθήσεις, με τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει λόγο για κρυπτόμενο πρωθυπουργό. «Ό,τι και να κάνει ο ηθικός αυτουργός της ασέλγειας απέναντι στη δημοκρατία, ο βασικός υπεύθυνος της λεηλασίας της μεσαίας τάξης, των συνταξιούχων και των εργαζόμενων, από το πρωτοφανές κύμα της αισχροκέρδειας, πολύ σύντομα θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη κρίση του ελληνικού λαού. Και τότε θα συνειδητοποιήσει ότι αυτό που στο μυαλό του σήμερα μοιάζει με διαφυγή, στη πραγματικότητα είναι «σάλτο μορτάλε»», αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η πολιτική αντιπαράθεση σε μια φιλελεύθερη δημοκρατία γίνεται επί στοιχείων και γεγονότων, απαντά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Συνταγματική και δημοκρατική εκτροπή είναι το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να δημιουργήσει συνθήκες πολιτικής ανωμαλίας, υιοθετώντας πλήρως, αναπόδεικτους ισχυρισμούς επιλογή που συνιστά τον τραμπισμό αλά γκρέκα», τονίζει ο Γιάννης Οικονόμου.

Την ανταλλαγή πυρών μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ πυροδότησε δημοσίευμά της εφημερίδας Documento με μια ακόμη – όπως υποστηρίζει – λίστα παρακολουθήσεων από το Predator.

Σε αυτή περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων τα ονόματα του πρώην αρχηγού της ΕΛΑΣ και νυν γ.γ. υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Καραμαλάκη, της εισαγγελέως της ΕΥΠ, Βλάχου, της Νίκης Κεραμέως, του Γιάννη Οικονόμου και του Ανδρέα Λοβέρδου.

«Οι μύθοι του και οι κατασκοπικές νουβέλες του, γράφονται για να στηθεί το αφήγημα δικαιολόγησης της διαφαινόμενης ήττας του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές, ώστε να διασωθεί πολιτικά ο κ. Τσίπρας την επόμενη ημέρα», επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Το ποιος αγωνία να διασωθεί πολιτικά, αλλά και ποινικά, την επόμενη ημέρα είναι εμφανές και δια γυμνού οφθαλμού», απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Πρέπει η Διοίκηση και η Δικαιοσύνη να κάνουν ό,τι μπορούν για να καταλάβουμε και να μάθουμε ποιος ήταν πίσω από όλα αυτά και φυσικά δεν θα παραδώσουμε τη χώρα ούτε στο χάος ούτε στη λάσπη», σχολίασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος.

Από τη Χαλκίδα όπου περιόδευσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας έκανε ειδική αναφορά στην ακρίβεια και τις παρακολουθήσεις. «Όταν από παντού αναδύεται η βρώμα και η σαπίλα του συστήματος, όπως συμβαίνει με τις υποκλοπές και τις παρακολουθήσεις που βάζουν στο στόχαστρο τον «εχθρό λαό», τότε παλεύεις να καταργηθεί όλο το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο», είπε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Όποιος παρακολουθούσε πολιτικούς αντιπάλους για κομματικό όφελος, έχει διαπράξει έγκλημα κατά του πολιτεύματος», σημειώνει η Ελληνική Λύση. Απαιτείται πλήρης διαλεύκανση των σκοτεινών υποθέσεων με οσμή παρακράτους», ανέφερε στο «Παρασκήνιο» ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης.

Τη Δευτέρα στις 12.00 συνεδριάζει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, όπου έχει κληθεί ο πρώην γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, ο οποίος θα παραστεί, καθώς και οι κύριοι Γιάννης Λαβράνος, Φίλιξ Μπίτσιος και Ταλ Ντίλιαν.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Τον θρίαμβο της Ορθοδοξίας τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Βελγίου και φέτος, με το καθιερωμένο διορθόδοξο συλλείτουργο την Κυριακή 24 Μαρτίου 2024, στον Ιερό Μητροπολιτικό...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το σχέδιο της Nissan επικεντρώνεται σε ευρύτατη παρουσίαση νέων προϊόντων, αυξημένο εξηλεκτρισμό, νέες προσεγγίσεις στον σχεδιασμό και την κατασκευή, στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι επαγγελματίες οδηγοί χρειάζονται ειδικές γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες αυτών των θωρακισμένων οχημάτων, τα οποία...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας επίσημου φορέα του της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Joint Research Centre (JRC), που δημοσιεύθηκε από το Publications Office of the...