Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Να κερδίσουμε το στοίχημα του ανοίγματος της αγοράς

Στο κρίσιμο μέτωπο της οικονομίας, με αφορμή το σημερινό άνοιγμα του λιανεμπορίου, εστίασε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην τοποθέτησή του στη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ για την εκλογή νέου γενικού γραμματέα.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την πεποίθηση ότι άπαντες θα επιδείξουν την απαραίτητη συμμόρφωση με τις υποδείξεις των ειδικών, ώστε να μπορέσουμε να ανοίξουμε το λιανεμπόριο με τρόπο οργανωμένο, να στηρίξουμε την οικονομία, να στηρίξουμε τα καταστήματα, χωρίς αυτή η κίνηση να οδηγήσει σε μια νέα αύξηση των κρουσμάτων.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για ένα κρίσιμο στοίχημα που πρέπει να το κερδίσουμε όλες και όλοι με συμπεριφορές υπευθυνότητας και σοβαρότητας.

Επίσης, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην έγκαιρη προετοιμασία της ανάκαμψης της οικονομίας και της κοινωνίας. «Το έργο που έχουμε μπροστά μας φέτος ταυτίζεται και με τη νέα εθνική πρόκληση, την έγκαιρη προετοιμασία της ανάκαμψης της οικονομίας και της κοινωνίας. Μέσα στο 2021 θα εισρεύσουν τα πρώτα 5,5 δισεκατομμύρια από τα 32 δισεκατομμύρια που μας αναλογούν συνολικά από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης. Αυτό θα συμβεί για τέσσερις πολιτικές αιχμής: Την Πράσινη Μετάβαση, τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό, την Απασχόληση και την Κοινωνική Συνοχή και τις Επενδύσεις και τα Μεγάλα έργα» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Τέλος, να σημειωθεί πως νέος γενικός γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, στη θέση του κ. Σταύρου Καλαφάτη που ανέλαβε κυβερνητικά καθήκοντα, αναλαμβάνει ο βουλευτής Φωκίδας Γιάννης Μπούγας. Ήταν η μοναδική υποψηφιότητα κι έγινε ομόφωνα αποδεκτή.

Αναπληρωτές Γενικοί Γραμματείς της ΚΟ παραμένουν οι βουλευτές Σταύρος Κελέτσης, Λάζαρος Τσαβδαρίδης, Άννα Καραμανλή, Τσαμπίκα Ιατρίδη, Χρήστος Κέλλας και Μάξιμος Σενετάκης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Πολιτική, την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο editorial.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

LIFESTYLE

Με μια απρόσμενη ανακοίνωση ξεκίνησε τη νέα εβδομάδα το Survivor, όπως παρακολουθήσαμε το βράδυ της Κυριακής στο πρόγραμμα του ΣΚΑΪ. Μια ανακοίνωση – βόμβα...

LIFESTYLE

“Είμαι φυσικά ανοιχτή για το GNTM, είναι το πρότζεκτ που με έφερε στην Ελλάδα και με ανέδειξε” παραδέχεται, επίσης, η Ηλιάνα Παπαγεωργίου. Η Ηλιάνα Παπαγεωργίου παραχώρησε...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θύμα επίθεσης έπεσε σήμερα η βουλευτής της ΝΔ στην Καβάλα Αγγελική Δεληκάρη. Σύμφωνα με πληροφορίες του proininews, όλα έγιναν σήμερα το πρωί μέσα στην...

LIFESTYLE

Συνέντευξη στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα» και την Ελένη Μουστάκη έδωσε ο Στέφανο Σαρτίνι. Ο γνωστός Ιταλός σκηνοθέτης μίλησε, μεταξύ άλλων, και για...