Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παύλος Μαρινάκης: «Δεν θα υπάρξει δεύτερη φορά ΣΥΡΙΖΑ και αυτό θα το αποφασίσουν οι Έλληνες πολίτες»

Στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV με την Αλεξία Τασούλη και τον Γιάννη Φώσκολο μίλησε εφ’ όλης της ύλης ο Γραμματέας της ΠΕ ΝΔ Παύλος Μαρινάκης.
Παρών στην εκπομπή ήταν και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, απέναντι στις «επιθέσεις» του οποίου, ο Παύλος Μαρινάκης επεσήμανε την υποκριτική στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό και το περιστατικό με τη διάσωση των μεταναστών στον Έβρο, καθώς, όπως ανέφερε «ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας εργαλειοποιούν τον ανθρώπινο πόνο και δεν διστάζουν να υιοθετήσουν έμμεσα πολλά από αυτά που λέει η τουρκική προπαγάνδα και δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνουν αυτό».

«Η ευαισθησία τους σε αυτό το θέμα είναι κάτι παραπάνω από υποκριτική, καθώς μιλάμε για την Κυβέρνηση της Μόριας που καταδίκασε σύσσωμη η παγκόσμια κοινότητα, ενώ υιοθέτησε μια πολιτική πως στη θάλασσα δεν υπάρχουν σύνορα».

Ο κ. Μαρινάκης στη συνέχεια ανέπτυξε με στοιχεία και αριθμούς την αποτελεσματική, όπως επεσήμανε, πολιτική της Κυβέρνησης ως προς το μεταναστευτικό αναφέροντας το σημαντικό έργο που έχει γίνει σε ό,τι αφορά τα ασυνόδευτα ανήλικα, τη μείωση των μεταναστευτικών ροών κατά 90%, καθώς και τη σημαντική μείωση την εκκρεμών αιτήσεων ασύλου.

Στη συνέχεια, ανταπέδωσε τα «πυρά» του κ. Σκουρλέτη λέγοντας πως «στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ικανοί να πουν τα πάντα για να επανέλθουν στην εξουσία, αλλά να δούμε βέβαια και πώς αντιλαμβάνονται την επιστροφή στην εξουσία όταν ο ίδιος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανατριχιαστικά γράφει πως δεν αρκεί η απλή εναλλαγή εξουσίας, αλλά απαιτείται επανεκκίνηση των θεσμών και της Δικαιοσύνης».

«Η ουσία είναι η καρεκλολαγνία του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό δείχνει πώς αντιλαμβάνονται πραγματικά την Δημοκρατία και τους θεσμούς», συνέχισε, «μιλούσαν για ανύπαρκτα εμβόλια λίγο πριν την εμβολιαστική εκστρατεία, υιοθετούν συχνά την τουρκική προπαγάνδα, είναι ικανοί να συνασπιστούν με οποιονδήποτε, δεν τους ενδιαφέρει τίποτε, παρά μόνο να γυρίσουν στην καρέκλα».

Αναφορικά με το ζήτημα της νόμιμης επισύνδεσης, έπειτα από τις αναφορές του κ. Σκουρλέτη περί διαφάνειας και της ανάγκης για «θεσμική επανεκκίνηση», ο κ. Μαρινάκης είπε χαρακτηριστικά ότι αν είχε επιστρέψει μόλις χθες στην Ελλάδα μετά από πολυετή απουσία χωρίς να γνωρίζει τι έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στη χώρα, ίσως και να είχε συγκινηθεί από τις αναφορές του κ. Σκουρλέτη, δυστυχώς όμως έτσι όπως είναι τα πράγματα στην πραγματικότητα δεν ξέρει κανείς αν πρέπει να κλάψει ή να γελάσει, υπενθυμίζοντας περιστατικά που καταγγέλθηκαν για την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά ουδέποτε διερευνήθηκαν.

Όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ του επιτέθηκε φραστικά λέγοντάς του ότι «έχετε τελειώσει και θα πιείτε το πικρό ποτήρι μέχρι τέλους», ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας απάντησε χαρακτηριστικά πως ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν και παραμένει η πιο τοξική αντιπολίτευση στην ιστορία του έθνους και εξέφρασε τη βεβαιότητά του πως δεν θα υπάρξει «δεύτερη φορά και αυτό θα το αποφασίσει ο κόσμος». Ενώ συμπλήρωσε πως «ποτέ δεν έχετε καμία σχέση με όλα αυτά που επικαλείστε. Δεν σας ένοιαξε ποτέ ούτε η Δημοκρατία ούτε οι θεσμοί. Κυβερνήσατε με τον πιο απολυταρχικό τρόπο και έχετε συγκεκριμένα στελέχη που λένε πως πρέπει να κλείσουμε στη φυλακή πολιτικούς αντιπάλους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Μια νέα θεραπεία με αντισώματα μπορεί να επιβραδύνει την εξέλιξη των κινητικών προβλημάτων σε ορισμένα άτομα με νόσο του Πάρκινσον, όπως δείχνουν τα πρώτα...

ΕΛΛΑΔΑ

Το 2002, το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών, μαζί με μια ομάδα ευρωπαϊκών οργανώσεων πολιτών, συνέταξε τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Δικαιωμάτων των Ασθενών, ο οποίος έχει μεταφραστεί...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την 29η Απριλίου 2024 προσδιόρισε ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης ως καταληκτική ημερομηνία για την τακτοποίηση ρυθμίσεων οφειλών, επ’ ευκαιρία της...

ΔΙΕΘΝΗ

Περιορισμένο πλήγμα αλλά μέσα στο έδαφος του Ιράν. Αυτό έχει αποφασίσει το Ισραήλ ως αντίποινα για την ιρανική επίθεση, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους. Ανώτατος...