Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Σκρέκας από το Βόλο: Νέα προγράμματα ενεργειακής εξοικονόμησης το Φθινόπωρο

Νέα προγράμματα ενεργειακής εξοικονόμησης πρόκειται να ανοίξουν από το Φθινόπωρο, ενώ οι καταναλωτές θα μπορούν με μία απλή δήλωση στον ΔΕΔΔΗΕ, να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκά στις οικίες τους.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε από το Βόλο, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, μιλώντας ως επίσημος καλεσμένος της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο Βόλο.

Νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί η κλειστή συνέλευση του ΣΒΘΣΕ, κατά την οποία νέος πρόεδρος για την επόμενη τριετία, εκλέχτηκε ο Αθανάσιος Συριανός, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης, διαδεχόμενος την Ελένη Κολιοπούλου.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις αυξήσεις στην ενέργεια και στις ενέργειες που έχει προβεί η κυβέρνηση, προκειμένου να μετριάσει το βάρος που πέφτει στις πλάτες των νοικοκυριών, αλλά και των επιχειρήσεων.

Όπως χαρακτηριστικά είπε “τις επόμενες ημέρες θα νομοθετήσουμε για πρώτη φορά να μπορούν να δημιουργούνται ενεργειακές κοινότητες από επαγγελματίες για πάνω από 10 Mw και να κάνουν εικονικό συμψηφισμό. Η πιο φθηνή και καθαρή ενέργεια είναι αυτή που εξοικονομούμε και δεν καταναλώνουμε. Έχουμε διαθέσιμα 450εκ. ευρώ που προορίζονται για προγράμματα ενεργειακής εξοικονόμησης κι αυτό προγραμματίζεται για το φθινόπωρο. Μάλιστα οι καταναλωτές θα μπορούν να τοποθετήσουν φωτοβολταϊκά στις οικίες τους, με μία απλή δήλωση στον ΔΕΔΔΗΕ”.

Για LNG και Μονάδα SRF– RDF στο Βόλο

Ερωτώμενος σχετικά,  κατά την άφιξή του, για τις προωθούμενες επενδύσεις, υγροποιημένου αερίου LNG από ιδιώτη και Μονάδας Επεξεργασίας SRF και RDF από τον Δήμο Βόλου, ο υπουργός δήλωσε όσον αφορά στο LNG: “Οι Αρχές θα κρίνουν πώς θα πρέπει να αδειοδοτηθεί αυτό το πρότζεκτ. Από το υπουργείο δεν έχει περάσει κάτι. Έχει πάρει άδεια παραγωγής είναι όμως σε πρώιμο στάδιο. Για την αδειοδοτική διαδικασία χρειάζεται χρόνος και περιβαλλοντικές μελέτες και μελέτες ασφάλειας και επιχειρησιακό πλάνο ότι αυτό το έργο είναι βιώσιμο”.

Όσον αφορά στη μονάδα SRF και RDF τόνισε ότι δεν πρόκειται για εργοστάσιο σκουπιδιών, αλλά – όπως είπε – για “μονάδα ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων με τους πιο σύγχρονους τρόπους. 

“Η Ευρώπη δέχεται την ενεργειακή αξιοποίηση αποβλήτων και προβλέπεται από το εθνικό πλαίσιο τον περιφερειακό σχεδιασμό και τους ευρωπαϊκούς σχεδιασμούς”, επισήμανε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Διαφορετική εκδοχή για το τι συνέβη το βράδυ που πέθανε η έξι μηνών Ίριδα φαίνεται πως έδωσε η Ρούλα Πισπιρίγκου στην ψυχολόγο που την επισκέφτηκε μέσα στη φυλακή. Όπως...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Από το βράδυ της Πέμπτης 30 Ιουνίου, οι πολίτες ενημερώνονται στην πλατφόρμα υποβολής της αίτησης για το Power Pass ότι εφόσον επιλέξουν να περάσουν...

ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Στην εκπομπή «Αλήθειες με την Ζήνα» στο STAR παρουσιάστηκε όλη η έκθεση των ιατροδικαστών Καρακούκη – Καλόγρηα για τους θανάτους της Μαλένας και...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Στην έναρξη, το Β’ εξάμηνο του έτους, διενέργειας τεστ εμβολίων επόμενης γενιάς που προστατεύουν από μια μεγάλη ποικιλία κορονοϊών, προχωρά η γερμανική BioNTech, συνεργάτης...