Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα επίθεση Ερντογάν σε Μητσοτάκη: «Μίλησε εναντίον μας στις ΗΠΑ, σαν να μην είχαμε συναντηθεί»

Μπορεί να κοντεύει να κλείσει μήνας από την ιστορική ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού στο Κογκρέσο, ωστόσο ο πρόεδρος της Τουρκίας συνεχίζει να βγάζει… χολή για τον κ. Μητσοτάκη. Κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο της Βενεζουέλα, Νίκολας Μαδούρο, στην Άγκυρα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε χαρακτηριστικά: “Παρόλο που ο Μητσοτάκης είπε ότι πρέπει να διευθετήσουμε το θέμα μεταξύ μας και να μην επεμβαίνουν τρίτες χώρες, στην ομιλία του στο αμερικανικό κογκρέσο μίλησε κατά της Τουρκίας σαν να μην είχαμε μιλήσει μεταξύ μας”.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου με καλεσμένο τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, Νίκολας Μαδούρο, ο «Σουλτάνος» βρήκε μια ακόμη ευκαιρία να επιτεθεί στην Πατρίδα μας παρά το γεγονός πως ήταν εκτός… θέματος!

«Παρόλο που ο Μητσοτάκης είπε ότι πρέπει να διευθετήσουμε το θέμα μεταξύ μας και να μην επεμβαίνουν τρίτες χώρες, στην ομιλία του στο αμερικανικό κογκρέσο μίλησε κατά της Τουρκίας σαν να μην είχαμε μιλήσει μεταξύ μας», δήλωσε ο Ερντογάν.

«Οι ευρωπαϊκές χώρας δίνουν οπλισμό και υποστηρίζουν την Ελλάδα. Οι ΗΠΑ το ίδιο. Εναντίον ποιου το κάνουν αυτό;», πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Τσελίκ: Επίθεση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στην Ελλάδα για το μεταναστευτικό
Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, χαρακτήρισε την έκθεση του ευρωκοινοβουλίου «εκτός πραγματικότητας» που βασίζεται στις ελληνικές θέσεις για τα θέματα της Ανατολικής Μεσογείου, του Αιγαίου και της Κύπρου.

Σύμφωνα με τον κ. Τσελίκ το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα πρέπει να υιοθετήσει μια στάση που να επικρίνει τις ευρωπαϊκές χώρες που δεν κάνουν τον ρόλο τους στο θέμα των μεταναστών και να ευχαριστεί την Τουρκία.

«Θα πρέπει επίσης να προτείνει ένα συγκεκριμένο σχέδιο δράσης για τα θεσμικά όργανα της ΕΕ που δεν εκπληρώνουν τις υποσχέσεις τους προς την Τουρκία» σημείωσε και πρόσθεσε ότι «θα πρέπει να δημιουργήσει συγκεκριμένους μηχανισμούς δημοκρατικής αλληλεγγύης στη βάση του διαλόγου και της δέσμευσης σε θέματα Δημοκρατίας και εξωτερικής πολιτικής».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Το 2002, το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών, μαζί με μια ομάδα ευρωπαϊκών οργανώσεων πολιτών, συνέταξε τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Δικαιωμάτων των Ασθενών, ο οποίος έχει μεταφραστεί...

ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζονται σε πανελλαδική κλίμακα οι εξορμήσεις από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) με διενέργεια δωρεάν rapid test για όλους τους...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ερωτηθείς εάν θα άλλαζε κάτι στην προσέγγισή του για τον δεύτερο προημιτελικό, ο Πεπ Γκουαρδιόλα σχολίασε: «Θα προτιμούσα να νικήσω. Συγχαρητήρια στην Ρεάλ Μαδρίτης...

LIFESTYLE

Την Κατερίνα Στανίση υποδέχθηκε η Έλενα Παπαβασιλείου, τη νύχτα της Τετάρτης, στο νέο επεισόδιο για την εκπομπή EQ που προβλήθηκε στο πρόγραμμα του Action...