Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο σύμβουλος Μητσοτάκη για ευρωπαϊκά θέματα, Θανάσης Μπακόλας, εξελέγη γ.γ. του ΕΛΚ

Στην θέση του γενικού γραμματέα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, εξελέγη ο ειδικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού για τα ευρωπαϊκά θέματα με έδρα τις Βρυξέλλες Θανάσης Μπακόλας.

Όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, κατά την εκλογική διαδικασία, ο κ. Μπακόλας έγινε δέκτης τεράστιας αποδοχής, αφού συγκέντρωσε ποσοστό 83,9% που του χάρισε και τη θέση του γενικού γραμματέα.

«Η εκλογή του κ. Μπακόλα σε μια τόσο σημαντική θέση στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς οικογένειας αποτελεί την αδιαμφισβήτητη αναγνώριση της παρουσίας και της πολιτικής της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και των δράσεων του κόμματος σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο», αναφέει η ΝΔ.

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:

Στο Ρότερνταμ πραγματοποιήθηκε το Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο οποίο συμμετείχε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου, στο οποίο η Νέα Δημοκρατία συμμετείχε με ισχυρή παρουσία, εξελέγη στην προεδρία του ΕΛΚ ο Manfred Weber, ενώ ο ειδικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού για τα ευρωπαϊκά θέματα με έδρα τις Βρυξέλλες Θανάσης Μπακόλας εξελέγη Γενικός Γραμματέας του ΕΛΚ, απολαμβάνοντας τεράστιας αποδοχής, αφού συγκέντρωσε ποσοστό 83,9%.

Η εκλογή του κ. Μπακόλα σε μια τόσο σημαντική θέση στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς οικογένειας αποτελεί την αδιαμφισβήτητη αναγνώριση της παρουσίας και της πολιτικής της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και των δράσεων του κόμματος σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στην αποστολή της Νέας Δημοκρατίας στο Συνέδριο του ΕΛΚ συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της ΚΟ του ΕΛΚ στο Ευρωκοινοβούλιο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, ο Γραμματέας του κόμματος Παύλος Μαρινάκης, ο Βουλευτής και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου, οι Υπουργοί Νότης Μηταράκης και Κώστας Σκρέκας, ο αν. Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, η υφυπουργός Μαρία Συρεγγέλα, ο βουλευτής Κωνσταντίνος Κυρανάκης, οι Ευρωβουλευτές Στέλιος Κυμπουρόπουλος, Μαρία Σπυράκη, Ελίζα Βόζενμπεργκ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Άννα- Μισέλ Ασημακοπούλου και Θοδωρής Ζαγοράκης, ο ΓΓ του Υπουργείου Εξωτερικών Γιάννης Σμυρλής, ο Γραμματέας Οργανωτικού ΝΔ Στέλιος Κονταδάκης, ο συνεργάτης της Γραμματείας Δ.Σ.Ε.Ε. Σταύρος Παπασταύρου καθώς και τα μέλη της Γραμματείας Διεθνών Σχέσεων ΝΔ, όπως ο Ιωάννης Σαμπατάκος, ο Νίκος Κορογιαννάκης, ο Δημοσθένης Μαμμωνάς, η Πηνελόπη Γαβρά και άλλοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

«Έμφραγμα» αναμένεται να προκαλέσει στην Αθήνα και σε μεγάλο κομμάτι της χώρας η αυριανή απεργία, την οποία έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ. Η συμμετοχή συνδικάτων...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την 29η Απριλίου 2024 προσδιόρισε ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης ως καταληκτική ημερομηνία για την τακτοποίηση ρυθμίσεων οφειλών, επ’ ευκαιρία της...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ομαλά ολοκληρώθηκε το πρώτο Σαββατοκύριακο εφαρμογής του νέου πλαισίου ψηφιακής εισόδου των θεατών στα γήπεδα της Super League 1. Μέχρι σήμερα (15/4) 15.000 φίλαθλοι...

ΔΙΕΘΝΗ

Περιορισμένο πλήγμα αλλά μέσα στο έδαφος του Ιράν. Αυτό έχει αποφασίσει το Ισραήλ ως αντίποινα για την ιρανική επίθεση, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους. Ανώτατος...