Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολιτική αντιπαράθεση για τις ανατιμήσεις σε ενέργεια και βασικά καταναλωτικά αγαθά (βίντεο)

Ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μίλτος Χατζηγιαννάκης, και η δημοσιογράφος Βούλα Κεχαγιά, μίλησαν στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για την ενεργειακή κρίση και τις αυξήσεις σε βασικά καταναλωτικά αγαθά.

Ο κ. Ρωμανός αναφέρθηκε στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, αλλά και στα μέτρα στήριξης στους πολίτες, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ενεργειακή κρίση και η ακρίβεια.

«Ο κόσμος είναι λογικό να είναι δύσπιστος είναι λογικό συνολικά λόγω της εμπειρίας που έχει από τη μεταπολίτευση, και όχι λόγω της εμπειρίας που έχει από αυτή την κυβέρνηση, γιατί αυτή η κυβέρνηση αν έχει κάνει κάτι, έχει ενισχύσει την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος, γιατί ακριβώς ό, τι λέει κάνει, άρα με την ίδια λογική περιμένει να δει, τις μειώσεις και τα ποσά που θα δει στον λογαριασμό τους και αυτό το ποσοστό θα αυξάνεται, όσο ο κόσμος βλέπει ότι υλοποιείται ό,τι εξαγγέλλεται», ανέφερε αρχικά.

«Αυτό που είπε ο κ. Μητσοτάκης είναι κάτι που έχουμε κάνει πράξη, και προέτρεξε σε σχέση με την ΕΕ, η ΕΕ αργεί και εμείς πήραμε την εθνική πρωτοβουλία, απ΄ την ΔΕΘ ανακοινώθηκαν τα μέτρα με αποκορύφωμα το συνολικό πακέτο μέτρων που ανακοινώθηκε τις προηγούμενες μέρες. Εμείς θα συνεχίζομε να κινήστε και να στηρίζουμε τον κόσμο, κυρίως στο οικονομικό σκέλος», συμπλήρωσε.

Όσο αφορά στην τουρκική προκλητικότητα ο κ. Ρωμανός ήταν κάθετος.

«Αυτό που είδαμε στην Αλεξανδρούπολη, έδειξε πόσο ενοχλήθηκε η Τουρκία. Δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο, εμείς κάναμε αυτό που έπρεπε, στείλαμε διάβημα και ενημερώσαμε ΕΕ και ΝΑΤΟ, είναι ξεκάθαρο ότι η Τουρκία αποτελεί είδος απειλής για τις στοχεύσεις του ΝΑΤΟ και η κατάσταση θα έχει αρνητική επίπτωση στην ΕΕ», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Χατζηγιαννάκης μίλησε για την ακρίβεια, σχολιάζοντας την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

«Η ακρίβεια είναι «ακρίβεια Μητσοτάκη». Προφανώς υπάρχει και πρόβλημα λόγω του πολέμου, ωστόσο αποδεικνύεται ότι οι κινήσεις της κυβερνάς Μητσοτάκη, έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μείγμα το οποίο καλούνται να πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες. Ο κ. Σταϊκούρας μας είπε τα ποσοστά και του αριθμούς, ωστόσο δεν μας εξήγησε πώς η ακρίβεια είναι μεγαλύτερη στα νοικοκυριά, κ υπερδιπλάσια στην ενέργεια σε σχέση με άλλες χώρες», επεσήμανε.

«Η αγοραστική δύναμη των πολιτών είναι πολύ χαμηλότερη από τις χώρες ης ΕΕ, άρα η ακρίβεια είναι πολλαπλάσια σε ένα ελληνικό νοικοκυριό από ότι στο εξωτερικό. Και φυσικά δεν μπήκε «χέρι» στην χονδρική που λέει η αντιπολίτευση από τον Οκτώβριο», είπε συμπληρωματικά.

Όσον αφορά στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στον Λευκό Οίκο ο κ. Χατζηγιαννάκης σχολίασε πως, «επικοινωνιακά μπορεί να ήταν πετυχημένη η επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, μένει τώρα να έρθει ο κ. Μητσοτάκης να μας εξειδικεύσει τι πετύχαμε σε αυτή την επίσκεψη, γιατί αυτό που καταλάβαμε, δεν είδαμε καμία θέση του κ. Μητσοτάκη για την αναβάθμιση των F-16. Αναμένουμε να έρθει στη Βουλή και να μας ενημερώσει. Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι δεν πήγαμε με ατζέντα, αλλά με μία επικοινωνιακή πολιτική, και δεν είχαμε ει καμία καταδίκη εκτός από τον κ. Μενέντες που ενιαύσιο ο μόνο που έχει κατακρίνει την τουρκική στάση».

«Η κυβέρνηση λέει ότι από τον Σεπτέμβριο δίνει κάποιες επιδοτήσεις κάθε μήνα, αναρτιέμαι πού πάνε αυτές οι επιδοτήσεις και κατά πόσο ωφελούν τον κάθε πολίτη. Πολύ φοβάμαι ότι μπορεί να υπάρξει διάψευση των προσδοκιών. Όταν έχουμε αυτόν τον κατώτατο μισθό, που είναι μισθός πείνας, και υπάρχουν χώρες του της Ευρώπης που ο κατώτατος μισθός είναι 1500 ευρώ, δεν μπορούμε να μιλάμε και να λεμέ ότι ο πολίτης μπορεί να ζήσει καλά», σχολίασε η δημοσιογράφος Βούλα Κεχαγιά.

«Είναι σημαντικό όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός πηγαίνει στον Λευκό Οίκο και μιλά στο Κογκρέσο. Όλοι περιμένουμε να μάθουμε τι συζήτησες έγιναν κάτ ‘ ιδίαν και εάν ειπώθηκε η λέξη Τουρκία σε αυτές τις συζητήσεις», κατέληξε η κ. Κεχαγιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η μοναδική αισθητική του μικρότερου SUV στη γκάμα της Alfa Romeo, που υπογράφει ο Αλέξανδρος Λιώκης, συνδυάζεται με συναρπαστικές επιδόσεις και μεγάλη ηλεκτρική αυτονομία...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στον εντοπισμό και τη δέσμευση μεγάλης ποσότητας επικίνδυνων διαλυτών προχώρησαν οι τελωνειακοί ελεγκτές της ΑΑΔΕ σε Πάτρα και Εύζωνες. Εντοπίστηκαν περισσότερα από 250.000 κιλά, τα...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το ΥΠΑΑΤ στέκεται στο πλευρό των παραγωγών της Εύβοιας και τους στηρίζει για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τις διαδοχικές καταστροφές...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Προκειμένου να ανταποκριθεί στις νέες ανάγκες των πελατών, το Master έχει αναβαθμιστεί τόσο σε επίπεδο σχεδίασης και εξοπλισμού, όσο και σε τεχνολογικό επίπεδο. Παράλληλα,...