Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΝΝΕΔ: Στον ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε όποιος περνούσε απ΄ έξω ακόμη κι αν δεν είχε εκλογικάδικαιώματα στην Ελλάδα

Για φιάσκο στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ μιλάει η ΟΝΝΕΔ σημειώνοντας πως «ψήφιζε όποιος περνούσε απ’ έξω ακόμη κι αν δεν είχε εκλογικά δικαιώματα στην χώρα μας».

Συγκεκριμένα με ανακοίνωσή της η νεολαία της Νέας Δημοκρατίας σημειώνει πως στο κυβερνών κόμμα μέλος μπορεί να γίνει κάποιος μόνον εάν έχει συμπληρώσει το 17π έτος της ηλικίας του, ενώ απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει πως η ηλικία εγγραφής στην οργάνωση είναι το 15ο έτος χωρίς εκλογικά δικαιώματα έως το 17ο έτος της ηλικίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ:

Με ψέματα και λάσπη, όπως συνηθίζει, προσπάθησε ο ΣΥΡΙΖΑ να δικαιολογήσει το φιάσκο των χθεσινών εσωκομματικών «εκλογών». Εκλογές στις οποίες ψήφιζε όποιος περνούσε απ έξω, ακόμα και αν δεν είχε εκλογικά δικαιώματα στην χώρα μας και, παρ όλα αυτά, ακόμη και έτσι ο κατά δήλωσή τους αριθμός ψηφισάντων ήταν απογοητευτικός.

Τους ενημερώνουμε, λοιπόν, ότι:

1. Μέλος στην Νέα Δημοκρατία γράφεται όποιος έχει συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας του και έχει έχει δικαίωμα ψήφου κατά την εθνική νομοθεσία (άρθρο 3 Καταστατικού της Νέας Δημοκρατίας).

2. Τα ανωτέρω κριτήρια ισχύουν και για τις εσωκομματικές εκλογές για ανάδειξη αρχηγού και λοιπών οργάνων του κόμματος, με πιο πρόσφατα παράδειγμα τις εσωκομματικές εκλογές του Οκτωβρίου 2021.

3. Σύνεδρος στην ΟΝΝΕΔ μπορεί να γίνεις από τα 17 σου.

4. Τα περί εγγραφής 13χρονων που αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους ειναι ψευδή και παραποιούν αυτό που ισχύει για τη μαθητική οργάνωσή μας τη ΜΑΚΙ. Συγκεκριμένα, εκεί μπορεί να εγγραφεί όποιος έχει συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του (και όχι το 13ο), με ειδική αίτηση, αλλά δεν συμμετέχει σε εκλογική διαδικασία ανάδειξης αρχηγού, ούτε σε λοιπές εσωκοματικές διαδικασιές του κόμματος, ενώ μπορεί μόνο να νομιμοποιήσει άλλο μέλος για Σύνεδρο της νεολαίας μέσω ειδικής διαδικασίας του συστήματος ανάδειξης συνέδρων της ΟΝΝΕΔ. Αυτά και μόνο μέχρι κανείς να αποκτήσει εκλογικά δικαιώματα, δηλαδή να συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας του.

Ένα δήθεν δημοκρατικό κόμμα με τον ίδιο αρχηγό για 15 χρόνια χωρις εσωκομματικές εκλογές, μιλάει για δημοκρατία. Ένα κόμμα που δήθεν εκπροσωπεί τους νέους με τον πιο παλιό πρόεδρο, εργαλειοποιει τους νέους. Όσα ψέματα και να πουν, η αλήθεια στο τέλος θα τους εκθέτει. Όπως τους εκθέτει και η ίδια η πραγματικότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Τον θρίαμβο της Ορθοδοξίας τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Βελγίου και φέτος, με το καθιερωμένο διορθόδοξο συλλείτουργο την Κυριακή 24 Μαρτίου 2024, στον Ιερό Μητροπολιτικό...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι επαγγελματίες οδηγοί χρειάζονται ειδικές γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες αυτών των θωρακισμένων οχημάτων, τα οποία...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το σχέδιο της Nissan επικεντρώνεται σε ευρύτατη παρουσίαση νέων προϊόντων, αυξημένο εξηλεκτρισμό, νέες προσεγγίσεις στον σχεδιασμό και την κατασκευή, στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας επίσημου φορέα του της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Joint Research Centre (JRC), που δημοσιεύθηκε από το Publications Office of the...