28/02/2021

Ταραντίλης σε Τσίπρα: «Η χώρα μας έχει εξασφαλίσει εμβόλια για όλους τους πολίτες»

Ο Αλέξης Τσίπρας με δηλώσεις του από την Πάτρα, όπου περιοδεύει, τόνισε πως η κυβέρνηση χειρίζεται με ανεπάρκεια το θέμα του εμβολιασμού και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, απάντησε άμεσα.

Με δήλωσή του, τόνισε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πριν λίγο καιρό έκανε λόγο για «εμβόλιο που δεν έχει ανακαλυφθεί», κάτι το οποίο φυσικά δεν ισχύει προσθέτοντας πως η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει εμβόλια για κάθε πολίτη.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του κύριου Ταραντίλη:

«Στις 2 Νοεμβρίου 2020 ο κ. Τσίπρας μιλούσε για ‘εμπόριο ελπίδας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη’ και ‘για ένα εμβόλιο που δεν έχει ακόμη ανακαλυφθεί’. Λιγότερο από δύο μήνες μετά, ευτυχώς για τους πολίτες, το εμβόλιο ήρθε στην Ελλάδα και η κυβέρνηση είχε ξεκινήσει έγκαιρα την προετοιμασία ώστε να αρχίσει αμέσως ο εμβολιασμός με σχέδιο και πρόγραμμα. Τώρα ο κ. Τσίπρας προεξοφλεί πως «ούτε του χρόνου τέτοιον καιρό δεν υπάρχει πιθανότητα για τη δημιουργία της λεγόμενης ανοσίας της αγέλης».

Τον πληροφορούμε λοιπόν ότι η χώρα μας έχει εξασφαλίσει εμβόλια για όλους τους πολίτες. Αυτή τη στιγμή η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού βρίσκεται στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, θα επιταχυνθεί κατά πολύ το αμέσως επόμενο διάστημα με την παραλαβή περισσότερων εμβολίων και η συλλογική ανοσία θα έχει επιτευχθεί το καλοκαίρι.

Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να βλέπει παντού αποτυχίες. Η διαρκής επένδυση στην καταστροφή έρχεται σε αντίθεση με τα αισθήματα και τις προσδοκίες των Ελλήνων. Το σχέδιο εμβολιασμού θα υλοποιηθεί και η χώρα μας θα κερδίσει και αυτή τη μάχη».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Πολιτική, την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο editorial.gr.