Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Μητσοτάκης ενημέρωσε τηλεφωνικά Τσίπρα – Ανδρουλάκη για την συνάντηση με Ερντογάν

Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα ξεκίνησε ο γύρος τηλεφωνικών επαφών του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς, στο πλαίσιο της ενημέρωσής τους για το περιεχόμενο της συνάντησής του με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Κωνσταντινούπολη.

Είκοσι λεπτά κράτησε η τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου ο πρωθυπουργός.  Στην συνομιλία που είχαν οι δύο άνδρες ο Αλέξης Τσίπρας ρώτησε τον πρωθυπουργό πώς αισθάνεται, καθώς όπως είναι γνωστό νοσεί με κορονοϊό, εάν έχει τα γνωστά συμπτώματα και του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση.

Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τον κ. Τσίπρα για την ατζέντα της χθεσινής επαφής του με τον Τούρκο Πρόεδρο, χωρίς ωστόσο να γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες από την τηλεφωνική τους συζήτηση, από πλευράς της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ανδρουλάκης σε Μητσοτάκη για το γεύμα με Ερντογάν: Θετικό να υπάρχουν δίαυλοι συνεννόησης και αποκλιμάκωσης

Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε και η τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη οπού σύμφωνα με πληροφορίες διήρκησε 15 λεπτά.

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Νίκο Ανδρουλάκη για την χθεσινή του συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη με τον Τούρκο πρόεδρο.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έθεσε το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας και σημείωσε ότι είναι θετικό σε αυτή την συγκυρία να υπάρχουν δίαυλοι συνεννόησης και αποκλιμάκωσης χωρίς όμως να δίνεται περιθώριο στην Τουρκία να συνεχίζει το γαϊτανάκι των προκλήσεων. Ο κ. Ανδρουλάκης έβαλε την διάσταση ότι σε αυτή την συγκυρία πρέπει να υπάρχει ενιαία ευρωπαϊκή στρατηγική για τα θέματα της ενεργειακής ασφάλειας.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, ευχήθηκε περαστικά και ταχεία ανάρρωση στον πρωθυπουργό, ο οποίος σήμερα το πρωί βρέθηκε θετικός σε τυχαίο έλεγχο για COVID19.

Το πρόγραμμα επαφών του πρωθυπουργού για αύριο

  • Στις 10.00, το πρωί της Τρίτης, ο Πρωθυπουργός θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, Δημήτρη Κουτσούμπα.
  • Στις 10.30, ο Πρωθυπουργός θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο.
  • Στις 11.30, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Μια νέα θεραπεία με αντισώματα μπορεί να επιβραδύνει την εξέλιξη των κινητικών προβλημάτων σε ορισμένα άτομα με νόσο του Πάρκινσον, όπως δείχνουν τα πρώτα...

ΕΛΛΑΔΑ

Το 2002, το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών, μαζί με μια ομάδα ευρωπαϊκών οργανώσεων πολιτών, συνέταξε τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Δικαιωμάτων των Ασθενών, ο οποίος έχει μεταφραστεί...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την 29η Απριλίου 2024 προσδιόρισε ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης ως καταληκτική ημερομηνία για την τακτοποίηση ρυθμίσεων οφειλών, επ’ ευκαιρία της...

ΔΙΕΘΝΗ

Περιορισμένο πλήγμα αλλά μέσα στο έδαφος του Ιράν. Αυτό έχει αποφασίσει το Ισραήλ ως αντίποινα για την ιρανική επίθεση, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους. Ανώτατος...