18/01/2022

Μητσοτάκης: Ενισχύονται λογαριασμοί ρεύματος, αγροτικά τιμολόγια και κατώτατος μισθός

Τρία πρόσθετα μέτρα για την ακρίβεια ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή, πριν από την ψήφιση του προϋπολογισμού.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ακρίβεια λέγοντας πως «θα είναι μαζί μας για ακόμη ένα διάστημα για αυτό και η κυβέρνηση θα είναι δίπλα στους πολίτες». «Το κάνουμε χωρίς να πληγώσουμε τη δημοσιονομική ισορροπία, αλλά και χωρίς να αφήνουμε απροστάτευτα νοικοκυριά, επιχειρήσεις και τους πιο αδύναμους» υπογράμμισε.

Ειδικότερα αφού σημείωσε πως προς το παρόν οι ανακατατάξεις στην αγορά ενέργειας έχουν πάει στο χειρότερο, ανακοίνωσε τρία πρόσθετα μέτρα για καταναλωτές και επιχειρήσεις:

1. Πρόσθετη αύξηση κρατικής ενίσχυσης σε τιμολόγια ρεύματος για το Δεκέμβριο,
2. Αύξηση της έκπτωσης στο φυσικό αέριο κατά 40%,
3. Κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους επιβάρυνσης σε αγροτικά τιμολόγια ενέργειας από τον Αύγουστο μέχρι το Δεκέμβριο.

Αύξηση κατώτατου μισθού
Επιπλέον, ανέφερε ότι ο κατώτατος μισθός θα αυξηθεί ξανά μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022.

«Η κοινωνική μας μέριμνα πλαισιώνεται από την ειλημμένη απόφασή μας να αυξηθεί για 2η φορά ο κατώτατος μισθός. Δεν είμαι έτοιμος σήμερα γιατί υπάρχει διαδικασία από νόμο για τον ορισμό του ύψους. Πιστεύει κανείς σήμερα ότι με ένα νόμο και ένα άρθρο θα αυξήσετε τον κατώτατο μισθό στα 800 ευρώ και θα διαγράψω χρέη; Δεν το λέω γιατί δεν είμαστε το ίδιο. Γιατί έχω μάθει να μην κοροϊδεύω τους Έλληνες όπως τους κοροϊδεύετε εσείς

Θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός εντός του πρώτου εξαμήνου 2022 χωρίς να πλήττεται η βιωσιμότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αλλά και με τρόπο που θα δώσει την δυνατότητα στους συμπολίτες μας να αντιμετωπίσουν τα αυξημένα βάρη».

«Αυτό που λέει κάτι στους συμπολίτες μας είναι η αύξηση του μισθού και η αύξηση θέσεων εργασίας. Στο τέλος του 2022 θα κάνουμε τον απολογισμό και είμαι σίγουρος ότι θα πιάσουμε τους στόχους μας», πρόσθεσε.