18/01/2022

Πλακιωτάκης: Το Λιμενικό Σώμα αλλάζει, μεταβάλλεται, βελτιώνεται

«Εισάγεστε σε ένα ολοένα και πιο σύγχρονο Λιμενικό Σώμα αντάξιο της ιστορίας του και των προσδοκιών της ελληνικής Πολιτείας, της ελληνικής κοινωνίας, της ναυτιλίας μας», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης στην τελετή ορκωμοσίας 151 δόκιμων λιμενοφυλάκων κατάταξης έτους 2019 που πραγματοποιήθηκε παρουσία του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, αντιναυάρχου Θεόδωρου Κλιάρη.

«Το Λιμενικό Σώμα», προσέθεσε, «αλλάζει, μεταβάλλεται, βελτιώνεται κοιτάζοντας το μέλλον με σιγουριά, με αυτοπεποίθηση και διαρκή ετοιμότητα να ανταποκριθεί στην πολυσύνθετη αποστολή του, στην πρώτη γραμμή της προστασίας της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, του θαλασσίου περιβάλλοντος των θαλάσσιων συνόρων μας. Με προσήλωση στους κανόνες της θάλασσας, τις διεθνείς συνθήκες, με απόλυτο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, κάθε μέρα, εφτά μέρες την εβδομάδα, 365 μέρες τον χρόνο τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος δίνουν με πείσμα και αυταπάρνηση έναν αγώνα που έχει φέρει το σώμα πολύ ψηλά στην εκτίμηση της ελληνικής κοινωνίας και όχι μόνο».

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, απευθυνόμενος στους νέους λιμενοφύλακες, τους επισήμανε ότι «με τον όρκο που δώσατε αναλάβατε το βαρύ φορτίο να πάρετε στα χέρια σας μια ιστορία προσφοράς στον τόπο, στο νησιώτη, στη ναυτιλία μας, στον Έλληνα ναυτικό, μεγαλύτερης των εκατό ετών. Πολύ σύντομα το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος θα σας αναθέσει τα καθήκοντά σας και ευχή όλων μας είναι όχι μόνο να κατανοήσετε το χώρο του οποίου αποτελείτε πλέον μέλη, αλλά να τον αγαπήσετε και να τον κάνετε τρόπο ζωής. Να τον ενισχύσετε και με την παρουσία σας και τις γνώσεις σας. Να τον βελτιώσετε και να τον πάτε μακρύτερα από το σημείο όπου τον παραλαμβάνεται σήμερα.

Χρέος δικό μας είναι να σας εξοπλίσουμε με όλα εκείνα τα σύγχρονα μέσα και εργαλεία που απαιτούν οι συνθήκες και που χρειάζεστε για να φέρετε σε πέρας την αποστολή σας», προσέθεσε ο κ. Πλακιωτάκης και τους ευχήθηκε να έχουν μια σταδιοδρομία αντάξια των προσδοκιών τους.

Στην τελετή, που έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ), στο Ναυτικό Οχυρό Σκαραμαγκά, χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου Δωρόθεος Β’, ενώ παρέστησαν επίσης ο Α’ υπαρχηγός του Λιμενικού Αντιναύαρχος Ισάκογλου Νικόλαος, ο Β’ υπαρχηγός του Σώματος, αντιναύαρχος Αλεξανδράκης Γεώργιος, ο διοικητής της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού Πλοίαρχος Γαβαλάς Χαράλαμπος, ο διοικητής Ναυτικής Εκπαίδευσης Υποναύαρχος Ιωάννης Παττάς καθώς και άλλοι αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.