Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θύελλα στη Βουλή από τις «δολοφονικές» ακρότητες Κουρουμπλή – Αποστάσεις από Σκουρλέτη

«Κόκκινο» χτύπησε το «θερμόμετρο» στη βουλή, όταν ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ανέβηκε στο βήμα και ούτε λίγο ούτε πολύ, κατηγόρησε ως δολοφόνους, τους βουλευτές της ΝΔ.

Ανεβαίνοντας στο βήμα της Βουλής ο κ. Κουρουμπλής τόνισε: “Ο Δημόκριτος έλεγε ότι η λήθη των ιδίων κακών, θράσος γεννά. Και παρακολουθώ τους αξιότιμους ρήτορες της Νέας Δημοκρατίας να έρχονται στο βήμα και να προσπαθούν να αντιπαρέλθουν μία σκληρή και οδυνηρή πραγματικότητα, που ήρθε ξαφνικά στη δημόσια ζωή, επισημοποιώντας αυτό που έλεγε η αντιπολίτευση, δηλαδή την ανησυχία που εκφράζαμε για το τι γίνεται για τους διασωληνωμένους ανθρώπους εκτός ΜΕΘ. Και αν αυτή η έκθεση δεν είχε το όνομα “Σωτήρης” ο φίλος του πρωθυπουργού, τότε με πολύ εύκολο τρόπο θα προσπαθούσατε να την αποδομήσετε.

Αλλά η έκθεση φέρει το όνομα Τσιόδρας μαζί με το όνομα του κ. Λύτρα. Και πραγματικά με εκπλήσσει το γεγονός με πόση θρασύτητα εκφράζετε δημόσιο λόγο ξεπερνώντας ότι χιλιάδες άνθρωποι ουσιαστικά δολοφονήθηκαν εκτός ΜΕΘ. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Και διερωτώμαι, το βράδυ που ξαπλώνετε, γιατί σας θεωρώ ευσυνείδητους ανθρώπους, και ο άνθρωπος όταν ξαπλώνει στο κρεβάτι του το βράδυ, έρχονται στο νου του αυτά που έγιναν τη μέρα. Δεν σας πίπτουν οι Ερινύες ότι από αυτά τα λάθη που σας επισημαίναμε και μας κουνούσατε το βήμα… Από αυτό το βήμα ο Πρωθυπουργός της χώρας απευθυνόμενος στο ελληνικό Κοινοβούλιο και δι’ αυτού στο ελληνικό λαό μας έλεγε και μας κουνούσε το δάχτυλο “έχετε εσείς πληροφορίες, εγώ δεν έχω πληροφορίες αν πραγματικά εκτός ΜΕΘ οι διασωληνωμένοι υφίστανται κάτι διαφορετικό από αυτούς εκτός ΜΕΘ. Τι μας έλεγε ο Πρωθυπουργός; Ότι δεν υπάρχει καμία μελέτη,. Και ω του θαύματος, δημοσιεύεται ξαφνικά ότι η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός από τον Μάιο είχαν επίσημα πληροφορηθεί, γιατί δηλώθηκε από έναν και δεν διεψεύσθη ούτε από τον κ. Τσιόδρα, από τον κ. Λύτρα ότι η ενημέρωση έγινε σε ανώτατο επίπεδο.

Εκτός κι αν μας πείτε ότι ενημερώθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και όχι ο Πρωθυπουργός. Και σήμερα επιλέξατε το λιγότερο κακό. Να αναγνωρίσει ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης ότι δεν είχε ενημέρωση ο Πρωθυπουργός, είναι ντροπή, είναι αίσχος, είναι αθλιότητα, είναι πρόκληση, είναι θράσος να απευθύνεστε στον ελληνικό λαό και να λέτε ότι δεν ήξερε ο πρωθυπουργός για το έγκλημα που κατ’ εξακολούθηση και διαρκώς συντελείτο στους ανθρώπους που δεν είχαν την τύχη να είναι μέσα στις ΜΕΘ. Και σας ερωτώ, τον φίλο μου που χάθηκε ποιος θα τον φέρει πίσω; Ποιος θα απολογηθεί για τον φίλο μου, τη μητέρα του συμπατριώτη μας, τον αδελφό, ποιος θα απολογηθεί;” είπε ο κ. Κουρουμπλής.

Ενώ ανέβασε κι άλλο τους τόνους λέγοντας: “Θα απολογηθείτε, δεν θα το περάσετε έτσι. Μέσα σ αυτό το περιβάλλον δολοφονήθηκαν άνθρωποι, το καταλαβαίνετε, το συνειδητοποιείτε;”

“Είναι ντροπή σας! Δολοφονήθηκαν άνθρωποι!” ανέφερε και προκάλεσε την αντίδραση από τους βουλευτές της ΝΔ που φώναζαν “ντροπή”.

Αμέσως μετά στο βήμα ανέβηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος ο οποίος έκανε λόγο για αθλιότητα Κουρουμπλή καλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ να διαχωρίσει τη θέση του. “Γίναμε μάρτυρες αθλιότητας και ακραίου λαϊκισμού. Ενός ακραίου λαϊκιστή, ενός βουλευτή που είχε το θράσος να χαρακτηρίσει μια ολόκληρη παράταξη ως δολοφόνους. 

Προσποιείται ότι δεν κατάλαβε το ατόπημα το θράσος και την ντροπή που προκάλεσε. Τώρα να διαχωρίσει τη θέση του ο ΣΥΡΙΖΑ από τις αθλιότητες του βουλευτή του” είπε.

Άδειασμα από τον Πάνο Σκουρλέτη

Τον κ. Κουρουμπλή άδειασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης  λέγοντας ότι όσο η κυβέρνηση δεν δίνει απαντήσεις δίνεται χώρος για άστοχες και παρεξηγήσιμες εκφράσεις. “Όσοι συναισθανόμαστε την κρισιμότητα των στιγμών και συγκλονιζόμαστε  αυτό που συμβαίνει στη χώρα ασκήσαμε συγκεκριμένη έντονη κριτική. Θέσαμε συγκεκριμένα ερωτήματα χωρίς να πάρουμε απαντήσεις. Όσο δεν δίνονται απαντήσεις για πολιτικές ευθύνες ανοίγει ο δρόμος για φράσεις άστοχες και παρεξηγίσιμες. Ο χώρος μας αυτό που είχε πει Υπουργός της κυβέρνησης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκαψε 100 ανθρώπους στο Μάτι, δεν υιοθετεί αυτή τη λογική. Εμείς τυμβωρυχία δεν θα κάνουμε. Αν θέλετε να διολισθήσετε σε αυτό τον δρόμο κάντε το. Αν θέλετε να εκμεταλλευτείτε μια αστοχη  φράση κάντε το” είπε. 

Σε ευθεία καταδίκη των εκφράσεων Κουρουμπλή προέβη η Νάντια Γιαννακοπούλου του Κινήματος Αλλαγής ενώ και η Αλέκα Παπαρήγα του ΚΚΕ ξεκαθάρισε ότι δεν καταφεύγει σε ύβρεις όσο οργισμενοι κι αν νιώθουν με την κυβερνητική πολιτική.   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Τον θρίαμβο της Ορθοδοξίας τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Βελγίου και φέτος, με το καθιερωμένο διορθόδοξο συλλείτουργο την Κυριακή 24 Μαρτίου 2024, στον Ιερό Μητροπολιτικό...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι επαγγελματίες οδηγοί χρειάζονται ειδικές γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες αυτών των θωρακισμένων οχημάτων, τα οποία...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το σχέδιο της Nissan επικεντρώνεται σε ευρύτατη παρουσίαση νέων προϊόντων, αυξημένο εξηλεκτρισμό, νέες προσεγγίσεις στον σχεδιασμό και την κατασκευή, στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας επίσημου φορέα του της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Joint Research Centre (JRC), που δημοσιεύθηκε από το Publications Office of the...