Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Κίνα: Ινφλουένσερ μπήκε στην μαύρη λίστα εστιατορίου γιατί…έτρωγε πολύ

Ένας Κινέζος ινφλουένσερ, με ειδίκευση στο φαγητό, λέει ότι έχει μπήκε στην μαύρη λίστα ενός εστιατορίου BBQ επειδή… έτρωγε πολύ.

Ο άνδρας, γνωστός μόνο ως κύριος Κανγκ, είπε στο κανάλι Hunan TV ότι του απαγόρευσαν την είσοδο στο εστιατόριο μπάρμπεκιου Handadi Seafood μετά από τα επικά φαγοπότια που έκανε εκεί. Σημειωτέον, το εστιατόριο είναι με μπουφέ «all-you-can-eat», δηλαδή πληρώνοντας ένα συγκεκριμένο ποσό μπορεί κανείς να πάρει από το μπουφέ όσο φαγητό θέλει.

Ο κ. Κανγκ είπε ότι το εστιατόριο κάνει «διακρίσεις» σε βάρος ανθρώπων που μπορούν να φάνε πολύ.

«Εγώ μπορώ να φάω πολύ. Πού είναι το πρόβλημα;» είπε, προσθέτοντας ότι δεν σπαταλά τίποτα από το φαγητό.

Αλλά ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου είπε στον ίδιο δημοσιογράφο ότι ο κύριος Κανγκ τον έβγαζε εκτός προϋπολογισμού.

«Κάθε φορά που έρχεται εδώ, χάνω μερικές εκατοντάδες γουάν», είπε χαρακτηριστικά.

«Ακόμα και όταν πίνει γάλα σόγιας, μπορεί να πιει 20 ή 30 μπουκάλια. Όταν τρώει χοιρινά ποδαράκια, καταναλώνει ολόκληρο το δίσκο με αυτά. Επίσης για τις γαρίδες, που συνήθως οι άνθρωποι χρησιμοποιούν λαβίδες για να πάρουν μερικές, αυτός απλώς παίρνει ένα δίσκο και τις βάζει μέσα όλες».

Ο ιδιοκτήτης απαγόρευσε στους πάντες να κάνουν live streaming από το εστιατόριό του, καθώς και ο Κανγκ έκανε κάθε φαγοπότι του σε ζωντανή μετάδοση.

Η ιστορία είναι δημοφιλής στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το «κινέζικο Twitter» Weibo , με ένα ευρύ φάσμα απόψεων να εκφράζεται από τους χρήστες.

Κάποιοι είπαν ότι το εστιατόριο δεν θα έπρεπε να είναι με ελεύθερο μπουφέ, αν δεν μπορεί να το αντέξει οικονομικά, ενώ άλλοι λυπήθηκαν τον ιδιοκτήτη του εστιατορίου.

Πέρυσι, η κινεζική κυβέρνηση άρχισε να καταπολεμά τους ινφλουένσερ που ασχολούνται με το φαγητό και τέτοια βίντεο ενδέχεται να απαγορευθούν εντελώς στη χώρα.

Ο ίδιος ο πρόεδρος, Σι Τζινπίνγκ, κάλεσε  πέρσι τους πολίτες να «παλέψουν ενάντια στη σπατάλη τροφίμων» εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών για την έλλειψη τροφίμων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

«Πρεμιέρα» για την πιλοτική εφαρμογή του συστήματος ανέπαφων πληρωμών με τραπεζική κάρτα και ψηφιακό πορτοφόλι, μέσω των ενεργοποιημένων συσκευών (smartphone, smartwatch) στα λεωφορεία των...

ΕΛΛΑΔΑ

Η πεζοπορία μίας τουρίστριας σε φαράγγι της Κρήτης, ήταν απρόβλεπτη καθώς τραυματίστηκε και χρειάστηκε να συνδράμουν οι αρχές για την διάσωσή της. Όλα συνέβησαν...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 ο Πανελλαδικός Τελικός Διαγωνισμός Κοινωνικής Καινοτομίας – Social Innovation Relay. Ο Διαγωνισμός Κοινωνικής Καινοτομίας  – Social...

ΕΛΛΑΔΑ

«Οι ευρωεκλογές είναι μια κρίσιμη εθνική κάλπη και ένα στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί», είναι το μήνυμα που εκπέμπει η κυβέρνηση. Η ΝΔ εστιάζει...