Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Ποιοι βγάζουν περισσότερα χρήματα: Όσοι παντρεύονται ή όσοι μένουν μόνοι;

Το να είσαι μόνος στη ζωή, είναι μια επιλογή την οποία κάνουν ολοένα και περισσότεροι νέοι στις ημέρας μας. Όμως, είναι και μια επιλογή που κοστίζει στην τσέπη μας.

Αυτό τουλάχιστον δείχνει έρευνα στις ΗΠΑ, με βάση την οποία το μέσο ετήσιο εισόδημα των μοναχικών ανδρών, δηλαδή όσων ζουν χωρίς σύζυγο ή σύντροφο, ανέρχεται σε 35.600 δολάρια έναντι 57.000 δολαρίων όσων ανδρών έχουν σύζυγο ή σύντροφο.

Ακριβώς το ίδιο μοτίβο ισχύει και στην περίπτωση των γυναικών, όπου η διαφορά διαμορφώνεται σε 8.000 δολάρια μεταξύ όσων έχουν σύζυγο ή σύντροφο (40.000 δολάρια) και όσων δεν έχουν (32.000 δολάρια).

«Οι χωρίς ταίρι ενήλικες έχουν μικρότερο εισόδημα και είναι λιγότερο πιθανό να εργάζονται ή να είναι οικονομικά ανεξάρτητα» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στη σχετική έρευνα, η οποία αφορά στοιχεία του 2019.

Με βάση τα ίδια δεδομένα, επίσης, όσοι είναι μόνοι στη ζωή έχουν χαμηλότερο εκπαιδευτικό επίπεδο και είναι πιο πιθανό να ζουν στην ίδια κατοικία με τους γονείς τους.

Την ίδια ώρα, το 73% των ανδρών χωρίς ταίρι απασχολείται σε κάποια θέση εργασίας, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό ανάμεσα στους άνδρες με σύζυγο ή σύντροφο εκτινάσσεται στο 91%. Δηλαδή απόκλιση 18 ποσοστιαίων μονάδων.

Οριακή αντιστροφή παρατηρείται στις γυναίκες, καθώς εργάζεται το 77% των μοναχικών γυναικών, ποσοστό ελαφρώς υψηλότερο σε σχέση με το αντίστοιχο των παντρεμένων ή όσων έχουν σύντροφο (73%).

Πηγή: moneyreview

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΥΓΕΙΑ

Η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας καλεί τους πολίτες, και ιδιαίτερα τα άτομα που ανήκουν στις ευάλωτες και ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας-Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων», σε συνεργασία με τον Όμιλο ΟΑΣΑ, της ΣΤΑ.ΣY. ΑΕ,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Χρησιμοποιώντας το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό SUV Ford Explorer, η γνωστή εξερευνήτρια Λέξι Άλφορντ κατέκτησε με κάθε επισημότητα το ρεκόρ του πρώτου ανθρώπου που έκανε...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Kia EV9 πέτυχε μια αξιοσημείωτη διπλή νίκη στα Παγκόσμια Βραβεία Αυτοκινήτου 2024. Κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των World Car Awards στο...