08/12/2021

Γιγαντιαίο Τρανσφόρμερ κάνει την εμφάνισή του στο Περού

Περουβιανός καλλιτέχνης παρουσιάζει γιγαντιαίο Τρανσφόρμερ που δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας εξαρτήματα από μίνι ταξί-σκούτερ.

Ο Περουβιανός καλλιτέχνης και τεχνίτης Έντι Μέριντα συν-δημιούγησε ένα γιγαντιαίο γλυπτό Τρανσφόρμερ, χρησιμοποιώντας μέρη ενός μίνι ταξί-σκούτερ, στην πόλη του Κούσκο.

«Αυτή είναι μια ιδέα που αναπτύσσουμε με τον Ράφαελ Τζιανφράνκο, έναν φίλο καλλιτέχνη πλαστικών, που εργαζόταν πάνω σε αυτή για περίπου έναν χρόνο», δήλωσε ο Έντι Μέριντα.

Λίγο μετά την κυκλοφορία φωτογραφιών του γιγαντιαίου Τρανσφόρμερ που συνδυάζει τέχνη, παραδοσιακά χρώματα και φουτουρισμό, οι δημοσιεύσεις έγιναν viral και έλαβαν ιδιαίτερης εκτίμησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το ρομπότ, δημιουργημένο από μεταλλική κατασκευή με σίδερο, όταν τελειώσει, θα ζυγίζει περίπου 1.000 κιλά, ενώ το ύψος του θα φτάσει τα πέντε μέτρα.

Οι καλλιτέχνες επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν μέρη των μίνι ταξί-σκούτερ, επειδή είναι τα τυπικά μέσα μεταφοράς σε πολλές πόλεις σε ολόκληρο το Περού.

«Η ιδέα είναι να εκτίθεται σε δημόσιους χώρους», δήλωσε ο Έντι Μέριντα, εξηγώντας ότι οι καλλιτέχνες θα προτιμούσαν να έχουν το γιγαντιαίο γλυπτό Τρανσφόρμερ κοντά στους ανθρώπους παρά να περιορίζεται στον χώρο μιας γκαλερί.
Η δημιουργία του είναι επίσης πολύ επίκαιρη, καθώς ορισμένες σκηνές από την έβδομη ταινία της σειράς Transformers φέρονται να γυρίζονται στο Κούσκο.