Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχασε 18 κιλά: Πεινάνε στη Βόρεια Κορέα – «Ανησυχία» σε Σεούλ, Ουάσινγκτον και Τόκιο

Φανερά αδυνατισμένος, ο «κληρονομικός» ηγέτης της Βόρειας Κορέας προήδρευσε την Τρίτη σε σύσκεψη της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος των Εργατών και προειδοποίησε για σοβαρές ελλείψεις τροφίμων, καλώντας τους ανώτατους αξιωματούχους να αυξήσουν την γεωργική παραγωγή.

Στην τελευταία του επίσημη εμφάνιση ο Κιμ Γιονγκ Ουν ήταν φανερό πως έχει χάσει αρκετά κιλά, ενισχύοντας τις φήμες που έχουν κυκλοφορήσει το τελευταίο διάστημα σε μέσα ενημέρωσης της Δύσης, πως, ίσως, ο ισχυρός άνδρας της Βόρειας Κορέας να αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα το βάρος του Κιμ Γιονγκ Ουν ήταν γύρω στα 140 κιλά, αλλά όπως δείχνουν οι πρόσφατες φωτογραφίες από επίσημες εμφανίσεις του, ο «κληρονομικός» ηγέτης τους τελευταίους μήνες έχει χάσει, περίπου, 18 κιλά.

Η κατάσταση της υγείας του Κιμ Γιονγκ Ουν απασχολεί Σεούλ, Ουάσινγκτον και Τόκιο, αφού ο «Ανώτατος» ηγέτης της Βόρειας Κορέας δεν έχει επίσημο διάδοχό του, που θα αναλάβει τον έλεγχο του πυρηνικού προγράμματος της χώρας, σε περίπτωση που ο ίδιος αδυνατεί να εκτελέσει τα καθήκοντά του. Η Βόρεια Κορέα δεν είχε δώσει ποτέ στη δημοσιότητα θέματα που αφορούν τα εσωτερικά της κυβέρνησής της, αλλά μετά την έξαρση της πανδημίας, η χώρα, που επίσημα δεν έχει ανακοινώσει κανένα κρούσμα, απομονώθηκε έτι περαιτέρω με το κλείσιμο των συνόρων της.

Τι αναφέρει η Σεούλ για την υγεία του Κιμ Γιονγκ Ουν

Πάντως, ο Χονγκ Μιν, αναλυτής του Ινστιτούτου της Σεούλ για την Εθνική Ενότητα της Κορέας (Seoul’s Korea Institute for National Unification), δήλωσε πως ο Κιμ έχασε κιλά για το καλό της υγείας του και όχι επειδή αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας. Ο Κιμ είναι γνωστός καλοφαγάς και μανιώδης καπνιστής ενώ στην οικογένειά του υπάρχει ιστορικό καρδιολογικών προβλημάτων. Ο παππούς του Κιμ Ιλ Σουνγκ, ιδρυτής του καθεστώτος και ο πατέρας του, Κιμ Γιονγκ Ιλ, απεβίωσαν και οι δύο από καρδιολογικά αίτια.

Το υπουργείο Ενότητας της Νότιας Κορέας υποστήριξε πως δεν έχει πληροφορίες να δώσει για την υγεία του Κιμ ενώ ο Σέο Γιου Σέοκ από το Ινστιτούτο Βορειοκορεατικών Σπουδών στη Σεούλ, ανέφερε πως η πρόσφατη ενέργεια να δημιουργηθεί θέση «πρώτου γραμματέα» στο Κόμμα των Εργατών, ίσως να σημαίνει πως ο Κιμ αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας. Προς το παρόν η παραπάνω θέση παραμένει κενή. Το περασμένο έτος, μετά την μακρά «εξαφάνιση» του Κιμ από τη δημόσια ζωή της Βόρειας Κορέας και τις φήμες πως αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας, διεθνείς αναλυτές υποστήριζαν πως η μικρότερη αμφιθαλής αδελφή του, Κιμ Γιο Τζονγκ, θα είναι η διάδοχός του, με δεδομένο πως τα παιδιά του είναι ανήλικα.

Αντιμέτωπη με σοβαρές ελλείψεις τροφίμων τους προσεχείς μήνες η Βόρεια Κορέα

Στο συνέδριο της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος υπό την προεδρία του Κιμ Γιονγκ Ουν, ο ισχυρός ηγέτης παραδέχθηκε πως τους επόμενους μήνες η χώρα του θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει μια σοβαρή έλλειψη τροφίμων εξαιτίας των τυφώνων του χειμώνα, αλλά και της πανδημίας. Ο ίδιος, κάλεσε τον λαό να προετοιμαστεί για αυστηρότερα μέτρα κατά της νόσου Covid – 19, παρόλο, που επίσημα η Βόρεια Κορέα δεν έχει ανακοινώσει κανένα κρούσμα. «Η κατάσταση επισιτισμού των πολιτών αρχίζει να δυσκολεύει καθώς ο αγροτικός τομέας απέτυχε να εκπληρώσει το πρόγραμμα παραγωγής σιτηρών εξαιτίας των καταστροφικών τυφώνων του περασμένου έτους», δήλωσε ο Κιμ στο συνέδριο και ζήτησε από τους συμμετέχοντες να ελαχιστοποιήσουν τις συνέπειες των φυσικών καταστροφών, ως ένα μάθημα από το περασμένο έτος, για να επιτύχουν τους στόχους του τρέχοντος έτους. Την δεκαετία του 1990 η Βόρεια Κορέα δοκιμάστηκε από λιμό με εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες να πεθαίνουν από υποσιτισμό.

Ο Πίτερ Γουόρντ, αναλυτής για τη Βόρεια Κορέα στη Σεούλ σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Βιέννης, δήλωσε στους Financial Times πως υπάρχουν αναφορές για «έκρηξη» τιμών σε βασικά προϊόντα τις τελευταίες εβδομάδες, όπως είναι το καλαμπόκι και το ρύζι. «Οι άνθρωποι που θα υποφέρουν πραγματικά είναι εκείνοι που δεν έχουν πολιτική φωνή, οι πολίτες που ζουν εκτός Πιονγκγιάνγκ, ειδικότερα, στις μικρότερες πόλεις», δήλωσε ο Γουόρντ. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα NKNews, με έδρα τη Σεούλ, τα εισαγόμενα προϊόντα στη Βόρεια Κορέα κοστίζουν τώρα 10 φορές παραπάνω από τις συνηθισμένες τιμές, με ένα μπουκάλι σαμπουάν να τιμάται 200 δολάρια και ένα κιλό μπανάνες 45 δολάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Μια νέα θεραπεία με αντισώματα μπορεί να επιβραδύνει την εξέλιξη των κινητικών προβλημάτων σε ορισμένα άτομα με νόσο του Πάρκινσον, όπως δείχνουν τα πρώτα...

ΕΛΛΑΔΑ

Το 2002, το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών, μαζί με μια ομάδα ευρωπαϊκών οργανώσεων πολιτών, συνέταξε τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Δικαιωμάτων των Ασθενών, ο οποίος έχει μεταφραστεί...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την 29η Απριλίου 2024 προσδιόρισε ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης ως καταληκτική ημερομηνία για την τακτοποίηση ρυθμίσεων οφειλών, επ’ ευκαιρία της...

ΔΙΕΘΝΗ

Περιορισμένο πλήγμα αλλά μέσα στο έδαφος του Ιράν. Αυτό έχει αποφασίσει το Ισραήλ ως αντίποινα για την ιρανική επίθεση, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους. Ανώτατος...