15/06/2021

Αεροσυνοδός εξηγεί γιατί οι δυο πιλότοι σε μια πτήση δεν τρώνε το ίδιο φαγητό

Μια αεροσυνοδός έγινε viral στο TikTok όταν σε ένα βίντεό της ανέφερε ότι οι δύο πιλότοι σε μια πτήση δεν τρώνε ποτέ το ίδιο φαγητό.

Μια αεροσυνοδός αποκάλυψε ένα αεροπορικό μυστικό που οι περισσότεροι αγνοούν. Οι πιλότοι σε μια πτήση δεν τρώνε ποτέ και οι δύο το ίδιο φαγητό.

Και αυτό γίνεται για να διασφαλιστεί η ασφάλεια της πτήσης και κατ’ επέκταση των επιβατών.

Κάθε αεροπορικό δρομολόγιο έχει δύο πιλότους, τον κυβερνήτη και τον συγκυβερνήτη ή πρώτο αξιωματικό.

Οι δύο πιλότοι δεν επιτρέπεται να απολαύσουν και οι δύο το ίδιο φαγητό όσο λαχταριστό κι αν είναι αυτό.

«Ξέρατε ότι ο κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης δεν επιτρέπεται να φάνε το ίδιο γεύμα σε μια πτήση;» ρωτάει η αεροσυνοδός της αεροπορικής εταιρείας Emirates στο viral βιντεάκι της στο TikTok.
«Αυτό γίνεται για να διασφαλιστεί ότι σε περίπτωση που κάποιος φαγητό είναι μολυσμένο ή χαλασμένο να μην αρρωστήσουν και ο κυβερνήτης και ο πρώτος αξιωματικός. Έτσι ο άλλος πιλότος που δεν έφαγε το χαλασμένο φαΐ, δεν θα αρρωστήσει ή δηλητηριαστεί και μ’ αυτόν τον τρόπο τίποτα δεν θα μπει εμπόδιο στην ασφάλεια της πτήσης» συνεχίζει η όμορφη Ντάνι.
«Φανταστείτε τους να κάθονται και να τσακώνονται ποιος θα φάει το κοτόπουλο και ποιος τα μακαρόνια» σχολίασε κάποιος από τους χρήστες του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης που είδε το viral βιντεάκι.

«Εγώ θέλω το κοτόπουλο! Όχι, εγώ θέλω το κοτόπουλο!» σχολίασε με χιούμορ κάποιος άλλος.
«Φανταστείτε να είναι και τα δύο μενού δηλητηριασμένα ή χαλασμένα» ανέφερε κάποιος άλλος σχολιαστής.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι μια άλλη αεροσυνοδός επεσήμανε στα σχόλια του βίντεο ότι τα παραπάνω αποτελούν έναν κανόνα που πλέον δεν ακολουθείται σε όλες τις αεροπορικές εταιρείες.
Όπως ανέφερε, ωστόσο, ακόμα ισχύει στις μεγάλες αεροπορικές εταιρείες όπως η Emirates και η British Airways.
«Δεν επιτρέπεται να φάνε το ίδιο φαγητό την ίδια ώρα, αλλά μπορούν πλέον να φάνε το γεύμα που επιθυμούν έπειτα από κάποια ώρα ώστε να είναι σίγουροι ότι δεν υπάρχει πρόβλημα» πρόσθεσε κάποιος άλλος.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κορινθία, ολόκληρη την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο Hlektra.gr.