Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Νέα Ζηλανδία: Γυναίκα προσπάθησε να εισάγει παράνομα 1.000 κάκτους, κολλώντας τους στο σώμα της

Η γυναίκα προσπαθούσε να περάσει 1.000 κάκτους και άλλα παχύφυλλα φυτά από αεροδρόμιο της Νέας Ζηλανδίας, έχοντάς τα κολλημένα πάνω στο κορμί της.

Απολογούμενη στο δικαστήριο, η κινεζικής καταγωγής Wenqing Li ομολόγησε ότι είχε σκοπό να εισάγει παράνομα φυτά από την Κίνα, τα οποία, μη έχοντας ελεγχθεί, θα μπορούσαν δεδομένων των συνθηκών να αποτελέσουν υγειονομικό κίνδυνο.

Η 38χρονη είχε επαναλάβει το εγχείρημα το 2019, «αποθηκεύοντας» δείγματα από 947 εξωτικά φυτά στο…καλσόν της ή κολλώντας τα με ταινία κατευθείαν πάνω στο δέρμα της.

Την ίδια χρονιά, η γυναίκα είχε εισάγει επίσης 142 παράνομους σπόρους και βολβούς μέσα σε θήκες για iPad και 200 γλάστρες με φυτά κρυμμένες σε βαλίτσες, όπου εκτός των άλλων είχε βρεθεί και ένα…σαλιγκάρι.

Αυτή τη φορά, ένας ειδικός σκύλος του αεροδρομίου μύρισε τα φυτά που έφερε η γυναίκα στο σώμα της, με την ίδια να τρέχει στις τουαλέτες για να τα ξεφορτωθεί, γεμίζοντάς τες φύλλα και κλαράκια.

Η Wenqing Li, μόνιμη κάτοικος του Ώκλαντ της Νέας Ζηλανδίας, σκόπευε να πουλήσει τα περιζήτητα εξωτικά είδη στην πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου «TradeMe».

Τώρα, με το εμπόρευμά της να έχει φυσικά κατασχθεί, η επίδοξη λαθρέμπορος είναι αντιμέτωπη με 12 μήνες αστυνομικής επιτήρησης, καθώς και 100 ώρες κοινωνικής εργασίας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Πολιτική, την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο editorial.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη, να κάνει λόγο για «εθνικό στόχο που επιδιώχθηκε με πολλές προσπάθειες και από μεγάλους ηγέτες της χώρας εδώ...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το 7ο Ελληνικό Συνέδριο Ογκολογίας με τίτλο “Ανθρώπινο άγγιγμα στη ψηφιακή εποχή” διοργανώνεται από την Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ) και την Ελληνική Εταιρεία...

ΔΙΕΘΝΗ

Στις πανεπιστημιουπόλεις της Αμερικής μεταφέρεται ο πόλεμος στη Γάζα. Στο Κολούμπια, έχουν συλληφθεί περισσότεροι από εκατό φοιτητές που διαδηλώνουν υπέρ των Παλαιστινίων και η...

ΕΛΛΑΔΑ

«Οι ευρωεκλογές είναι μια κρίσιμη εθνική κάλπη και ένα στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί», είναι το μήνυμα που εκπέμπει η κυβέρνηση. Η ΝΔ εστιάζει...