18/06/2021

Κίνα: Ελέφαντες που ξέφυγαν από καταφύγιο σπέρνουν την καταστροφή [βίντεο]

Μια «συμμορία» από 15 ελέφαντες σπέρνει την καταστροφή στη νοτιοδυτική Κίνα, κατασπαράζοντας ολόκληρα χωράφια με καλαμπόκι και διαλύοντας φράχτες, αχυρώνες κι αποθήκες που βρίσκονται στο διάβα της.

Οι ελέφαντες είναι στους δρόμους από τον Απρίλιο, οπότε και απέδρασαν από καταφύγιο άγριας ζωής, που βρίσκεται στην επαρχία Γιουνάν της νοτιοδυτικής Κίνας.

Οι αρχές δεν έχουν μπορέσει ακόμη να προσδιορίσουν το πώς ξέφυγαν τα ζώα από το πάρκο.

Τα ζώα παρακολουθούνται στενά από τα μέσα ενημέρωσης και τις αρχές, χωρίς να έχει επιτευχθεί ακόμα μια εκ νέου αιχμαλωσία τους.

Όλο αυτό το διάστημα, οι ελέφαντες έχουν καλύψει μια απόσταση 500 χιλιομέτρων, σημαίνοντας συναγερμό για τις κοινότητες μιας μεγάλης περιφέρειας.

Πρόσφατα, οι ελέφαντες τρομοκράτησαν ένα ολόκληρο χωριό, στερεύοντας την δεξαμενή υδροδότησής του και διαλύοντας τις σοδειές των αγροτών κατοίκων του.

Για να τους απομακρύνουν, οι κάτοικοι κάθε περιοχής απ’ την οποία περνάνε οι ελέφαντες προσπαθούν να δελεάσουν τα ζώα με τροφή ή να αποκλείσουν συγκεκριμένους δρόμους με τα φορτηγά τους.

Από την απόδρασή τους τον Απρίλιο και έπειτα, οι ελέφαντες εκτιμάται πως έχουν καταστρέψει περίπου 56 εκτάρια αγροτικής γης, προκαλώντας ζημιές ύψους 6,8 εκατ. γουάν (περίπου 880.000 ευρώ).

Ευτυχώς, η επέλαση των ελεφάντων δεν είχε ως αποτέλεσμα, μέχρι στιγμής, τον θάνατο ή τον τραυματισμό κάποιου ανθρώπου.

Στη Γιουνάν, ο πληθυσμός των άγριων ελεφάντων έχει εκτοξευθεί στους 300, από τους 193 που κατά μέσο όρο καταγράφονταν κατά τη δεκαετία του ΄80.

Τα περιστατικά εισβολής ελεφάντων σε κατοικημένες περιοχές έχουν επίσης αυξηθεί, με πολλές από τις εκτάσεις που ρημάζονται να αντικαθίστανται, σιγά-σιγά, από δασική φύτευση, αντί των καλλιεργειών βρώσιμων προϊόντων που υπήρχαν εκεί προηγουμένως.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κορινθία, ολόκληρη την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο Hlektra.gr.