Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Απίστευτο περιστατικό στη Γερμανία: 62χρονος εμβολιάστηκε 217 φορές κατά του κορωνοϊού!

Ένας 62χρονος άνδρας από τη Γερμανία εμβολιάστηκε, αψηφώντας τις ιατρικές συμβουλές, 217 φορές κατά της Covid, σύμφωνα με ιατρικές αναφορές.

Η περίεργη περίπτωση καταγράφεται στο περιοδικό The Lancet Infectious Diseases.

Τα εμβόλια αγοράστηκαν και έγιναν ιδιωτικά μέσα σε διάστημα 29 μηνών.

Ο άνδρας δεν φαίνεται να έχει υποστεί κάποιο πρόβλημα, λένε οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Erlangen-Nuremberg.

«Πολύ ενδιαφέρον»

«Μάθαμε για την περίπτωσή του μέσω άρθρων εφημερίδων», δήλωσε ο Δρ. Kilian Schober, από το τμήμα μικροβιολογίας του πανεπιστημίου. «Στη συνέχεια επικοινωνήσαμε μαζί του και τον καλέσαμε να υποβληθεί σε διάφορες εξετάσεις στο Έρλανγκεν. Ενδιαφέρθηκε πολύ να το κάνει».

Ο άνδρας παρέδωσε δείγματα αίματος και σάλιου.

Οι ερευνητές εξέτασαν επίσης κάποια κατεψυγμένα δείγματα αίματός του που είχαν αποθηκευτεί τα τελευταία χρόνια.

Ο Δρ. Kilian Schober ανέφερε: «Είχαμε τη δυνατότητα να πάρουμε δείγματα αίματος οι ίδιοι, όταν ο άνδρας έλαβε έναν ακόμη εμβολιασμό κατά τη διάρκεια της μελέτης κατόπιν δικής του επιμονής.

«Ήμασταν σε θέση να χρησιμοποιήσουμε αυτά τα δείγματα για να προσδιορίσουμε ακριβώς πώς αντιδρά το ανοσοποιητικό σύστημα στον εμβολιασμό».

Στοιχεία για 130 από τα εμβόλια συγκεντρώθηκαν από τον εισαγγελέα της πόλης του Μαγδεμβούργου, ο οποίος ξεκίνησε έρευνα με τον ισχυρισμό της απάτης, αλλά δεν ασκήθηκαν ποινικές διώξεις.

Τα εμβόλια Covid δεν μπορούν να προκαλέσουν λοίμωξη, αλλά μπορούν να «διδάξουν» στον οργανισμό πώς να καταπολεμά την ασθένεια.

Ανοσοποιητικό σύστημα

Τα εμβόλια με αγγελιοφόρο ριβονουκλεϊκό οξύ (mRNA) λειτουργούν δείχνοντας στα κύτταρα του οργανισμού ένα κομμάτι γενετικού κώδικα από τον ιό.

Το ανοσοποιητικό σύστημα θα πρέπει στη συνέχεια να αναγνωρίζει και να γνωρίζει πώς να καταπολεμήσει το Covid σε περίπτωση που το συναντήσει πραγματικά.

Ο Δρ Schober ανησυχεί ότι η υπερδιέγερση του ανοσοποιητικού συστήματος με επαναλαμβανόμενες δόσεις μπορεί να έχει κουράσει ορισμένα κύτταρα.

Όμως οι ερευνητές δεν βρήκαν καμία ένδειξη για κάτι τέτοιο στον 62χρονο. Δεν υπήρχαν ενδείξεις ότι είχε ποτέ μολυνθεί από τον κορονοϊό.

«Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι απαιτούνται περισσότερα εμβόλια»

Οι ερευνητές δήλωσαν: «Είναι σημαντικό ότι δεν υποστηρίζουμε τον υπερ-εμβολιασμό ως στρατηγική για την ενίσχυση της προσαρμοστικής ανοσίας».

τα αποτελέσματα των δοκιμών τους στον 62χρονο δεν ήταν επαρκή για την εξαγωγή εκτεταμένων συμπερασμάτων, πόσο μάλλον για συστάσεις προς το ευρύ κοινό.

«Η τρέχουσα έρευνα δείχνει ότι ο εμβολιασμός με τρεις δόσεις, σε συνδυασμό με τακτικά συμπληρωματικά εμβόλια για τις ευάλωτες ομάδες, παραμένει η προτιμώμενη προσέγγιση», αναφέρουν στον ιστότοπο του πανεπιστημίου.

«Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι απαιτούνται περισσότερα εμβόλια».

Το NHS λέει ότι τα εμβόλια Covid χορηγούνται κανονικά εποχιακά, αλλά ορισμένα άτομα με σοβαρά εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να χρειάζονται πρόσθετη προστασία σε άλλες περιόδους.

Πηγή: BBC

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Τα ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων μεταξύ των παιδιών ηλικίας 11 με 15 ετών είναι «ανησυχητικά», σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εντείνουν την προεκλογική τους δραστηριότητα οι αρχηγοί των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης. Την αναγέννηση του ΕΣΥ έθεσε ως προτεραιότητα ο Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την...

ΕΛΛΑΔΑ

Χειροπέδες σε έναν Λοχαγό του Στρατού για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της πρώην συζύγου του πέρασαν το μεσημέρι της Τετάρτης (24/4) αστυνομικοί στη Χαλκίδα....

ΔΙΕΘΝΗ

Στην τσιμεντένια προβλήτα στο λιμάνι του Κουσάντασι στην Τουρκία προσέκρουσε το κρουαζιερόπλοιο Celestyal Journey, καθώς το πλήρωμα υπολόγισε λάθος την ταχύτητα και πλησίασε την...