Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Βέλγιο: Έλλειψη μπύρας λόγω των καιρικών συνθηκών;Τα δεδομένα δίνουν την απάντηση

FILE - In this Sept.21, 2019 file photo a guest holds glasses of beer during the opening of the 186th 'Oktoberfest' beer festival in Munich, Germany. German beer sales in this year’s first half were 2.7% lower than a year earlier. They were dragged lower by closures of bars and restaurants that stretched through winter and into spring. (AP Photo/Matthias Schrader, file)

 

Ανησυχία για την έλλειψη…μπύρας εκφράζουν ζυθοποιοί στο Βέλγιο εξαιτίας των καιρικών φαινομένων, ωστόσο τα βελγικά μέσα διερωτώνται εάν κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί στην πράξη και θέτουν επί τάπητος τα δεδομένα.
«Προς έλλειψη μπύρας; Η κακή συγκομιδή κριθαριού ανησυχεί ορισμένους ζυθοποιούς» είναι ο τίτλος άρθρου της εφημερίδας «Le Soir».

Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, φέτος, οι έντονες βροχοπτώσεις που έπεσαν από τις 22 Ιουλίου έθεσαν σε κίνδυνο την ποσότητα και την ποιότητα του κριθαριού του οποίου η συγκομιδή έλαβε χώρα από τότε και έπειτα γεγονός που έκανε ορισμένους ζυθοποιούς να φοβούνται ενδεχόμενη «υποβάθμιση» του κριθαριού. «Σε ελεύθερη πτώση εδώ και πολλά χρόνια, οι καλλιέργειες κριθαριού αποτελούν το αντικείμενο ενός στρατηγικού σχεδίου ανάκαμψης 2017-2027 που ξεκίνησε η κυβέρνηση της Βαλλονίας, προκειμένου να καλύψει τη ζήτηση των ζυθοποιιών – ιδιαίτερα των βιοτεχνιών – ολοένα και περισσότερων στη χώρα. Από την εφαρμογή της, η έκταση αυτών των καλλιεργειών έχει υπερτετραπλασιαστεί, φτάνοντας σχεδόν τα 1.130 εκτάρια, που καλλιεργούνται από περίπου εκατό αγρότες για την περίοδο 2021-2022, δήλωσε ο υπουργός Γεωργίας της Βαλλονίας, Γουίλι Μπόρσους.

Το ρυθμιστικό αποτέλεσμα που θα παίξει ο καιρός τονίζεται επίσης από το σώμα των παραγωγών, το οποίο συγκεντρώνει εκπροσώπους αγροτών, δημόσιων αρχών και φορείς στους γεωργικούς τομείς της Βαλλονίας. Τόνισε εν τούτοις ότι μια πιθανή έλλειψη ή αύξηση των τιμών -που ούτως ή άλλως κυμαίνονται μόνιμα- θα πρέπει να γίνει αισθητή μόνο εντός δέκα έως δώδεκα μηνών, διότι οι κόκκοι πρέπει να υποβληθούν σε διάφορες τεχνικές εργασίες (ψύξη, ξήρανση κ.λπ.) πριν φτάσει η διαδικασία στη βύνη προς πώληση σε ζυθοποιούς.

Ο αντίκτυπος στις τιμές της αγοράς κριθαριού στο σύνολό της θα πρέπει επίσης να περιοριστεί, δεδομένης της χρόνιας μετριοπάθειας του όγκου των βελγικών συγκομιδών, αναφέρεται περαιτέρω στο σώμα των παραγωγών. Μία πιθανή έλλειψη αναμφίβολα θα αναγκάσει ορισμένους Βέλγους ζυθοποιούς που επιθυμούν να χρησιμοποιούν εγχώριο κριθάρι, να στραφούν στο γαλλικό κριθάρι, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε εξαιρέσεις από τα κριτήρια για την απονομή ορισμένων ετικετών. Παρ’ ολα αυτά, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, δεν αναμένεται να υπάρχει έλλειψη στην μπύρα.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Εορτή του Αγίου Γεωργίου σήμερα και σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, τιμάται η μνήμη του. Η ημερομηνία μνήμης του, είναι κινητή, αλλά συνήθως εορτάζεται...

ΔΙΕΘΝΗ

Τουλάχιστον τέσσερις συναγωγές στο Μανχάταν έγιναν στόχοι απειλών για τοποθετήσεις βομβών χθες Σάββατο, πάντως καμιά δεν κρίθηκε σοβαρή από την αστυνομική διεύθυνση Νέας Υόρκης...

ΕΛΛΑΔΑ

Με το έθιμο του ρουκετοπόλεμου μετέφεραν το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης στο Βροντάδο της Χίου. Σύμφωνα με την παράδοση, τα αντίπαλα συνεργεία των δύο...

ΕΛΛΑΔΑ

Για ακόμα μια χρονιά η Ανάσταση στον δρόμο έξω από τον Ιερό Ναό της Αναλήψεως στη Λαγουμιτζή στο Νέο Κόσμο τηρήθηκε το «έθιμο» με...