18/06/2021

Όταν ο Κοντιζάς έκανε σε σποτάκι τον Ιάπωνα τουρίστα στην Πάτρα (vid)

Ο Σωτήρης Κοντιζάς είναι αναγνωρίσιμος από το MasterChef και φυσικά ένας από τους πλέον καταξιωμένους σεφ στην Ελλάδα, ωστόσο λίγοι (ή μάλλον μέχρι πρότινος κανείς) δεν γνωρίζουν πως το 2007-2008 ήταν απλά… ένας Ιάπωνας τουρίστας που έχασε το πλοίο στην Πάτρα.

Ο αναγνωρισμένος σεφ και κριτής του MasterChef πριν από περίπου 14-15 χρόνια είχε πάρει μέρος σε σποτάκι στην Πάτρα που καταδείκνυε το μεγάλο πρόβλημα του κυκλοφοριακού προβλήματος και του μποτιλιαρίσματος από τα διπλοπαρκαρίσματα.

Βρίσκεται μέσα στο χάος από αυτοκίνητα, κορνάρει και αυτός που έχει ακινητοποιηθεί και ρωτάει τη γυναίκα του, στα Ιαπωνικά φυσικά, «τι ώρα φεύγει το πλοίο;». Εκείνη του απαντάει «πριν από ένα τέταρτο».

“Να έχεις σκηνοθετήσει τον Κοντιζά και να μην το ξέρεις… Και τον έβλεπα φέτος στο παιχνίδι και έλεγα, βρε κάτι μου θυμίζει, κάτι μου θυμίζει …και θυμήθηκα: Καμπάνια Δ. Πατρέων από το 2007 (ή το 8;). Εν τω μεταξύ, ανάθεμα κι αν ήξερα τι έλεγαν στα γιαπωνέζικα, γιατί στην αρχή έλεγαν και δικά τους εκτός κειμένου και στη φούρια δεν είχα κρατήσει σημειώσεις, και τους υπότιτλους, τους είχα βάλει με μαντεψιές.