Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Η γνήσια ιταλική παρμεζάνα τώρα και με τσιπ πιστοποίησης στην ετικέτα

Οι αντιγραφές στα τρόφιμα, όπως και στα ρούχα και άλλα είδη ένδυσης, είναι σύνηθες πλέον φαινόμενο. Οι Ιταλοί τυροκόμοι Parmigiano Reggiano, που φτιάχνουν «γνήσια» παρμεζάνα, βάζουν τσιπς εντοπισμού στο κέλυφος των κεφαλών του τυριού τους σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσουν τους αθέμιτους ανταγωνιστές που ψευδώς ισχυρίζονται ότι φτιάχνουν γνήσια παρμεζάνα.

Ακριβώς όπως η σαμπάνια, τεχνικά, μπορεί να προέρχεται μόνο από την περιοχή της Σαμπάνιας της Γαλλίας, ένα δικαστήριο της ΕΕ επικύρωσε έναν νόμο το 2008 ότι το τυρί μπορεί να πωληθεί ως «παρμεζάνα» μόνο εάν παρασκευάζεται από παραγωγούς Reggiano στην Ιταλία , σημειώνει ο Futurism.

Παρά τις προσπάθειες διακοπής του φαινομένου, το αντίγραφο  τυρί παρμεζάνας έφτασε σε μια αγορά δισεκατομμυρίων δολαρίων, πλησιάζοντας το μέγεθος της πραγματικής αγοράς παρμεζάνας, μια τάση που ανησυχεί τους Ιταλούς παραγωγούς τυριού, τονώνοντας την ανάγκη για τεχνολογία παρακολούθησης.

Έτσι, η Parmigiano Reggiano βρήκε μια λύση βασισμένη στην τεχνολογία. Για να δείξει ότι κάθε κεφάλι είναι αληθινή παρμεζάνα, η Κοινοπραξία Parmigiano Reggiano, μια συνδικαλιστική οργάνωση που ιδρύθηκε το 1934, συνεργάζεται με μια ολλανδική εταιρεία που ειδικεύεται στην κατασκευή σημάτων τυριού που ονομάζεται p-Chips.

Αυτά τα τσιπ είναι μικροσκοπικοί αναμεταδότες που δίνουν σε κάθε κεφάλι παρμεζάνας μια μοναδική, σαρώσιμη ετικέτα. Κάθε μία από αυτές τις ετικέτες, οι οποίες είναι ασφαλείς για τα τρόφιμα και είναι μικρότερες από έναν κόκκο αλατιού, στη συνέχεια αποθηκεύεται σε ένα blockchain και μπορεί εύκολα να εντοπιστεί.

Είναι μια μεγάλη αναβάθμιση σε σχέση με τους κωδικούς παρακολούθησης που χρησιμοποιούν οι τυροκόμοι εδώ και δύο δεκαετίες.

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας  η κοινοπραξία Parmigiano Reggiano θα μπορεί να ελέγχει καλύτερα το απόθεμά της, να προστατεύει και να διαφοροποιεί τα προϊόντα της από μάρκες με παρόμοια εμφάνιση και όνομα και να έχει πρόσβαση σε απαράμιλλη τεχνολογία παρακολούθησης και ανίχνευσης για να προστατευτείτε σε αυτή την περίπτωση απόσυρσης του προϊόντος ή άλλων προβλημάτων», δήλωσε ο Joe Wagner, Διευθύνων Σύμβουλος της p-Chip Corporation.

Με αυτόν τον τρόπο όσοι αγοράζουν τυρί με την ετικέτα «Parmigiano Reggiano» θα μπορούν να είναι σίγουροι ότι είναι πραγματικά παρμεζάνα.

Πηγή :Packaging Europe

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Για εκείνον είναι κανονικότητα να φωτογραφίζεται ημίγυμνος καβάλα στ’ άλογο (κυριολεκτικά). Αν το έκαναν οι ηγέτες της G7, όπως αστειεύτηκαν για να τον τρολάρουν,...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βορειοκορεάτες χάκερ πιστεύεται ότι βρίσκονται πίσω από την κλοπή 100 εκατ. δολαρίων σε κρυπτονομίσματα από αμερικανική εταιρεία την περασμένη εβδομάδα. Σύμφωνα με δημοσίευμα της...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παρατείνεται έως τις 31 Δεκεμβρίου το πλαφόν το οποίο έχει θεσπιστεί για το περιθώριο μικτού κέρδους σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα με τροπολογία που...

ΔΙΕΘΝΗ

Μια 20χρονη μητέρα που έσπρωχνε το καρότσι με το 3 μηνών βρέφος της πυροβολήθηκε θανάσιμα το βράδυ της Τετάρτης (29/6) σε κεντρικό δρόμο της...