Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Ο μικρός που… είχε αγγίξει τα μαλλιά του Μπαράκ Ομπάμα ετοιμάζεται για σπουδές – Δείτε βίντεο

Ο Μπαράκ Ομπάμα συνεχάρη μέσω facebook τον Τζέικομπ Φιλαδέλφια, 13 χρόνια μετά την εμβληματική κίνηση που είχε απαθανατίσει με τον φωτογραφικό του φακό ο φωτογράφος του Λευκού Οίκου, Πιτ Σόουζα.

Ο Ομπάμα μίλησε στο Zoom με τον Φιλαδέλφια, ο οποίος μόλις αποφοίτησε από το Διεθνές σχολείο της Ουγκάντα. Όπως του είπε ο νεαρός σχεδιάζει να σπουδάσει πολιτικές επιστήμες στο πανεπιστήμιο του Μέμφις.

Το 2009, ο Κάρλτον Φιλαδέλφια, υπάλληλος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, έφερε τη σύζυγό του και τους δύο γιους του στο Οβάλ Γραφείο για μια φωτογραφία αποχώρησης. Ο μεγαλύτερος γιος του Κάρλτον, ο Ισαάκ, έκανε μερικές σοβαρές ερωτήσεις, αλλά μία πιο εκπληκτική ερώτηση ήρθε από τον πιο… μικρό της οικογένειας.

«Είναι τα μαλλιά σου σαν τα δικά μου;», ρώτησε τότε ο μικρός Τζέικομπ τον Μπαράκ Ομπάμα.

Όπως παραδέχεται ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος δεν ήταν το είδος της ερώτησης που θα περίμενε κάποιος. Κι έτσι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ άφησε τον μικρό Τζέικομπ να αγγίξει τα μαλλιά του.

Ο Ομπάμα θυμήθηκε την ιστορική εκείνη φωτογραφία του 2009 που κοσμούσε ένα τοίχο της δυτικής πτέρυγας της προεδρικής κατοικίας, περιγράφοντας τη σημασία της.

«Νομίζω αυτή τη φωτογραφία ενσάρκωνε μια από τις ελπίδες που είχα όταν άρχιζα να διεκδικώ την προεδρία. Θυμάμαι να λέω στη Μισέλ και κάποιους από τους συνεργάτες μου, ξέρετε, νομίζω πως αν κερδίσω, την ημέρα που θα ορκιστώ, οι νέοι ανθρωποι, ιδίως οι αφροαμερικανοί, οι μη λευκοί, οι αουτσάιντερ, οι τύποι που ίσως δε νιώθουν πως ανήκουν κάπου, θα δουν τους εαυτούς τους διαφορετικά.

Βλέποντας ένα άτομο σαν αυτούς στο Οβάλ Γραφείο. Θα απευθυνόμουν στα παιδιά των μαύρων και των Λατίνων και τα γκέι παιδιά και τα μικρά κορίτσια – πώς θα έβλεπαν τον κόσμο να ανοίγει γι’ αυτά», περιέγραψε ο Ομπάμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το σχέδιο της Nissan επικεντρώνεται σε ευρύτατη παρουσίαση νέων προϊόντων, αυξημένο εξηλεκτρισμό, νέες προσεγγίσεις στον σχεδιασμό και την κατασκευή, στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας επίσημου φορέα του της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Joint Research Centre (JRC), που δημοσιεύθηκε από το Publications Office of the...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στο ειδικά διαμορφωμένο stand της μάρκας θα βρίσκονται όλα τα νέα μοντέλα BMW του 2024, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να τα γνωρίσουν από...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι επαγγελματίες οδηγοί χρειάζονται ειδικές γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες αυτών των θωρακισμένων οχημάτων, τα οποία...