Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Φλόριντα: Αλλόκοτο τροχαίο – 2 αλιγάτορες κρέμονταν από τα παράθυρα του αυτοκινήτου, συνελήφθη ο έφηβος οδηγός

Οι αστυνομικοί που έφτασαν στη σκηνή ενός τροχαίου δυστυχήματος στη Φλόριντα με ένα αναποδογυρισμένο φορτηγό διαπίστωσαν έκπληκτοι ότι δύο από τα «θύματα» ήταν δύο μεγάλοι αλιγάτορες, που αιχμαλωτίστηκαν από τον έφηβο οδηγό και έναν φίλο τους σε μια πρωινή εξόρμησή τους για ψάρεμα και ρίχτηκαν στο πίσω μέρος του οχήματός τους.

Λεπτομέρειες για το ασυνήθιστο περιστατικό εμφανίστηκαν σε ανάρτηση  στο Facebook από την Επιτροπή Ψαριών και Άγριας Ζωής της Φλόριντα (FWC). Η ανάρτηση εξιστορούσε το πώς οι αξιωματικοί βρήκαν τους δύο αλιγάτορες, μήκους σχεδόν 3 μέτρων, «κρεμασμένους από το πίσω παράθυρο ενός SUV» στην κομητεία Χάρντι.

Ένας αξιωματικός της FWC, ο Jerod Gadd, παρατήρησε ότι ένα από τα ερπετά κινούνταν. «Τους απομάκρυνε αμέσως από το όχημα και, για λόγους ασφαλείας, έκλεισε το στόμα τους χρησιμοποιώντας μονωτική ταινία», ανέφερε η ανάρτηση.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον  οδηγό και τον συνεπιβάτη του, νεαρούς ηλικίας 18 και 17 ετών, και τους κατηγόρησαν για πλημμελήματα επειδή έπιασαν τους αλιγάτορες χωρίς άδεια. Οι δύο έφηβοι δεν είχαν υποστεί κάποιου είδους βλάβη από το ατύχημα.

Οι έφηβοι δεν είπαν τι σχεδίαζαν να κάνουν με τους αλιγάτορες, είπε η FWC, αλλά ο νεότερος από τους δύο ομολόγησε ότι χρησιμοποίησε έναν μεγάλο βράχο για να προσπαθήσει να σκοτώσει τα πλάσματα, πριν τα φορτώσει στο φορτηγό. Οι νεαροί είπαν στους αξιωματικούς ότι ήταν δυσαρεστημένοι με τα ερπετά, καθώς αυτά κατέστρεφαν τις πετονιές τους.

Δεν είναι σαφές το τι προκάλεσε την ανατροπή του οχήματος. Οι αλιγάτορες, που ήταν ακόμη ζωντανοί την ώρα του ατυχήματος, πέθαναν λίγο αργότερα.

Οι αλιγάτορες είναι ένα ολοένα και πιο κοινό θέαμα στους δρόμους της Φλόριντα, μιας πολιτείας όπου ο πληθυσμός τους φτάνει τα περίπου 1,3 εκατομμύρια.

Τον περασμένο μήνα, ένας αυτοκινητιστής βρήκε έναν αλιγάτορα 4 μέτρων κάτω από το αυτοκίνητό του, στην κομητεία Collier. Τον Απρίλιο του περασμένου έτους,  αξιωματικοί κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν ένα «επιθετικό» ερπετό 5,5 μέτρων που σταμάτησε την κυκλοφορία στην κομητεία Manatee.

Οι αξιωματούχοι της άγριας ζωής λένε ότι οι περισσότερες συναντήσεις ανθρώπου-αλιγάτορα συμβαίνουν κατά τους βροχερούς μήνες που ξεκινούν τον Απρίλιο, όταν τα ερπετά εγκαταλείπουν τους βάλτους στην αρχή της περιόδου ζευγαρώματός τους.

Η FWC συμβουλεύει, πάντως, ιδιαίτερα τους ψαράδες και τους βαρκάρηδες να προσέχουν τους αλιγάτορες όλες τις εποχές του χρόνου, λόγω του τεράστιου αριθμού τους στα κανάλια της ενδοχώρας και τις πλωτές οδούς.

 EleftherosTypos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

«Πρεμιέρα» για την πιλοτική εφαρμογή του συστήματος ανέπαφων πληρωμών με τραπεζική κάρτα και ψηφιακό πορτοφόλι, μέσω των ενεργοποιημένων συσκευών (smartphone, smartwatch) στα λεωφορεία των...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Τα ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων μεταξύ των παιδιών ηλικίας 11 με 15 ετών είναι «ανησυχητικά», σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας...

ΕΛΛΑΔΑ

Η πεζοπορία μίας τουρίστριας σε φαράγγι της Κρήτης, ήταν απρόβλεπτη καθώς τραυματίστηκε και χρειάστηκε να συνδράμουν οι αρχές για την διάσωσή της. Όλα συνέβησαν...

ΕΛΛΑΔΑ

Τα σχολεία κλείνουν κάθε χρόνο την Παρασκευή πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα και οι μαθητές επιστρέφουν στις σχολικές υποχρεώσεις μετά την Κυριακή του Θωμά...